حکایت قالیبافان مازندرانی، اما آنقدر هم به زیبایی قالی هایشان نیست، چند صباحی است که بیمه بعضی هایشان توسط اداره تامین اجتماعی قطع شده و حالا دستشان در پوست گردو این اداره و آن اداره مانده است، مشکلی که هر روز قالیبافان بیشتری را با خود همراه می‌کند.

کمال آنلاین  / در هنرمندی قالیبافان شکی نیست و فاخرترین هنر شرق همین دستبافته‌هایی است که به جهان صادر می‌شود. متاسفانه این کار در سال‌های اخیر دست پایین گرفته شده و باید همپایه هنری مثل سینما دیده شود. برای تولید فرش، مثل تولید یک فیلم سینمایی نیاز به سناریو، کارگردان و بازیگرانی کاربلد دارد.

ما خیلی هنر بودن فرش را باور نکرده‌ایم در حالی که خلاقیت، استعداد و فرهنگی که در فرش ارائه می‌شود با نقاشی و سینما قابل مقایسه است. در بحث تجاری هم محصول را خوب ارائه نکرده‌ایم، مثلا نمایشگاه‌های ما شامل غرفه‌هایی انبارگونه از انواع و اقسام فرش است بدون اینکه این محصولات به خوبی ارائه شوند.

هنرمندان این مرزوبوم، روزهای بسیاری از عمر خود را در پشت دارهای قالی، به امید بهره‌مندی از بیمه قالی‌بافی سپری کرده‌اند، اما متأسفانه اجرای این مصوبه نیز موانع و مشکلاتی را به همراه دارد تا جایی که سال‌های متمادی است، قالیبافان به امید پایان گرفتن وعده‌های توخالی برای برخورداری از بیمه قالی‌بافی به انتظار نشسته‌اند.

فرش، بخش جدایی ناپذیری از فرهنگ و سنت ایرانیان بوده ، کالایی که در رسم و رسوم کشورمان دارای جایگاهی ویژه و منحصر به فرد است و حتی ضرب المثل‌های متعددی در موردش گفته شده ، محصولی که از یک سو زیبایی خانه هر فردی را دو چندان می‌کند و از سوی دیگر اعتباری به صاحبش می‌دهد که حتی شده فرش زیر پایش را می‌فروشد تا زیر قولش نزند.

قالیبافی شغل مهیج و در عین حال طاقت فرسایی است که با در آمیختن نخ‌های رنگارنگ بر دار قالی همچون نقاشی زیبا چشمان هر بیننده‌ای مبهوت نقش شگفت انگیز قالی می‌کند، تولید فرش و قالی هر چند با ماشینی شدن این صنایع کمی آسانتر و پرسود‌تر شده، اما الحق و الانصاف فرش دستباف چیز دیگری است به قول مادر بزرگم که می‌گفت: قالی دستباف مرگ ندارد! برای دل بستن باید دلت را به دلش گره بزنی، یکی زیر، یکی رو...

حکایت قالیبافان مازندرانی، اما آنقدر هم به زیبایی قالی هایشان نیست، چند صباحی است که بیمه بعضی هایشان توسط اداره تامین اجتماعی قطع شده  و حالا دستشان در پوست گردو این اداره و آن اداره مانده است، مشکلی که هر روز قالیبافان بیشتری را با خود همراه می‌کند.

رئیس فراکسیون تسهیل تجارت داخلی و خارجی مجلس با اشاره به حضور وزیرصمت در نشست فراکسیون متبوعش درخصوص حل مشکلات قالیبافان  گفت: در این جلسه مسائل و موانع صادرات فرش دستباف ایرانی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی گفت: این جلسه با محوریت استفاده از ظرفیت فرش ایران و استفاده بیشتر از ظرفیت های تجاری فرش دستباف ایرانی برگزار شد.

نماینده مردم آمل در مجلس یازدهم ادامه داد: در این جلسه کارشناسان گمرک و کارشناسان حوزه فرش حضور داشته و ظرفیت های اشتغالزایی، کارآفرینی و ارزآوری این حرفه مورد بررسی قرار گرفت.

وی تاکید کرد: همچنین در این جلسه که با حضور نمایندگان مجلس و وزیر صمت برگزار شد، به موضوع بررسی مسائل، مشکلات، موانع و ارائه راهکارهای مناسب در جهت حل مشکل قالیبافان که یکی از اقشار هنرمند اصیل ایرانی هستند، پرداخته شد.

حاجی پور توجه به اتحادیه های فرش در سطح کشور، بحث بیمه قالیبافان و ارائه تسهیلات کم بهره به این قشر را از دیگر محورهای این جلسه برشمرد و گفت: حضور فرش دستباف ایران در عرصه های نمایشگاه بین المللی و بازار جهانی به ویژه می تواند در حوزه ارزآوری برای کشور و توسعه صادرات نقش بسزایی داشته باشد.

رئیس فراکسیون تسهیل تجارت داخلی و خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: موارد مطرح شده در این جلسه که از جانب برخی از فعالان این حرفه در حضور وزیر صمت، بیان شد از جانب فراکسیون مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.

به گفته ایزدی طبق قانون حمایت از هنرمندان صنایع دستی مصوب سال ۹۷ دولت مکلف به تامین اعتبار لازم برای بیمه شدن افراد دارای کارت شناسایی صنایع دستی و پروانه‌های تولید افرادی و گارگاهی است.

 

او گفت: سهمیه مازندران در سال ۱۴۰۰ برای بیمه کردن قالیبافان ۹۴ نفر بود این در حالی است که بیش از ۶ هزار بافنده در صف انتظار بیمه شدن قرار دارند.

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی مازندران افزود: اگر در بودجه سال آینده دولت در تامین یارانه بیمه کارگری تغییری صورت نگیرد معلوم نیست سال 1401 همین سهمیه را هم خواهیم داشت یا خیر؟