خدام امامزاده ابراهیم (ع) آمل با اقدامی زیبا و بابرنامه علاوه بر اهدای شال و روسری به خانم‌های بی‌حجاب لبخند را بر لبان آنان نشاندند و قداست و حرمت مجموعه را حفظ کردند.

کمال آنلاین / آخر هفته هست و ایام ماه مبارک رمضان، قصد زیارت امامزاده ابراهیم (ع) آمل به سرم می‌زند، نزدیک می‌شوم، در بافت شهری این شهر قبرستانی به وسعت ۵ هکتار قرار دارد که این امامزاده متبرک و بناهای تاریخی را در دل خود جای داده.

امامزاده ابراهیم را یکی از دو امامزاده معروف شهر آمل می‌دانند چون آرامگاه یکی از نوادگان امام موسی کاظم (ع) است و مسجدی به آن ضمیمه شده که بازدید و زیارت از این امامزاده را چند برابر کرده است.

امامزاده ابراهیم در سال ۹۲۵ هجری قمری توسط خواجه عبدالله نامدار ساخته شده و به دلیل برخی تزیینات و آثار تاریخی‌اش از حیث هنری و تاریخی اهمیت ویژه‌ای دارد.

بنای بلند و کلیسا مانندش هم از دور هر بازدیدکننده‌ای را جذب خود می‌کند، در این محوطه آب انباری هم وجود دارد که قدمت آن به سال ۱۳۱۵ هجری قمری برمی‌گردد.

جلوی درب ورودی حضور خادمین آدم را به یاد ورودی حرم مطهر رضوی می‌اندازد، بانوان خادمان روسری و شال به دست تمام حواس‌شان را به ظاهر و پوشش زائران هنگام ورود داده‌اند.

کمی جلوتر که می‌روم اصل ماجرا نمود پیدا می‌کند، یک خانم چادری می‌گوید؛ گویا از ورود خانم‌های بی‌حجاب و بدحجاب جلوگیری می‌شد اما نه آنطور که فکر کنید!

چادرم را درست می‌کنم و به ورودی نزدیک می‌شوم، همه چیز آرام است و خانم‌های بدحجاب یا به قول امروزی‌ها شُل حجاب توقف کرده و مشغول سر کردن روسری یا شال، احترام بین خادمان و زوار برقرار است و لبخند می‌زنند، گویی ممانعتی در کار نیست.

تا به حال امتحان نکرده بودم اما تذکر لسانی چندان را فکرش را می‌کردم هم کار سختی نبود، البته شاید به این دلیل باشد که اینجا امامزاده است و همه زائران اهل دل، نمی‌دانم.

خانم‌هایی بدحجاب و با آرایش غلیظ، با آستین و شلوارهای کوتاه با یک تذکر ساده خادمان این امامزاده حجاب‌شان را کامل کرده و وارد صحن اصلی می‌شوند تا به زیارت بروند.

این ماجرا حس کنجاوی‌ام را برانگیخت، برای اطلاع از جزئیات امر با حجت‌الاسلام محمدهادی بهرامی رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان آمل گفت‌وگو می‌کنم، می‌گوید؛ ایده اجرای این برنامه توسط مدیر مجموعه بیان شده و در حال انجام است.

علی فلاح امام مدیر مجموعه امامزاده ابراهیم آمل و فردی بازنشسته است، نیز درباره این اقدام توضیح می‌دهد.

او تاکید می‌کند که امامزادگان باید به قطب فرهنگی تبدیل شوند، می‌گوید که با مشاهده ورود افراد بدحجاب و بی‌حجاب به صحن امامزاده طی هماهنگی با پایگاه بسیج ایده‌ای که در ذهن داشتیم را عملی کردیم.

با خودمان گفتیم با توجه به اینکه هر هفته پنجشنبه‌ها سیلی از جمعیت در امامزاده مواجه هستیم و همچنین اینکه در شب‌های قدر میزبان مردم خواهیم بود، با خرید شال و روسری و استفاده از ظرفیت بانوان خادم اقدام به تذکر لسانی برای رعایت حجاب کنیم و این برنامه ادامه دارد.

وی با اشاره به تاریخچه این امامزاده در گذشته و اینکه اینجا محل تدفین ۷۰ تن از یاران امام موسی بن جعفر (ع) است و بقعه عبدالله و نامدار خراسانی در صحن این امامزاده واقعه شده، بیان می‌کند که امامزاده ابراهیم (ع) برای مردم شهر از قداست بالایی برخوردار است و انتظار می‌رود که زائران پوشش و حجاب خود را رعایت کنند. 

فلاح در پاسخ به این سوال فارس که اگر زائران از دریافت شال یا روسری و رعایت حجاب ممانعت کنند، تکلیف چیست؟ می‌گوید: در این صورت با احترام مانع از زیارت او خواهیم شد، در حال حاضر ۱۱۰ خادم زن و ۶۰ خادم مرد برای اجرای این برنامه برای حفظ عفاف و حجاب در محدوده با صرف هزینه‌های مردمی این امامزاده در تلاش هستند.

جالب‌تر اینکه توزیع ۱۰۰ شاخه گل برای بانوان محجبه در امامزاده ابراهیم علیه السلام آمل به منظور ترویج فرهنگ عفاف و حجاب نیز یکی دیگر از اقدامات خادمین این امامزاده است.

 امامزاده ابراهیم در مرکز شهر آمل و در خیابان طالب آملی واقع شده است و به‌خاطر وسعتش در شب‌های قدر جمعیت زیادی را در دل خود جای می‌دهد، واقعا این اقدام به‌جا و زیباست./خبرگزاری فارس