کمال آنلاین  /با سرد شدن هوای مازندران،  زنگ خطر  سرماخوردگی به صدا در آمد، اگر چه سردی هوا خود به  خود عامل سرماخوردگی نیست؛ اما در فصل سرما شاهد سرماخوردگی بیشتری هستیم و همین امر می طلبد که مراقبت بیشتری انجام داده و با گرم نگه داشتن خود و مخاط بینی و منزل و محیط کار و درس، از سرماخوردگی در امان بمانیم.

این روزها کمتر خانه‌ای را پیدا می کنی که دانش آموز داشته باشند، اما به آنفلوآنزا مبتلا نشده باشند و در این بین بعضی ها بر این باورند که این آنفلوآنزا مقاوم تر شده و مدت‌ ماندگاری اش در بدن افزایش یافته، اما در واقع سهل انگاری و عادی انگاری در برابر بیماری آنفلوانزا موجب این همه گیری شده و می طلبد تا همچون دوران کرونا رعایت بهداشتی بیشتری انجام و از ماسک استفاده شود.

بازگشایی مدارس و افزایش جمعیت دانش آموزان در کلاس‌های درس بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی و ماسک نزدن از یک سو، کاهش دما و سرمای زود رس از سوی دیگر و شهروندانی که در کوچه و بازار حداقل‌های پروتکل ها را رعایت نمی کنند،  همه و همه باعث شده تا آنفلوآنزا و بیماری های ویروسی دوباره دغدغه خانواده‌ها شود.

براساس اعلام متخصصان بیماریهای عفونی، آنفلوآنزا یک بیماری عفونی تب دار است که بیشتر دستگاه تنفسی را تحت تاثیر قرار می دهد و این بیماری به شدت واگیردار است و افراد دارای بیماریهای زمینه ای و کودکان و سالمندان در معرض ابتلای بیشتری به آن هستند.

فرد مبتلا به آنفلوآنزا در همان مراحل اولیه ابتلا دچار تب، گلودرد و سردرد به طور متوالی در چند روز می شود و علائم آنفلوآنزا ممکن است دو هفته طول بکشد در حالی‌که سرماخوردگی معمولا نسبت به این بیماری خفیف‌تر است و علائم سرماخوردگی معمولاً در حدود ۷ تا ۱۰ روز برطرف می‌شود و به سرعت آنفلوآنزا بروز نمی‌کند.

براساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل در شب و روزهای گذشته حدود ۷۰۰ نفر به آنفلوآنزا مبتلا شده اند و میزان رعایت پروتکل های بهداشتی  در استان هم اکنون حدود ۲۰ درصد است و این در حالی است که استان برای ایمنی جمعی در مهار آنفلوآنزا نیازمند رعایت بیش از ۸۰ درصدی است

 لزوم رعایت جدی پروتکل های بهداشتی توسط اقشار مختلف جامعه

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به خیز بیماری آنفلوآنزا در استان مازندران و سقوط نمودار رعایت پروتکل های بهداشتی در استان گفت: در چنین شرایطی احتمال تدوام شیوع آنفلوآنزا  وجود دارد و این وضعیت  هشدار است و باید با رعایت پروتکل‌های های بهداشتی مانع از شیوع و همه گیری آنفلوآنزا شد.

فرهاد غلامی با تاکید بر لزوم رعایت جدی پروتکل های بهداشتی توسط اقشار مختلف جامعه افزود: براساس ارزیابی های انجام شده شلوغی بازار و اماکن، در کنار رعایت نشدن پروتکل های بهداشتی، مازندران را به یکی از کانون‌های اصلی ابتلا به بیماری واگیردار از جمله آنفلوآنزا در استان تبدیل کرده است و باید از این وضعیت هشدار رها شویم.

وی اظهار کرد: خروج از وضعیت هشدار و زنگ خطر آنفلوآنزا در مازندران در گرو رعایت پروتکل های بهداشتی است و اگر همگان به این امر توجه داشته و موارد را رعایت کنند، قطعا از این وضعیت خارج می شویم و باید دستورالعمل‌های ستاد استانی مدیریت مقابله با بیماری های واگیردار در این اماکن رعایت شود.

 تشکیل تیم ۲۰۰ نفره مختصص بازرسی‌ رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی

مجید فانی سرپرست سازمان صمت مازندران با اشاره به تشدید نظارت‌های بهداشتی در  هفته اخیر در مازندران، افزود : در ۱۴ روز گذشته ۱۰ هزار و ۶۳۹ بازرسی بهداشتی از واحدهای صنفی استان انجام شد و تاکید بر رعایت پروتکل های بهداشتی،  رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک، مهمترین تاکید ما برای صنوف است.

وی از تشکیل تیم ۲۰۰ نفره مختصص بازرسی‌ رعایت دستورالعمل های بهداشتی از اصناف مازندران خبر داد و گفت: متصدیان بی‌توجه به نکات بهداشتی توسط این ‌گروه شناسایی و طبق مقررات نسبت به جریمه و یا پلمب فروشگاه ناقض دستورالعمل‌ها اقدام می شوند که در یک ماه گذشته بیش از ۹۰ واحد صنفی در استان که متولیان آنان نسبت به رعایت دستورالعمل های بهداشتی بی‌تفاوت بودند  پلمب شدند.