رئیس اداره اوقاف وامور خیریه آمل : مخاطب اصلی وقف علم و فناوری جامعه علمی و دانشگاهی است

کمال آنلاین  / امر خیر یا فعالیت های خیرخواهانه تداعی کننده کمک های داوطلبانه به نیازمندان است؛ صرف وقت برای انجام امور داوطلبانه، مانند رسیدگی به سالمندان در آسایشگاه ها، یا صرف پول برای بهبود وضعیت انسانها در حوزه های مختلف با تمرکز بر نیاز اقشار آسیب پذیر و کم درآمد. این ها شناخته شده ترین صورت های امور خیر هستند. اما آیا، در نگاهی جدید، امر خیر می تواند در خدمت توسعه علم و فناوری باشد با بررسی سیر تاریخی زمینه های وقف در ایران و نمونه خوانی الگوهای موفق در دنیا، این نتیجه نهایی به دست می آید که سوق دادن امور خیر به سمت توسعه علم و فناوری، به خصوص در حوزه رشد شرکت های دانش بنیان و کسب و کارهای نوپا (استارت آپ ها)، به ارزش افزوده چندین برابری برای کل جامعه منجر می شود. خیری که مهمترین پیشران آن فرهنگ سازی در بین خیّرین و آحاد جامعه است.

مشارکت خیرین و واقفان در حوزه علم و فناوری در حقیقت زمینه ساز توسعه زیرساخت ها و تامین نیازهای مالی نخبگانی است که نمی توانند طرح های خود را به دلیل مشکلات به فناوری تبدیل کنند.

با حضور دکتر رضا حاجی پور نماینده مردم آمل در مجلس ، حجت الاسلام بهرامی رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان آمل، دکتر مرزبند رئیس اداره آموزش و پرورش آمل ،حاج آقا حیدرزاده رئیس هیأت مدیره بنیاد حامیان علم و فناوری مازندران و مجمع خیرین شهرستان آمل ،  مجیدی کیا رئیس شورای اسلامی شهر آمل،به همراه سرپرست و معاونین دانشگاه، دبیرخانه وقف علم و فناوری شهرستان آمل را افتتاح  شد

**دانشگاه تخصصی فناوری نوین تنها دانشگاه دولتی شهرستان آمل می باشد

دکتر رضا حاجی پور نماینده مردم شهرستان آمل درمجلس ضمن گرامیداشت یاد و خاطره سردار شهید سلیمانی و حماسه ۹ دی ماه، بیان داشتند که، این دانشگاه به همت و زحمات خیلی از عزیزان تشکیل شد و تنها دانشگاه دولتی شهرستان آمل می باشد که این امر برای ما مایه افتخار هست و آملی ها هم قدردان این اقدامات هستند و اظهار امیدواری نمودند که با تصمیم گیری مناسب در زمینه وقف، حمایت های خوبی در حوزه های علمی صورت گیرد.

**وقف علم و فناوری از زیرساخت های اقتصاد مقاومتی است

حجت السلام محمد هادی بهرامی رئیس محترم اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان آمل بیان داشت؛ امروز وقف های زیادی در حوزه های مختلف توسط مردم و خیرین صورت می گیرد که باید با فرهنگ سازی آنها را به سمت وقف های مورد نیاز جامعه سوق داد.

وی با اشاره به اینکه وقف علم و فناوری از زیرساخت های اقتصاد مقاومتی است. ادامه داد : در نقشه جامع علمی کشور به موضوع وقف در حوزه های پزشکی، علم و فناوری، سلامت، محیط زیست و کشاورزی توجه خوبی شده است.

رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان آمل خاطرنشان کرد : : وقف علم و فناوری برای ارتقای سطح علم، فناوری و رفاه کشور با استفاده از تفکر نیروهای خلاق، مبتکر و کوشا در تحقق عدالت اجتماعی، رشد و توسعه اقتصادی کشور، پیشرفت های علمی و رضایت مندی محققان موثر است.

