اعضای محترم شورای شهر چه معیارهایی را برای انتخاب شهردار در نظر گرفتند که بتوانند بر اساس این معیار ها دست به گزینش بزنند.آیا معیارهای صرفا فنی مد نظر شورای شهر آمل است یا فراتر از آن، دیگر مولفه ها و معیارها نیز ، محل توجه شورای شهر آمل قرار دارد؟!

کمال آنلاین / اخیرا اعضای دوره ششم شورای شهر آمل فراخوانی را در زمینه انتخاب شهردار در شبکه های اجتماعی منتشر کردند که بر اساس آن قرار است که شهردار آینده آمل با نظر خواهی از نخبگان و متخصصان امور شهری انتخاب شود.این کار فی نفسه اقدام خوبیست و زمینه را برای مشارکت نخبگان در فرایند انتخاب شهردار فراهم می کند. 
اما چند نکته:
 
الف)بهتر نبود اعضای محترم شورای شهر آمل ، ابتدا نیازها، مسائل و مشکلات شهر را شناسایی و بر اساس آن برنامه عمل را می نوشتند و سپس به دنبال انتخاب شهردار می رفتند؟ این که چه فردی توان اجرای اهداف و ماموریت های برنامه عمل را دارد و بر اساس برنامه عمل چه فردی با چه شایستگی ها و صلاحیت هایی مدنظر اعضای محترم شورای شهر است، یکی از نکات مهم و اساسی در انتخاب شهردار است که نباید از آن غفلت گردد. این امر را می توان اصل سازگاری فرد با برنامه دانست نه برنامه با فرد.
 
ب)اعضای محترم شورای شهر چه معیارهایی را برای انتخاب شهردار در نظر گرفتند که بتوانند بر اساس این معیار ها دست به گزینش بزنند.آیا معیارهای صرفا فنی مد نظر شورای شهر آمل است یا فراتر از آن، دیگر مولفه ها و معیارها  نیز ، محل توجه شورای شهر آمل قرار دارد؟!
 
در کوششی دقت اندیشانه و نکته سنجانه از سوی دکتر فاضلی، به پاره ای از ظرایف و دقایق جامع نگرانه برای انتخاب شهردار اشاره شده است ، که با توجه به آن ظرایف و دقایق ، نباید از این پرسش روی برتافت که در نگاه و رویکرد اعضای شورای شهر آمل در انتخاب شهردار، به این نکات تا چه اندازه توجه شده است ؟! :
🔸قابلیت ارتباطی: رهبر شهری باید بتواند در حوزه عمومی با انسان‌ها و گروه‌های مختلف مردم به شیوه دقیق و واضح سخن بگوید.
 
🔸 توانایی مساله‌مند کردن شهر: رهبر شهری باید قدرت تشخیص و تحلیل موضوعات شهری را داشته باشد. 
 
🔸شهامت و ‌شجاعت مدیریتی: مدیرِ شهری در صورتی می‌تواند در این فضای پیچیده رقابت، سکان رهبری کلان‌شهر را در اختیار بگیرد که از «شخصیتی مستقل» و شجاع برخودار باشد.
 
🔸 قابلیت حس تعلق عاطفی: داشتن حس تعلق عاطفی به فرهنگ، تاریخ و ارزش‌های شهری که در آن مدیریت می‌کند.
 
🔸 قابلیت تجزیه و تحلیل موقعیت منطقه‌ای: شهردار زمانی می‌تواند شایستگی خود را به جامعه نشان دهد که توانایی درک وضعیت جهانی شهرها را پیدا کند.
 
🔸 قابلیت فهم فرهنگی: داشتن تسلط و اشراف به تاریخ ، جغرافیا و ویژگی‌های فرهنگی شهری که مدیریت می کند.