ضرورت دارد از همه فرصتها و ظرفیتها به منظور توسعه فعالیت های این عرصه و حمایت از کشاورزان استفاده گردد.

کشاورزی از ارکان اساسی اشتغال و توسعه محسوب می شود که ضرورت دارد از همه فرصتها و ظرفیتها به منظور توسعه فعالیت های این عرصه و حمایت از کشاورزان استفاده گردد.
استان مازندران از جمله استان های کشور می باشد که در حوزه کشاورزی به عنوان یک قطب کشور محسوب می گردد و نیاز است تا مسئولان استانی بررسی نمایند چگونه توانستند از این فرصت به منظور پیشرفت و توسعه اقتصادی استان بهره گیری نمایند.
هرچه بتوانیم به کشاورزی مازندران بپردازیم زمینه ساز برکات و دستاوردهای بسیاری به منظور توسعه این استان خواهد بود که نیاز داریم به ابعاد و حوزه های مختلف کشاورزی در سطح مازندران توجه ویژه ای داشته باشیم.


کشاورزان مازندرانی نیازمند حمایت، توجه و یاری هستند که مسئولین و دستگاههای متولی امر باید از هر راهکاری به منظور رفع مسائل و مشکلات این قشر زحمتکش و سخت کوش استفاده نمایند.
نیازمند این هستیم تا از همه پتانسیل ها به منظور توسعه کشاورزی استان استفاده کنیم نه اینکه اقدامی گردد تا کشاورزان از فعالیت خود دست بکشند و از سویی دیگر نیز باید فرصتها فراهم گردد تا از حضور سرمایه گذاران به منظور پیشرفت و ارتقای ظرفیت ها و زیرساخت های کشاورزی استان بهره برداری نماییم.


سالانه به طور متوسط حدود یک میلیون و ۵۰ هزار تن برنج سفید برابر با ۴۲ درصد نیاز برنج کشور در مازندران تولید می شود صنعت برنج اهمیت ویژه‌ای برای استان‌های شمالی به ویژه مازندران دارد و توجه به این صنعت می‌تواند در زمینه توسعه اقتصادی، ایجاد اشتغال و امنیت غذایی کشور اثرگذار باشد.
در سالی که گذشت متاسفانه فروش این محصول استراتژیک از سوی کشاورزان با مشکلاتی مواجه شد و دغدغه هایی که رفع نگردید.
استاندار مازندران در نشستی؛ از اعضای هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان برنج ایران خواست برای خرید برنج کشاورزان استان اقدام عملی جدی بعمل آورند که آنان نیز در جهت خروج از رکود فروش برنج در بازار؛ انتظار استاندار را اجابت کردند و پذیرفتند تا در اقدامی مهم و موثر از طریق فروشگاه های زنجیره ای کشور تا بخش قابل توجهی برنج کشاورزان را خریداری نمایند.


همچنین به منظور ایجاد زیرساختهای لازم، حمایت اصولی و تنظیم برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت مقرر گردید کارگروهی متشکل از اعضای انجمن و استانداری مازندران تشکیل و با دعوت از مراکز مرتبط نسبت به برگزاری جلسات اقدام شود.
همچنین مقرر شد؛ مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران در این راستا بطور جدی وارد میدان شود.


همچنین با تاکید استاندار مقرر شد، از سال آینده بخش خصوصی همراه با نخبگان، متخصصان و محققان این حوزه با تمرکز بر این موضوع؛ کیفیت و بهره وری تولید محصول برنج ارتقاء یابد و روش هایی دنبال شود تا از ابتدای کار به کشاورزان کمک شود.
امیدواریم این تصمیم مشترک استانداری مازندران و انجمن تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان برنج ایران به مرحله اجرایی رسیده و چنین طرح هایی برای رفع دغدغه های کشاورزان و حمایت از آنان استمرار داشته باشد.

یادداشت سردبیر: علیرضا عزیزکمالی