**یکی از مهمترین زیرساخت های تحقق وقف در حوزه علم و فناوری فرهنگ سازی است

بهرامی  با بیان اینکه امروز اعتبارات دولتی جوابگوی نیاز حوزه علم و فناوری نیست، افزود: یکی از مهمترین زیرساخت های تحقق وقف در حوزه علم و فناوری فرهنگ سازی است که در این زمینه باید تلاش بیشتری صورت گیرد.

وی افزود: اعضای هیات علمی دانشگاهها، شرکت های دانش بنیان و میلیون ها دانشجو در کشور ظرفیت خوبی برای رشد دانش و فناوری ایجاد کرده که متاسفانه کمبود اعتبارات سبب شده تا برخی از آنها نتوانند فعالیت مطلوبی داشته باشند.

**مخاطب اصلی وقف علم و فناوری جامعه علمی و دانشگاهی است

وی با بیان اینکه باید فضلیت علم و علم آموزی برای مردم بیان شود تا خیرین ترغیب به وقف در این حوزه شوند، افزود: مخاطب اصلی وقف علم و فناوری جامعه علمی و دانشگاهی است و باید ترویج وقف علم و فناوری در این قشر از جامعه انجام شود.

**توصیه های مقام معظم رهبری در خصوص حمایت و تقویت اقتصاد مقاومتی مبتنی بر دانش

وی با تاکید بر توصیه های مقام معظم رهبری در خصوص حمایت و تقویت اقتصاد مقاومتی مبتنی بر دانش‌افزود: امروز با توجه به  ایجاد اشتغال و توسعه کارآفرینی، مطلوب است وقف خیرین و واقفین در راستای تقویت مؤلفه‌های علم و فناوری و حمایت از نخبگان و کارآفرینان دانشگاهی باشد.

وی درپایان ضمن قدردانی از تلاش وزحمات دکتر حاجی زاده ریاست دانشگاه وهمکاران شان درراه اندازی دبیرخانه وقف علم و فناوری شهرستان آمل  گفت : قطعا اداره اوقاف آمل درکنار شما عزیزان خواهد بود وتلاش خواهیم کرد که وقف جدید رابه سمت علم وفناوری هدایت کنیم تا بتوانیم از توان دانشمندان جوان ایرانی برای شکوفائی کشور عزیزمان ایران استفاده کنیم

در ادامه  این مراسم دکتر اکبر حاجی زاده مقدم،‌ سرپرست دانشگاه اقدامات انجام شده از ابتدای تأسیس دانشگاه تاکنون را تشریح و از تلاش‌های اعضا محترم هیأت علمی و دانشجویان در ارتقاء جایگاه علمی و پژوهشی دانشگاه، تشکر و قدردانی نمودند.

درادامه  حاج آقا حیدرزاده رئیس هیأت مدیره بنیاد حامیان علم و فناوری مازندران و مجمع خیرین شهرستان آمل، ضمن تشریح وضعیت صنعتی و تولیدی شهرستان آمل، حضور تأثیرگذار جوانان تحصیلکرده در حوزه صنعت و کارآفرینی را متذکر شدند و اظهار داشتند که توسعه و پیشرفت علمی یک جامعه، قطعاً موجب پیشرفت در فناوری خواهد بود و پیشرفت در فناوری، با رونق تولید، نشاط و شادابی در جامعه افزایش خواهد یافت.

در خاتمه مراسم، ضمن تبادل تفاهم نامه همکاری فیمابین دانشگاه و اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان آمل، دبیرخانه وقف علم و فناوری شهرستان آمل در ساختمان مرکزی دانشگاه  و رونمایی نخستین سامانه وقف علم و فناوری‌ در مازندران با حضور مسئولین افتتاح و همچنین از نمایشگاه دستاوردهای علمی دانشگاه نیز بازدید به عمل آمد

.