گردشگری و توجه به آن در استان مازندران می تواند کلید توسعه و تعالی اقتصادی و کارآفرینی در این استان باشد /یادداشت سردبیر علیرضا عزیزکمالی

استان مازندران از ظرفیت های ویژه ای در حوزه گردشگری برخوردار است که نیاز می رود برنامه ریزی ویژه و عزم جدی به منظور ساماندهی و توسعه زیرساخت های آن وجود داشته باشد که امری مهم و اساسی است.
مازندران به اندازه بعضی کشورهای همسایه یا حتی بیشتر؛ جاذبه های گردشگری دارد اما آنگونه که باید و شاید نتوانستیم زمینه های توسعه ابعاد آن را فراهم نماییم و به بخش های مختلف آن توجه کنیم.


گردشگری و توجه به آن در استان مازندران می تواند کلید توسعه و تعالی اقتصادی و کارآفرینی در این استان باشد که ضرورت پیدا می نماید تا به نقش مهم و بی بدیل آن پی برده و کارهای اساسی انجام دهیم.
نیاز می رود گردشگری را به عنوان یک امر مهم که می تواند در همه ابعاد توسعه ای استان مازندران اثرگذار باشد ببینیم و برای گسترش زمینه های آن برنامه ریزی کنیم.


استان مازندران از جمله مناطقی است که می تواند در حوزه گردشگری دریایی به عنوان استان مرجع محسوب شود و امروز گردشگری دریایی بعنوان یکی از جذاب ترین و هیجان انگیزترین صنعت ها است که از درآمدزایی خاصی برخوردار می باشد.
گردشگری دریایی را تنها به حضور گردشگران در دریا و دیدن این موهبت ارزشمند الهی خلاصه کردیم اما غافل هستیم که از این سرمایه گرانقدر می توانیم به درست ترین روش ممکن استفاده کنیم.
استان مازندران از استان های برخوردار در حوزه گردشگری جنگل است که ضرورت دارد توجه ویژه ای نسبت به آن داشته باشیم زیرا نعمت بزرگی داریم که خیلی ها عشق و علاقه بسیاری به آن داشته و همیشه جنگل های مازندران را برای آرامش و دوری از استرس های زندگی ماشینی انتخاب می کنند.


متاسفانه پارکها و تفرجگاههای جنگلی در استان مازندران به حال خود رها شده و استفاده مناسبی از آن صورت نمی پذیرد و صرفا به محلی تبدیل گردید که گردشگران و مسافران در آن حضور پیدا کرده، ساعتی می گذرانند و هیچ طرح توسعه ای جامع برای توسعه زیرساخت های استان در این حوزه وجود ندارد.
نیاز داریم نسبت به توسعه امکانات حوزه گردشگری در پارکها و تفرجگاههای جنگلی استان مازندران از جمله ایجاد هتل ها و مراکز اقامتی، گسترش امکانات بازی و ورزشی و... گام برداریم که ضرورت بهره گیری از ظرفیت سرمایه گذاران در این بخش بسیار احساس می شود.


راه اندازی مراکز بوم گردی روستایی و حمایت از این ظرفیت ها، از جمله فرصت هایی است که در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته و نیاز می رود برای توسعه این مراکز، کمک های شایان توجهی صورت پذیرد.
استان مازندران از جمله استان های مستعد کشور در حوزه گردشگری مذهبی است و امامزادگان و بقاع متبرکه واجب التعظیمی این استان دارد که نه تنها علاقمندان و ارادتمندان داخلی بلکه از برخی کشورهای دیگر هم برای ابراز ارادت به این استان سفر می نمایند که ضرورت دارد با توسعه ظرفیت های اقامتی فرهنگی بتوانیم از این ظرفیت نیز به درستی استفاده نماییم.


استان مازندران از جمله استان هایی است که در حوزه های گردشگری فرهنگی تاریخی،  گردشگری ورزشی، گردشگری درمانی، گردشگری مذهبی و... حرفی برای گفتن دارد که ضرورت دارد مورد توجه قرار گیرد.
ما برای توسعه ظرفیت های گردشگری استان مازندران نیازمند بهره گیری از پتانسیل سرمایه گذاران هستیم که ضرورت دارد فرش قرمز برای سرمایه گذاران پهن کنیم.


حرکت های خوبی در استان مازندران برای جذب و بهره گیری از توان سرمایه گذاران انجام گردید اما نیازمند استمرار چنین تلاش هایی تا حصول نتیجه هستیم تا بتوانیم روزهای بسیار  خوبی را برای گردشگری استان مازندران رقم زنیم.
در پایان امیدواریم حمایت از گردشگری استان مازندران در حد حرف باقی نماند و برنامه ریزی و اقدام عملی شایسته برای توسعه استان فراهم باشد.

 

یادداشت سردبیر: علیرضا عزیزکمالی