طبق قانون بهبود مستمر فضای کسب‌و کار، قطع برق بخش صنعت باید راهکار آخر باشد و تصویب این قانون حق اعلام خسارت برای بخش صنعت را مهیا می‌کند.

کمال آنلاین  / شهرستان آمل یکی از شهرهای صنعتی کشور است و فعالان اقتصادی زیادی در این شهرستان  در سطح 5 شهرک‌ صنعتی و خارج از آن به امر تولید و اشتغال مشغول هستند.

نقش‌آفرینی بخش صنعت در آمل در حالی انجام می‌شود که این بخش به‌خصوص طی سال‌های گذشته با مشکلات بسیاری از نوسان قیمت ارز گرفته تا نبود مواد اولیه و هزاران مشکل دیگر مواجه شده است.

در روزهای اخیر با اعمال قطعی برق بدون هماهنگی و اطلاع‌رسانی، معضل دیگری به مشکلات متعدد گریبانگیر صنعتگران آملی افزوده شده و این موضوع سبب ایجاد خسارت‌های فراوانی به بخش صنعت کشور شده است.

طبق قانون بهبود مستمر فضای کسب‌و کار، قطع برق بخش صنعت باید راهکار آخر باشد و تصویب این قانون حق اعلام خسارت برای بخش صنعت را مهیا می‌کند.

**قطع مکرر برق تولید در مازندران را دچار مشکلات زیادی کرده است

سید مجتبی رضوی رئیس خانه صنعت، معدن وتجارت مازندران در جمع برخی از مدیران واحدهای صنعتی شهرک صنعتی امامزاده عبداله گفت: وقتی دولت و متولیان امر زیرساخت‌های لازم را برای حمایت از بخش تولید ایجاد نمی‌کنند، درخواست از تولیدی‌ها در شرایط‌های خاص نیز واقعاً بیهوده است.

وی افزود: متأسفانه در سال های اخیر در فصل زمستان با افت و قطع گاز و در تابستان نیز خاموشی‌های گسترده برق مواجه هستیم و در این وضعیت همه نگاه‌ها به سمت واحدهای تولیدی و صنعتی برای صرفه جویی ها و توقف فعالیت برای یک دوره کوتاه مدت است.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت مازندران با بیان اینکه قطع مکرر و بدون اطلاع رسانی برق تولید در مازندران را دچار مشکلات زیادی کرده است، اظهار کرد: طبق قانون کسب و کار و ماده ۲۵ آئین نامه، باید غرامت نیز به بخش تولید و صنعت بابت خسارت وارده ناشی از قطع انرژی پرداخت شود.

رضوی با بیان اینکه مدیران واحدهای تولیدی هم از شرایط کشور که دچار تحریم‌های ظالمانه هست خبر دارد و در این جنگ نابرابر اقتصادی نیز تمام تلاش وهمت خود را برای تولید و تأمین نیازهای داخلی به کار بسته است، گفت: با وجود آنکه این نگاه و رویکرد در ذهن همه مدیران واحدهای تولیدی استان وکشور هست، متأسفانه این ذهنیت در مسئولان استانی و کشوری نهادینه نشده است.

رضوی تصریح کرد: امروز صنعت جلودار مبارزه با جنگ اقتصادی است و هر اختلالی در این مسیر به وجود بیابد، جبران خسارت‌های آن غیرقابل جبران خواهد بود.

**خاموشی‌ها اخیر در کشور متأسفانه به علت بی مدیریتی‌های ناشی از عدم آینده نگری می باشد

رضا حاجی پور نماینده مردم شهرستان آمل در مجلس شورای اسلامی گفت: انتظار هست که مدیران تأمین اجتماعی و مالیاتی و دارایی نیز با همچنین وضع مشابهی حداقل در ماه‌های تیر و مرداد که وضعیت تولید به علت خاموشی‌های بی برنامه با کاهش ناخواسته مواجه شده و حتی خسارت‌های سنگین به تعدادی از واحدها نیز وارد شده همکاری‌های لازم داشته باشند.

نماینده مردم آمل در مجلس، با بیان اینکه کشور ما با برخورداری از منابع زیاد و ارزشمند خدادادی با وجود همه فشارهای اقتصادی و تحریمی نباید درگیر خاموشی برق و قطعی گاز در واحدهای تولیدی شود، گفت: باید اذعان کنیم که خاموشی‌ها اخیر در کشور متأسفانه به علت بی مدیریتی‌های ناشی از عدم آینده نگری درسال های قبل بوده که در روزهای اخیر و گرمای هوا به عمد یا سهواً باعث گلایه‌های شدید مردمی شده است.

وی افزود: انتظار هست که مدیران کشوری دراین شرایط حساس که تولیدکنندگان ما درچند سال اخیر و تحریمی کشور درخط مقدم تولید اقتصادی کشور پیشگام و حتی صادرات محور نیز بودند، از آنان قدردانی کنیم و در مواقع بحران فعلی در کنار آنها برای حمایت همه جانبه باشیم، نه اینکه درپشت این بحران‌ها قائم شویم.

وی درحین حال از تولیدکنندگان و صنعتگران شهرستان آمل که در سال‌های اخیر تحریمی کشور با همه سختی‌ها پای کشور و نظام ایستادگی کردند، قدردانی کرد.

