رئیس اداره محیط زیست شهرستان آمل با اشاره به اینکه خطر وجود ریزگردها در شهرستان آمل ادامه داد : حال جنگل و محیط زیست آمل به جهت آلودگی آب، خاک، ریزگردها و برداشت های بی رویه اصلا خوب نیست و ما نیاز داریم كه برنامه محور باشیم.

کمال آنلاین // مهندس وحید رضائیان رئیس  بهمراه مهندس کیانی معاونت محیط زیست شهرستان آمل درنشست خبری بمناسبت هفته محیط زیست با گرامیداشت 150 شهید در عرصه حفاظت از محیط زیست درکشور گفت : حفظ وحراست از محیط زیست وظیفه همگان است .

خطر وجود ریزگردها در شهرستان آمل 

وی با اشاره به اینکه خطر وجود ریزگردها در شهرستان آمل  ادامه داد : حال جنگل و محیط زیست آمل به جهت آلودگی آب، خاک، ریزگردها و برداشت های بی رویه اصلا خوب نیست و ما نیاز داریم كه برنامه محور باشیم.

وی اشاره کرد : زیر ساخت در مازندران برای ۴ میلیون نفر است اما در تعطیلات بیش از ۱۲ میلیون جمعیت به این استان می آیند که مخصوصا در بحث پسماند درگیر خواهد شد و اگر مدیریت نشود با مشکل جدی مواجه خواهیم شد

رئیس اداره محیط زیست شهرستان آمل با تاکید براینکه ۸۰ درصد تخلفات ناشی از عدم اگاهی مردم نسبت به قوانین می باشد عنوان داشت : مردم وتشکلهای مردمی درهر جای پای کارآمدند شاهد اتفاقات خوبی بودیم

منطقه «نشل، اندوار، خرم و پردمه» به عنوان منطقه جدید حافظت‌شده ثبت و شناخته شده است

رضائیان  منطقه «نشل، اندوار، خرم و پردمه» به مساحت حدود ۳۰ هزار هکتار به عنوان منطقه جدید حافظت‌شده از سوی سازمان حفاظت محیط زیست کشور ثبت و شناخته شده است.

وی افزود: این مناطق بر اساس ارزش‌های طبیعی، پس از ارزیابی علمی و فنی ۳ ساله و همکاری جوامع محلی به عنوان مناطق حفاظت شده اعلام شده و از این پس تحت مراقبت ویژه قرار خواهند گرفت.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست آمل با بیان اینکه مناطق جدید حفاظت شده، زیستگاه حیوانات وحشی ازجمله " پلنگ، گربه وحشی، کل وبز، قوچ و میش، کبک دری و ده‌ها گونه با ارزش جانوری" است که از این پس با دستور سازمان حفاظت محیط زیست، هیچ گونه مجوز شکار در این منطقه صادر نخواهد شد.

وی یادآورشد: پیش از این منطقه سیاه بیشه با مساحت ۹ هزار هکتار به عنوان منطقه حفاظت شده و ارتفاعات ۴۵۰۰ متری قله دماوند درحوزه شهرستان آمل به عنوان نخستین اثرطبیعی وملی کشور ثبت شد.

با کمبود نیرو مواجه هستیم

رضائیان با اشاره به اینکه از لحاط تعداد نیرو با این وسعت کاری باکمبود مواجه هستیم گفت : پایه واساس محیط زیست برمبنای محیط بانی است وبه لحاظ کمبود نیروی همکاران مان با جان ودل وعشق به حفاظت محیط زیست می پردازند .

وی گفت: یکی از دغدغه های ما گردشگری بی ضابطه است و در قله دماوند، بلیران و چلاو زیرساخت ها برای گردشگری مهیا نشده است و بعد از تعطیلات تنها چیزی که از آنها باقی می ماند زباله است که نیازمند مدیریت یکپارچه می باشد می طلبد نیروی انتظامی ، منابع طبیعی ، بخشداران ، دادگستری ومحیط زیست ورود پیداکنند .

وی بیان اینکه قله دماوند که دراستان مازندران ودربخش لاریجان قراردارد برای حفظ ونگهداری آن باید حساسیت ویژه ای راداشته باشیم گفت : دراوج تعطیلات در قسمت جنوبی قله شاهد 4 هزار کوهنورد هستیم وفدراسیون کوهنوردی کشور هیچ حمایتی درحفظ ونگهداری قله انجام نمی دهد .

کلیه فعالیت معادن در قله دماوند تعطیل شده است

رئیس اداره حفاظت محیط زیست آمل با تاکید براینکه کلیه فعالیت معادن در قله دماوند تعطیل شده است یادآورشد : آخرین معدن پوکه مربوط به بنیاد مستضعفان بوده که از تیرماه سال گذشته تعطیل شد .

رضائیان با بیان اینکه 40 درصد معادن مازندران در شهر آمل وجوددارد عنوان داشت : با این تعداد معادن شاهد مشکلات عدیده وفراوانی هستیم که خوشبختانه براساس قانون برفعالیت معادن نظارت مستقیم داریم ومعادنی که محیط زیست را رعایت نکنند به عنوان واحد آلاینده تعطیل خواهدشد .

وی با اشاره به نشست اخیر با معدن داران درمنطقه هراز اشاره کرد وگفت : معاون باید اصولی وبصورت پلکانی برداشت شود متاسفانه اکثر واحدها بخاطر هزینه کرد کمتر رعایت نمی کنند وشاهد گردوغبارهستیم .

آلودگی هوا درشهر آمل بسیار جدی است 

وی تاکید کرد : آلودگی هوا درشهر آمل بسیار جدی است  و مقابله با سوزاندن ضایعات کشاورزی در آمل یکی از اقدامات مهم این اداره در راستای کاهش آلودگی هوا بوده و طبق قانون آتش زدن کاه و کلش جرم تلقی می‌شود که سال گذشته چندین متخلف که اقدام به آتش زدن کاه و کلش زمین های کشاورزی کردند، دستگیر شدند.

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان آمل با اشاره به عواقب و تبعات منفی سوزاندن کاه و کلش بر میکرو ارگانیسم ها و موجودات ذره بینی و فقر خاک، تصریح کرد: آلودگی گسترده هوا، ایجاد بوی نامتبوع، کاهش دید رانندگان وسایل نقلیه در مجاورت مسیرهای ارتباطی شهرستان، افزایش وقوع تصادفات جاده ای و انتشار ریزگرد در هوا از دیگر عواقب و تبعات سوزاندن کاه و کلش است.

وجود بی ضابطه کوره ههای زغال سوزی در آمل

مهندس کیانی معاون محیط زیست شهرستان آمل با اشاره به وجود به وجود بی ضابطه کوره ههای زغال سوزی در آمل گفت : کوره های سنتی زغال بی ضابطه و بدون مجوز در بخش مرکزی و امامزاده عبدالله فعالیت دارند که فاقد پروانه هستند واز سال ۸۸ برای هیچ واحد کوره زغالی مجوزی صادر نشده است و در این خصوص به بخشداران نامه هایی زده شد که متاسفانه هیچ پاسخی تا به امروز دریافت نشد.

وی  اشاره کرد :  هیچ نظارتی بر روی کوره های سنتی وجود ندارد و مالکی هم نمی بینیم و بیشتر مستاجران غیر بومی هستند که اطلاعاتی از آنها در دسترس نیست.