رییس کمیسیون بازرگانی اتاق مازندران: با بی ثباتی در قیمت ارز نمی توانیم برنامه ریزی های درستی نسبت به صادرات داشته باشیم

کمال آنلاین  / دکتر سید اسماعیل یزدان پناه رییس کمیسیون بازرگانی اتاق بازرگانی مازندران در نخستین نشست کمیسیون تخصصی بازرگانی اتاق بازرگانی مازندران  در سال ۱۴۰۰، با حضور جمعی از بازرگانان و مسوولان یا نمایندگان ادارات مربوطه برگزار شد.در جمع بندی این نشست به بیان نظرات حضار پرداخت و گفت: براساس تحقق شعار سال و بیانات مقام معظم رهبری دورهم آمدیم تا مشکلات فعالان بخش کشاورزی، اقتصادی، صنایع و بازرگانی را احصا کنیم.

سید اسماعیل یزدان پناه با اشاره به اینکه تحریم ها مشکلات بسیاری را در حوزه های مختلف بر ما تحمیل کرد و بحث کرونا نیز مزید بر علت شد اما مهمترین مسئله ای که ما داریم آن است که نه‌تنها نیامدیم این مسائل را حل کنیم بلکه آمدیم ناخواسته به خودتحریمی روی آوردیم؛ و به این سبب  که مشکلات تحریمی پیچیده بودند لذا با قوانین متناقض، آیین نامه و بخشنامه ها و مسائل مختلف راهکاری ارائه دادیم که به خودتحریمی منجر شد.

نیاز به مدیران مطالبه‌گر داریم

وی یکی از مطالبات فعالان اقتصادی را در این دانست که مدیران استانهای دیگر امتیازات زیادی را با پیگیری برای استان خود می برند اما مدیران مازندران این مطالبه گری را ندارند و خواهش داشتند امتیازاتی که وارد استان های دیگر می شود برای استان مازندران هم بیاید.

رییس کمیسیون بازرگانی اتاق بازرگانی مازندران بیان کرد: مشکلات حوزه صادرات، تبادلات مالی، برگشت ارز، تعهد ارزی و ابلاغیه های ضد و نقیض و خلق‌الساعه که مانع برنامه ریزی های صحیح برای صادرات است؛ از دیگر مواردی بود که توسط فعالان اقتصادی عنوان شد.

این مسوول تصریح کرد: با بی ثباتی هایی که در قیمت ارز ایجاد می شود، بازرگانان ما نمی توانند برنامه ریزی های درستی را نسبت به صادرات داشته باشند و با طرف های تجاری قرارداد ببندند.

فهرست‌بهای بانک‌ها برای سال ۹۷ است

یزدان پناه یکی دیگر از موارد مطرح شده در نخستین نشست تخصصی کمیسیون بازرگانی اتاق را موانع پیش روی”تسهیلات بانکی” عنوان کرد که به دلیل نبود وحدت رویه در بانک ها، حتی فهرست بهایی که بانکها دارند برای سال ۹۷ است و براساس آن وامی که میخواهند پرداخت کنند به میزان یک پنجم پرداخت می کنند چون این فهرست بها به‌روز نشده است.

وی ادامه داد: در این زمان همه سازمانها و ارگانها باید پای کار باشند. چون در زمان بحران است، در زمان سلامت مشکلی نیست و در این شرایط مانند بیمار اورژانسی است که اقدام عاجل باید برای آن داشت.

هنوز برنج‌های وارداتی سالهای ۹۸ و ۹۹ در انبارها مانده است

رییس کمیسیون تخصصی بازرگانی اتاق بازرگانی مازندران، اشاره ای به صحبت های دبیر انجمن برنج استان داشت که عنوان کرده بود واردات انجام شده به بخش تولید برنج آسیب می زند ضمن اینکه ما در سال ۱۴۰۰ نیازی به واردات برنج نداریم به این دلیل که برنج های خارجی وارداتی از سالهای ۹۸ و ۹۹ که مازاد بر نیاز داخل وارد شده‌اند، هنوز در انبارها مانده است.

این مسوول بیان کرد: یکی از فعالان اقتصادی عنوان کرد که ما مجوز سورت و بسته بندی از جهاد کشاورزی داریم متاسفانه اتحادیه ها که زیر نظر اصناف و صنعت، معدن و تجارت هستند آمدند نسبت به فعالیتش ایراد گرفتند و گفتند جلوگیری می کنیم، اما نماینده جهاد کشاورزی در جلسه تأکید کردند که وقتی شما مجوز جهاد را دارید لزومی ندارد مجوز دیگری بگیرید.

یزدانپناه گفت: یکی دیگراز مباحث عنوان شده در این جلسه نگرانی فعالان اقتصادی از ادامه وضع موجود بود که به سبب آن، ریزش سرمایه گذار و تولیدکنندگان را داریم و به طور طبیعی سرمایه گذاری مجدد ریسک و هزینه بالایی دارد.

