امید می رود مسئولان از فرصت های موجود برای بهبود شرایط سرمایه گذاری در تولید استفاده نمایند
یادداشت سردبیر- علیرضا عزیزکمالی
سال 1404 از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال «سرمایهگذاری برای تولید» نام گذاری شده است که ضرورت دارد توجه ویژه و نگاه شایسته ای نسبت به حمایت از صنایع و تولیدات داخل کشور وجود داشته باشد.
نیاز است مسئولان کشور بررسی داشته باشند تا ببیند چه میزانی توانستند در مسیر تحقق شعار سال، پیشگام باشند که حمایت های ویژه برای سرمایه گذاری در تولید ضرورتی مهم و انکارناپذیر است.
مقام معظم رهبری در پیام نوروزی سال 1404 فرمودند: *یکی از مسائل مهمّ اقتصاد در کشور سرمایهگذاریهای تولیدی است. تولید آن وقتی جهش پیدا میکند که سرمایهگذاری انجام بگیرد. البتّه سرمایهگذاری عمدتاً از سوی مردم باید انجام بگیرد ــ و دولت شیوههای مختلفش را برنامهریزی کند ــ لکن در آن جایی که مردم یا انگیزهای ندارند یا توانایی سرمایهگذاری ندارند، دولت هم میتواند در این میدان وارد بشود؛ نه به عنوان رقابت با مردم، بلکه به عنوان جایگزین مردم؛ آنجایی که مردم نمیآیند، دولت وارد میدان بشود و سرمایهگذاری کند. به هر حال سرمایهگذاری تولید یکی از مسائل لازم برای اقتصاد کشور و برطرف کردن مشکل معیشت مردم است. اصلاح معیشت مردم برنامهریزی میخواهد لکن این برنامهریزی بدون مقدّماتی از این قبیل امکانپذیر نیست. بایستی حتماً هم دولت و هم مردم با عزم و انگیزهی فراوان، سرمایهگذاری برای تولید را جدّی بگیرند و دنبال کنند. کار دولت، فراهم کردن زمینهها است، برداشتن موانع تولید است؛ کار مردم هم این است که سرمایههای خُرد و سرمایههای بزرگ خود را بتوانند در راه تولید به کار ببرند. بانک مرکزی میتواند در این زمینه نقش ایفا کند، دولت هم نقشهای مؤثّر فراوانی را میتواند به وجود بیاورد. بنابراین شعار امسال «سرمایهگذاری برای تولید» است که این انشاءاله مایهی گشایشی برای معیشت مردم خواهد شد و برنامهریزی دولت با مشارکت مردم، در کنار یکدیگر انشاءاله مشکل را برطرف خواهد کرد*
ضرورت دارد مسئولان از ظرفیتها و فرصتهای موجود به منظور حمایت عملی از سرمایه گذاری در تولید داخلی بهره گیری نمایند و تلاش کنند تا دغدغه ها و مشکلات موجود برای صنعتگران را حل کنند.
امروز صنایع ما به حمایت های بیشتری نیاز دارند تا بتوانند مجموعه خود را حفظ کرده و با توان لازم به ادامه فعالیت های خود بپردازند که یک نیاز مهم و اساسی در شرایط کنونی می باشد و تا می توانیم باید تلاش کنیم هیچ واحد
تولیدی از فعالیت باز نماند.
نیاز است تا بانکها همکاری خوبی با واحدهای تولیدی داشته و به نوعی یاریگر آنان در مسیر باشند و به هر طریقی بتوانند راهگشای مشکلات آنان در حوزه مالی بوده و کمک کار شوند تا سرمایه گذاری در تولید نیز رونق بگیرد.
همه باید تلاش کنند تا واحدهای تولیدی سرپا بایستند نه اینکه نظاره گر باشیم این واحدها یکی پس از دیگری تعطیل گردند که نیاز است بانکها با درک اهمیت حفظ صنایع تولیدی، همراه بوده و از تعطیلی واحدها خودداری نمایند که یک ضرورت است.
واقف هستیم شرایط کنونی کشور شرایط راحتی نیست که تولیدکنندگان به راحتی بتوانند به فعالیت بپردازند و همین شرایط سخت باید با با تدابیر ارزنده و حمایت های عملی مسئولان بهبود بخشیده شود تا صنعت روی پای خود استوار و محکم بایستد و همچنین فرش قرمز برای سرمایه گذاران پهن کنیم تا با آسودگی خاطر بهترین وارد سرمایه گذاری در حوزه تولید شوند.
دستگاه قضایی حمایت های خوبی از واحدهای تولیدی در راستای پویایی صنعت، می تواند داشته باشد و امید می رود این رویکرد به بهترین نحو ممکن استمرار داشته باشد و تحکیم گردد.
مجلس شورای اسلامی نیز باید وارد شود و قوانین دست و پاگیر را حذف نموده و از فرصت قانون گذاری به منظور بهبود شرایط کسب و کار برای سرمایه گذاری در واحدهای تولیدی استفاده نماید که این همراهی می تواند اثربخشی ویژه ای صورت دهد.
تامین نقدینگی نیز با اعطای تسهیلات ویژه به واحدهای تولیدی و سرمایه گذاران در این حوزه میسر خواهد شد که تحقق این امر نیازمند برنامه ریزی و اقدام عملی شایسته است.
در پایان امید می رود مسئولان از فرصت های موجود برای بهبود شرایط سرمایه گذاری در تولید استفاده نمایند تا شاهد اقتدار صنعت داخلی و شکوفایی اقتصادی باشیم.