مدیریت منابع آبی مهم ترین گام برای عبور از بحران کم آبی است که به درستی اجرایی نشد.

جمال ابوطالبی عبدالملکی  در گفت وگو با خبرگزاری ایلنا در مازندران اظهار کرد: قرار گرفتن ایران در منطقه خشک و نیمه خشک و کاهش میزان بارندگی در چند سال اخیر موجب شده  با بحران‌جدی منابع آبی در سراسر کشور مواجه باشیم و کاهش باران، دامن گیر کم آبی در مازندران هم شد.

وی افزود: کاهش باران در سال‌های اخیر در مازندران و سوء مدیریت منابع آبی  در مناطقی از این استان و به خصوص شرق مازندران موجب شده که زندگی و کشاورزی مردم با مشکل جدی روبرو شود.

این کارشناس محیط زیست یادآور شد:  تشدید تنش آبی در سال‌های اخیر در استان مازندران در گرو عدم‌مدیریت منابع آبی و عدم درست و اصولی الگوی مصرف است و کنترل این تنش آبی مستلزم تدابیری از سوی دولت است و باید تدابیر اساسی اندیشیده شود.

ابوطالبی گفت:اینکه وارد خشکسالی چند ۱۰ساله می شویم مسئله امروز و دیروز نیست و سالیان سال است که کارشناسان این حوزه در این مورد هشدار داده اند و متاسفانه هیچ فکری  برای تنش آبی کشور  نشده است.

وی افزود: با مدیریت منابع آبی، اصلاح الگوی مصرف و مهار آب‌های سطحی می توان تا حدودی از تنش آبی موجود که بخش کشاورزی را نشانه رفته است، جلوگیری کرد.

وی با اشاره به کاهش بارش و تغییرات آب و هوایی اظهار کرد: متاسفانه در کنار این موارد، از منابع موجود به درستی استفاده نشده و مهار آب‌های سطحی که سالیان سال اعلام شده عملیاتی نشد و این مسئله در کنار عوامل دیگر بر تنش آبی دامن زده است.

ابوطالبی گفت: آبگیری کامل سدها، مهار آب‌های سطحی و مدیریت منابع، نجات بخش تنش آبی مازندران است و مسئولان امر باید در این حوزه بیشتر از قبل وارد کار و چاره اندیشی کنند.