مازندران از جمله استان های کشور می باشد که از نظر معضل پسماند وضعیت ناهنجاری دارد
یادداشت سردبیر- علیرضا عزیزکمالی
در روزهای اخیر با حکم دکتر شینا انصاری ریاست سازمان حفاظت محیط زیست کشور، کرسی مدیرکلی حفاظت محیط زیست مازندران به حسینعلی ابراهیمی کارنامی سپرده شد.
استان مازندران از جمله استان های کشور می باشد که در حوزه محیط زیست از جمله نقاط پر دغدغه و آسیب کشور محسوب می گردد و همین امر بر مسئولیت مدیرکل جدید حفاظت محیط زیست استان مازندران می افزاید.
حسینعلی ابراهیمی کارنامی با توجه به تجربه شانزده ساله در پست مدیرکلی حفاظت محیط زیست چهار استان سمنان، فارس، مرکزی و مازندران کارنامه مدیریتی و اجرایی قابل توجهی در این حوزه دارد و میتواند با اشراف بر مسائل محیط زیستی استان و تجربه بالای مدیریتی به کاهش چالش ها و دغدغه های محیط زیستی این استان کمک کند که مازندران ما یکی از پر چالش ترین استان های کشور در این حوزه محسوب می گردد.
استان مازندران از جمله استان های کشور می باشد که از نظر معضل پسماند وضعیت ناهنجاری دارد و اکثریت شهرهای این استان درگیر مشکلات در این حوزه هستند.
معضل پسماند استان مازندران به دغدغه ای ملی تبدیل گردیده است اما اقدامات عملی شایسته ای در این راستا صورت نپذیرفته که یکی از شهرستان های دارای مشکل حاد، وضعیت زباله عمارت شهرستان آمل است.
در زمان ریاست جمهوری دکتر روحانی لایحه کمک به ساماندهی پسماندهای عادی با اولویت استان های ساحلی و کلان شهرها با مشارکت بخش غیر دولتی در هیئت وزیران تصویب و به جهت تشریفات قانونی به مجلس ارسال گردید اما همین لایحه هم نتوانست حلال همه مشکلات باشد و در دولت شهید رییسی نیز پیرو ضرب الاجل ریاست محترم جمهوری در سوم آبان ۱۴۰۲ به استاندار مازندران، مبنی بر انتخاب محل جمع آوری زباله شهرستان آمل و رفع مشکل پسماند با روش های درست کارشناسی شده، علیرغم پیشنهاد کارشناسان و ادارات متبوع در جانمایی محلی مناسب در ابتدای جاده بلده (منال)، با دخالت مدیریتی در سطح استان این محلِ کاملا مناسب، رد و بخشی از جنگل هیرکانی واقع در شوکاشور در منطقه رزکه بخش امام زاده عبداله شهرستان آمل که از جهات مختلف زیست محیطی، منابع طبیعی و حیات وحش و آلودگی آبهای سطحی و زیرزمینی بانظر کارشناسی مردود گردیده بود را بدون توجه به نظرات ادارات متبوع، مصوب نمودند.
مقاومت های مردمی از سوی مردم منطقه رزکه و روستاهای اطراف و همچنین همشهریان دلسوز و اصحاب رسانه سبب گردید مسئولین از این انتخاب خود صرف نظر کردند زیرا این انتخاب ناصواب منجر به این میشد که بیش از ده هکتار از جنگل های انبوه هیرکانی بکلی نابود گردد و بعد از این اتفاق نیز دیگر خبری از حل معضل زباله شهرستان آمل نشد و حتی در دوران ریاست خانم دکتر شینا انصاری بر سازمان حفاظت محیط زیست کشور نیز بازدیدی از منطقه دفن زباله عمارت آمل داشتند اما پس از آن هم اتفاق خاصی صورت نگرفت.
امیدواریم مدیرکل جدید حفاظت محیط زیست استان مازندران بحث پیگیری حل معضل زباله استان مازندران و به صورت ویژه شهرستان آمل را در دستور کار خود قرار دهند تا به یک نتیجه عملی در این راستا دست پیدا نمایند.
یکی دیگر از معضلات شهرستان آمل در حوزه زیست محیطی درخصوص معادن محور هراز و برداشت های بی رویه و غیراصولی برخی از معادن می باشد که آسیب های بسیاری به وضعیت زیست محیطی منطقه وارد کرده است و نیاز می رود مدیرکل جدید حفاظت محیط زیست استان مازندران باجدیت ورود کرده و برخورد شایسته ای با متخلفین صورت دهند؛ همچنین بهسازی و نوسازی سیستم های برداشت این واحدهای معدنی به منظور کاهش آلایندگی زیست محیطی نیز در دستور کار قرار گیرد همان طور یکی از وظایف سازمان حفاظت محیط زیست در این راستا می باشد که بررسی آثار زیست محیطی بهره برداری از منابع و ارائه راه حلهای منطقی بنحوی متضمن توسعه پایدار باشد است باید در دستور کار قرار گیرد.
شهرستان آمل بیشترین واحدهای صنعتی استان مازندران را در اختیار دارد و به همین سبب نیز این واحدها بیشترین آلایندگی را خواهند داشت و ضرورت دارد نظارت دقیق بر واحدهای تولیدی و ضرورت نوسازی و بهسازی واحدهای تولیدی در دستور کار قرار گیرد و اعلام ضوابط و استانداردهای زیست محیطی به مسئولان صنایع و واحدهای تولیدی خدماتی و نظارت بر اجرای آنها مورد توجه باشد.