کمال آنلاین / کلینیک تخصصی آمل تنها مرکز حمایتی و خیریه‌ای برای درمان بیماران سرطانی شهرستان آمل قدم می‌گذارم. در سال ۱۳۹۲ بود که با غروب «آرین مسقطی» نوجوان آملی مبتلا به بیماری سرطانی، جرقه ایجاد مرکزی برای درمان بیماران سرطانی در یکی از ساختمان‌های کوچک و قدیمی مرکز جراحی‌های محدود شهرستان آمل به همت و مساعدت نیکوکاران شهر زده شد و مورد بهره برداری قرار گرفت.

این کلینیک مردمی در شهرستان آمل حالا تکیه گاه بیماران دیگر شهرهای مازندران هم شده و با وجود یک ساختمان قدیمی با فضایی کم به بیماران سایر شهرها خدمات رسانی می‌کند درحالی که از کمبود فضا برای ارائه خدمات مطلوب رنج می‌برد.

از کنار صندلی‌های راهرو کلینیک آرین آمل عبور می‌کنم و به اتاق‌های پزشک و بستری می‌روم، اینجا به عنوان آخرین نقطه امید بیماران سرطانی وضعیت نامطلوبی دارد. سرطان بیماری است که فقط سراغ بزرگ‌ترها نمی‌رود بلکه کودکان را هم درگیر می‌کند.

هرچند شیوع سرطان در افراد بالغ بسیار بیشتر از اطفال است اما متأسفانه سالانه کودکان زیادی درگیر سرطان می‌شوند. اهمیت شیوع سرطان در میان کودکان و تشخیص به‌موقع آن برای درمانِ بهتر، آن‌قدر زیاد است که ماه سپتامبر در تقویم جهانی به عنوان ماه اطلاع‌رسانی سرطان اطفال نامگذاری شده است.

چالش بیماران سرطانی آمل با کمبود فضای درمانی

شیوع سرطان در آمل نیز در سال‌های اخیر افزایش یافته است و به گفته برخی پزشکان متخصص کودکان و فوق‌تخصص خون و سرطان کودکان، تعداد کودکان مبتلا به سرطان در آمل تحت درمان کم نیستند و این علاوه بر بیمارانی است که به بیمارستان شهرها و استان‌های دیگر مراجعه می‌کنند.

دکتر محسن آسوری درحاشیه برپایی سفره مهربانی برای بیماران سرطانی وخانواده های زیرپوشش که به همت اعضای هیات امنا وهیات مدیره انجمن آرین برگزار شد، گفت: به طور میانگین ماهانه بیش از۶ هزار بیمار سرطانی از مناطق مختلف مازندران و حتی گیلان به مرکزبیماران سرطانی آرین آمل مراجعه می‌کنند که متأسفانه با کمبود شدید جا و تخت برای پذیرش با مشکل مواجه می‌شوند.

وی، با ابراز نگرانی از اضافه شدن بیش از ۳۰۰ نفر به تعداد بیماران سرطانی زیرپوشش انجمن حمایت از بیماران سرطانی آرین آمل، افزود: در حال حاضر این انجمن با کمک وهمراهی خیران وشهروندان نوع دوست آملی به بیش از۲ هزار و۱۰۰ بیمار سرطانی زیرپوشش خدمات درمانی ارائه می کند.

دکترآسوری ادامه داد: انجمن حمایت از بیماران سرطانی آرین شهرستان آمل، علاوه بر پرداخت کامل هزینه شیمی درمانی، کلاس‌های فردی و روان درمانی و گروه‌های درمانی روانشناسی برای بیماران برگزار می‌کند، همچنین درهرماه به ۲۵۰ خانوار سبد معیشتی و به ۷۰  نفر دیگر نیز کمک نقدی دارد.

وی اضافه کرد: علاوه براین کمک‌های انجمن، تجهیزات پزشکی، تخت، تشک و دستگاه‌های اکسیژن ساز نیز در اختیار خانواده‌های زیرپوشش خود قرار می‌دهد.

ساختمان نیمه کاره قول داده شده برای کلینیک خدمات جامع سرطان به انجمن آرین واگذارنشد!

مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران سرطانی آرین آمل، کمبود فضای درمانی برای ارائه خدمات مطلوب‌تر به بیماران سرطانی را یکی از چالش‌های جدی این انجمن اعلام  کرد وادامه داد: با وجود وعده‌های داده شده سال گذشته و سال‌های قبل مسئولان ارشد شهرستانی وحتی استانی، مبنی بر واگذاری ساختمان نیمه کاره درکنار مرکز اورژانس ۱۱۵ و پایگاه انتقال خون آمل برای ساخت کلینیک تخصصی خدمات جامع سرطان شهرستان آمل تاکنون عملی نشده است.

آسوری اضافه کرد: یکی از برنامه‌های میان مدت انجمن حمایت از بیماران سرطانی آرین آمل ساخت فضای بزرگ‌تر و کلینیک ویژه بیماران خاص در قالب مرکز جامع تصویربرداری و غربالگری و تشخیص زودهنگام بیماران سرطانی در آمل بوده که ساخت این مرکز با همین قول و نگاه درسال ۱۳۹۴ شروع و متأسفانه به دلایل آنچه که کمبود منابع مالی از سوی دانشگاه علوم پزشکی مازندران اعلام شده از سال ۱۳۹۷ تاکنون به طور کامل متوقف شده است.

وی ادامه داد: با وجود چند جلسه‌ای که درسال گذشته و ورود جدی دکتر سلگی معاون سیاسی وامنیتی استاندارمازندران به این موضوع شده بود، متاسفانه هنوز اتفاقی عملی در تکمیل ساختمان نیمه کاره و یا تعیین تکلیف آن نشده است.

وی یادآور شد: البته درنشست دیگری که با شورای اسلامی شهر وشهرداری با اعضای هیات مدیره انجمن آرین برگزار شده بود، قرار شده بود که زمینی برای ساخت مرکز جامع سرطانی شهرستان به انجمن آرین واگذار و با کمک خیران و مشارکت‌های مردمی ساخته شود.

 اخذ مجوز مرکزجامع تصویربرداری بیماران سرطانی آمل

مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران سرطانی آرین آمل، از اخذ مجوز مرکز جامع تصویربرداری بیماران سرطانی آمل پس از پیگیری‌های دوساله ازسوی وزارت بهداشت ودرمان وآموزش پزشکی خبر داد و گفت: با راه اندازی این مرکز علاوه بر ارائه خدمات سونوگرافی، خدمات سی تی اسکن، ام آر آی و خدمات پزشکی هسته‌ای و خدمات دیگری به بیماران سرطانی زیرپوشش انجمن آرین ارائه خواهد شد.

دکتر آسوری خاطرنشان کرد: برای مرکز غربالگری و پیشگیری از ابتلا به سرطان آمل نیز مدارک آن در سایت وزارت بهداشت ودرمان بارگذاری شده و منتظر تشکیل کمیسیون مربوطه و دریافت مجوز برای این مرکز درشهرستان آمل هستیم.