آقای دکتر مسعود پزشکیان به عنوان پزشک و سیاستمدار ایرانی شناخته می‌شود

آقای دکتر مسعود پزشکیان که به عنوان پزشک و سیاستمدار ایرانی شناخته می‌شود و کارنامه بسیار طولانی و افتخارآفرینی دارد، در تاریخ هفتم مهرماه سال ۱۳۳۳ در استان آذربایجان غربی متولد شده است. اگر به فعالیت‌های ایشان در زمینه سیاست نگاهی گذرا بیندازیم متوجه می‌شویم که ایشان از سال ۱۳۸۷ به عنوان نماینده شهر تبریز، آذرشهر و اسکو در دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی فعالیت می‌کنند، البته فعالیت‌های ایشان به این مورد محدود نشده و ایشان در دوره‌های هشتم، نهم، دهم و یازدهم نیز نماینده همین حوزه انتخابیه بوده است، همچنین آقای مسعود پزشکیان در دوره دهم مجلس شورای اسلامی، عنوان نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی را نصیب خود کرده و در این حوزه فعالیت کرده‌اند.

خلاصه زندگینامه

نام و نام خانوادگی: مسعود پزشکیان

زاده: ۷ مهر ۱۳۳۳ ‏(۷۰ سال)

محل تولد: مهاباد، آذربایجان غربی، ایران

زبان مادری: ترکی آذربایجانی

حزب سیاسی: بدون عضویت حزبی

مذهب: اسلام – شیعهadvertiser-logo

 

دیگر عضویت های سیاسی: ائتلاف فراگیر اصلاح‌ طلبان (۱۳۹۵–۱۳۹۴) / ائتلاف اصلاح ‌طلبان (۱۳۸۷–۱۳۸۶)

وضعیت تاهل: همسر فوت شده

فرزندان: ۴ فرزند

محل تحصیل: دانشگاه علوم پزشکی تبریز

زمینه فعالیت: حوزه دانشگاهی و سیاسی

پیشه: سیاستمدار، پزشک

تولد و کودکی:

همانطور که قبل‌تر نیز گفته شد ایشان در تاریخ هفتمین روز مهرماه سال ۱۳۳۳ هجری شمسی در شهر مهاباد در استان آذربایجان غربی متولد شده، درباره خانواده ایشان و اینکه چند خواهر و برادر داشته‌اند اطلاعات موثقی منتشر نشده است و نمی‌توان با اطمینان در اینباره اظهار نظر کرد.

با توجه به اطلاعات محدودی که وجود دارد می‌توان متوجه شد که پدر مسعود پزشکیان آذری زبان و مادر ایشان کرد زبان بوده‌اند و ایشان کاملاً به زبان آذری مسلط هستند.

پدر و مادر آقای مسعود پزشکیان اصالتاً اهل ارومیه بوده و گفته شده است که خانواده آنها به واسطه شغل پدر مسعود پزشکیان زندگی در مهاباد زندگی کرده‌اند و ریشه و خانواده هر دوی آنها به ارومیه باز می‌گردد.

تحصیلات و دوران جوانی:

ایشان تحصیلات ابتدایی و اولیه خود را در زادگاهشان یعنی شهر مهاباد گذرانده‌اند و سپس تصمیم گرفته‌اند که برای ادامه تحصیل به مرکز استان بروند، بعد از رفتن به مرکز استان موفق شدند تا در هنرستان کشاورزی ارومیه، دیپلم صنایع غذایی دریافت نمایند.

ایشان در اوج جوانی پس از گرفتن مدرک دیپلمشان یعنی در سال ۱۳۵۲ برای انجام خدمت سربازی شان به شهر زابل در استان سیستان و بلوچستان نقل مکان کردند و در همین دوران سربازی متوجه علاقه بیش از حد خود به حرفه پزشکی شدند و در نتیجه تصمیم گرفتند که پس از پایان دوران سربازی یعنی در سال ۱۳۵۴، دومین دیپلم خود را در رشته طبیعی یا همان علوم تجربی دریافت نمایند، سپس موفق شدند تا در سال ۱۳۵۵ به دانشگاه علوم پزشکی تبریز وارد شده و در رشته پزشکی به ادامه تحصیل مشغول شوند.