خرید محصولات کشاورزی را از فاکتور معاف کنید

وی همچنین یکی دیگر از مشکلات عنوان شده توسط بازرگانان را در حوزه معافیت های مالیاتی بخش صادرات عنوان و تصریح کرد: در این معافیت مالیاتی بالطبع باید دفاتر مرتب باشد اما چیزی که از سوی صادرکنندگان مطرح شد این بود که ما چطور می توانیم از یک کشاورز فاکتور بگیریم؟ بخاطر همین یک فاکتور دفاتر ما رد می شود و معافیت مالیاتی ما از بین می رود. این در حالی است که هنوز صدور فاکتور توسط کشاورز تعریف نشده است. بنابراین تقاضا این است که خرید محصولات کشاورزی را از فاکتور معاف کنید.

رییس کمیسیون تخصصی بازرگانی اتاق بازرگانی مازندران در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ما در بحث عبور بدون “کاغذبازی” یک بستری به نام آی.تی داریم که رفاه عظیمی را برای دنیا ایجاد، گزارشگیری را راحت و موارد اضافی را حذف کرده است، از جمله آنها می توان به راه‌اندازی سامانه جامع تجارت، ترابری، و سامانه اداره ثبت توسط سازمانها اشاره کرد.

سامانه‌هایی که از کاغذ سخت‌ترند

این مسوول ادامه داد: متأسفانه این سامانه ها طوری طراحی شده‌اند که وارد کردن اطلاعات در آن از خودِ کاغذ سخت تر است. به عنوان نمونه؛ شرکتی که یک میلیون سهامدار دارد و شرکت باید مجدداً همه اطلاعات را دستی وارد کند نیاز به وقت زیادی دارد. بنابراین سامانه های طراحی شده اولاً یک نقص ورود اطلاعات دارد و دوم اینکه سامانه ها با هم در ارتباط نیستند و نمی توانند مطالب را با هم اشتراک گذاری و Share کنند. در حالیکه هر سیستمی که طراحی می شود باید به یک ساقه وصل باشد و شاخه های آن اطلاعات را از یکجا دریافت کنند.

اصرار بر پرداخت مالیات در ۸ قسط در حالیکه قانون تا ۳۶ قسط را اجازه داده است

یزدانپناه همچنین اشاره ای به قانون مالیاتی مصوب ۱۳۸۰ داشت و اظهار کرد: حرف ما این است که اولاً چرا این قانون از همان زمان اجرایی نشد و حالا که در زمان بحران آن را به اجرا درآوردید، چرا اکنون”عطف به ما سبقمی کنید و به سراغ پرونده هایی از سال ۹۳ برمی گردید؟

وی ادامه داد: اکنون زمان بحران است. باید با قوانین خاصِ این زمان مشکلات را حل کنیم. چرا دولت میخواهد کسری بودجه را از تولیدکننده بگیرد و خدمات بدهد؟ ضمن اینکه براساس قانون، تولیدکننده می تواند مالیات خود را در ۴۶ قسط پرداخت کند، حال چرا در استان می‌گویند در ۸ قسط؟ وقتی قانون ۳۶ قسط را به اداره مالیات اختیار داده است چرا از این حق قانونی استفاده نمی کنند و تولیدکننده را تحت فشار می گذارند؟

وقتی حساب و کتاب بهای گاز با هم جور در نمی‌آید!

رییس کمیسیون تخصصی بازرگانی اتاق بازرگانی مازندران همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به مشکل یک کارگاه تولیدی اشاره کرد که در فروردین ۱۴۰۰ بهای گاز مصرفی آن ۷ میلیون بوده و در اردیبهشت به ۹۵ میلیون رسیده، در حالیکه میزان مصرف او همان اندازه بوده. ضمن آنکه عنوان شده که این کارگاه بیشترین مصرف را در اسفند۹۹ داشته و ۱۲ میلیون تومان بهای گاز مصرفی او بوده است! این تفاوت حتی با محاسبه افزایش بهای گاز هم جور در نمی آید.

این مسوول بار دیگر از شرکتهای توزیع برق خواست که در زمان کمبود و قحطی برق، پیش از قطع کردن برق واحدهای تولیدی، حتماً آنها را از قطع برق مطلع کنند زیرا متأسفانه با عدم اطلاع رسانی، با هر بار قطع برق، ۳۰۰ میلیون تومان به خط تولید خسارت وارد می شود.

یزدانپناه در پایان گفت: باتوجه به جلسات ستاد تسهیل و شورای گفتگو، اتاق پیگیر مشکلات تولیدکنندگان است. طبیعی است که باید در زمان بحران بیشتر از گذشته فعالیت کنیم که عزیزان ما دچار مشکل و چالش نشوند و امیدواریم با دولت تازه نفس این مشکلات را از پیش رو برداریم.