**برای واحدهای تولیدی کوچک ، قطعی برق نیزتا حد امکان قطع نشود

حسینقلی قوانلو رئیس سازمان صمت مازندران گفت: این محدودیت‌ها در زمان اوج مصرف برق مشترکان خانگی، در ساعت‌های ۱۲ تا حداقل ۱۸ برای واحدهای صنعتی که بیش از ۳ مگاوات مصرف روزانه برق آنها است با هماهنگی شرکت توزیع برق استان، خاموشی این واحدها در ساعت‌های اعلام شده، اعمال خواهد شد.

وی افزود: برای واحدهای تولیدی کوچک نیز با هماهنگی‌هایی که با شرکت برق استان شده، قطعی برق نیزتا حد امکان قطع نشود، البته به شرط اینکه خود واحدهای تولیدی نیز مصرف برق روزانه خودشان را دراین مدت به شدت کاهش دهند.

رئیس سازمان صمت مازندران همچنین به مدیران واحدهای تولیدی وصنعتی خسارت دیده ناشی ازخاموشی های ناخواسته برق که دچارخسارت شدند، گفت: البته بسیاری از واحدهای تولیدی بیمه هستند که از این طریق می‌توانند با تکمیل مدارک مورد نیاز نسبت به ارائه درخواست قانونی و پیگیری دریافت خسارت و غرامت ازبیمه خود اقدام کنند.

**خسارت 100درصدی قطعی برق به هیچ عنوان قابل جبران نیست

علی امینی مدیرعامل شرکت قند کارترین با انتقاد از خاموشی های اخیر دربخش صنعت با بیان اینکه قطعی برق سبب شده است تولید کاهش پیدا کند، اظهار داشت: با قطعی برق بسیاری از صنایع با کاهش تولید و ایجاد خسارت در دستگاه‌ها مواجه می‌شوند.

وی افزود: خسارت 100درصدی قطعی برق به هیچ عنوان قابل جبران نیست.

وی خاطرنشان کرد: هر دقیقه قطعی برق برای یک صنعتگر و واحد تولیدی خساراتی جبران‌ناپذیر به‌همراه دارد.

**یکی از تبعات قطعی برق در بخش صنعت؛ بیکاری و کاهش تولید است

یکی دیگر از مدیران واحد تولیدی در شهرک صنعتی آمل با بیان اینکه قطعی ناگهانی برق به تولیدکننده هزینه‌های زیادی وارد می‌کند، تصریح کرد: یکی از تبعات قطعی برق در بخش صنعت؛ بیکاری و کاهش تولید است.

وی با تأکید به اینکه ضرر و زیان توقف تولید به هیچ عنوان قابل برگشت نیست، ادامه داد: زمان وصل برق زمان زیادی برای برگشت دستگاه به حالت تولید نیاز است که این مدت زمان همه جزو ساعاتی است که امکان تولید از صنعتگر گرفته می‌شود.

این فعال تولیدی ادامه داد: وضعیت تولید به‌خصوص در سال‌های اخیر اسفناک است و این بار قطعی برق به آن افزوده شده است، تولید به خودی خود در حال ورشکستگی است حال راه این ورشکستگی با قطعی‌های گسترده برق هموارتر شده است.

وی  گفت: تولیدکنندگان سربار دولت نیستند، بلکه به‌عنوان رکن اساسی در توسعه و پیشرفت این کشور هستند، ضایعات تولید با قطعی برق بسیار بالا رفته است و به‌راستی که خسته شدیم.

**تعطیلی واحدهای تولیدی با قطع مکرر و بدون زمان‌بندی برق

محمدتقی جوادی رییس انجمن کارفرمایان صنعتی شهرستان آمل با انتقاد از قطع مکرر و بدون زمان‌بندی برق گفت: خسارت های سنگین بر واحدهای تولیدی همراه با فاسد شدن مواد اولیه تا خراب شدن دستگاهها و تعطیلی واحدهای تولیدی با بی برنامگی برق همراه بوده و چه کسی باید به واحدهای تولید خسارت بی تدبیری زیرساختار دولت را بپردازد واین خسارت ها چگونه باید جبران شود.

وی ادامه داد: آیا بانکها وسازمان تامین اجتماعی این خسارت های سنگین را تقبل می کنند و مسئولین برقی نمی توانند تدبیری را اتخاذ کنند تا 6 ماه از گرفتن پول مصرفی برق خودداری کنند و بخشی از این هزینه ها را پرداخت کنند.

رییس انجمن کارفرمایان صنعتی شهرستان آمل تاکید کرد: این ظلم هایی که به واحدهای تولیدی انجام می شود قطعا اندک واحدهای تولیدی که مشغول بکار هستند تعطیل خواهد شد.

قابل توجه مسئولین؛

ضرر و زیان ناشی از قطع برق واحد‌های تولیدی و صنعتی بسیار هنگفت است و تولیدکنندگان را با مشکلاتی بسیار زیاد روبه‌رو کرده که عمده‌ترین آن افزایش هزینه‌های تولید است و واحد‌های تولیدی هزینه‌های مختلفی از جمله حقوق و دستمزد کارگران، هزینه‌های مالیاتی و تأمین اجتماعی را پرداخت می‌کنند و در زمان قطعی برق این هزینه‌ها متوقف نمی‌شوند و تولیدکنندگان مجبورند با پایان هر ماه هزینه‌های جاری را پرداخت کنند./گزارش علیرضا عزیز کمالی