ایشان درباره تحصیل خود در رشته پزشکی خاطرنشان کرده‌اند که: من در سال ۱۳۵۵ در رشته پزشکی از دانشگاه تبریز قبول شده ام و بار ها تاکید کرده ام، تا به حال از هیچ سهمیه و یا رانتی برای ادامه تحصیل در هیچ مقطعی استفاده نکرده‌ام.

فعالیت های دوران دانشجویی:

طبق گفته‌های پایگاه اطلاع رسانی دکتر پزشکیان، گفته شده است که: پس از انقلاب، دکتر پزشکیان با تاسیس انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده پزشکی و برپایی کلاس‌های قرآن و نهج البلاغه و جلسات بحث و مناظره، باعث تقویت نیروهای مذهبی شدند و وحدت آنها در مقابل گروه‌های ضد انقلاب و تفکرات الهادی و التقاطی قوت گرفت.

در آن دوران انجمن اسلامی دانشکده پزشکی، قوی‌ترین انجمن در کل دانشگاه تبریز بود و در سال ۱۳۵۸، پس از اینکه چپی‌ها مراسم سخنرانی آقای هاشمی رفسنجانی را در دانشکده پزشکی مشوش کرده و بر هم زدند، درگیری فیزیکی بین دانشجویان مخالف نظام و طرفداران نظام اتفاق افتاد و همین موضوع باعث شد تا دانشگاه برای مدتی بسته شود، این رویداد ها اتفاق افتاد تا اینکه با پیام امام خمینی رحمت الله علیه، در نهایت انقلاب فرهنگی اتفاق افتاد.
 

فعالیت ایشان در حوزه پزشکی:

آقای دکتر مسعود پزشکیان دوره پزشکی عمومی خود را در سال ۱۳۶۴ با موفقیت به پایان رساندند و پس از آن به عنوان مربی فیزیولوژی در دانشکده پزشکی مشغول به کار و تدریس شدند، سپس در سال ۱۳۶۹ موفق شدند تا مدرک تخصص خود را در رشته جراحی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی تبریز دریافت نمایند. ایشان در سال ۱۳۷۲ فوق تخصص جراحی قلب را از دانشگاه علوم پزشکی ایران دریافت کرده و بلافاصله بعد از آن در بیمارستان قلب شهید مدنی تبریز پذیرفته شده و مشغول به کار شدند، ایشان چند سال بعد موفق شدند تا ریاست این بیمارستان را بر عهده بگیرند.

دکتر مسعود پزشکیان در سال ۱۳۷۳ از طرف دکتر علیرضا مرندی، وزیر بهداشت و درمان دولت آیت الله هاشمی رفسنجانی، به ریاست دانشگاه علوم پزشکی تبریز منصوب گردیده و تا سال ۱۳۷۹ به ریاست خود در دانشگاه علوم پزشکی تبریز ادامه دادند. گفته شده است که ایشان در دوران ۶ ساله ریاست خود در دانشگاه یعنی از سال ۱۳۷۳ تا سال ۱۳۷۹ هجری شمسی، موفق شدند تا خدمات ارزنده‌ای ارائه داده و آثار ماندگاری از خود بر جای گذارند، آثاری که نتایج آن امروزه نیز قابل مشاهده است.

ایشان پس از اتمام ریاست خود در سال ۱۳۷۹ به تهران منتقل شده و در دور دوم ریاست جمهوری سید محمد خاتمی به مدت ۶ ماه سمت معاونت سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را بر عهده گرفتند و توانستند از مجلس رای اعتماد را دریافت کنند.