مهندس سیدحسین اسلامی مدیر جهادکشاورزی شهرستان آمل از ظهور نخستین خوشه برنج مزارع شالیزاری شهرستان آمل خبر داد و گفت: نخستین خوشه برنج در سال زراعی جاری در مزرعه شالیزاری روستای کمانگرکلا از توابع مرکز جهاد کشاورزی رئیس آباد مشاهده شد.

کمال آنلاین  /مهندس سیدحسین اسلامی مدیر جهادکشاورزی شهرستان آمل از ظهور نخستین خوشه برنج مزارع شالیزاری شهرستان آمل خبر داد و گفت: نخستین خوشه برنج در سال زراعی جاری در مزرعه شالیزاری روستای کمانگرکلا از توابع مرکز جهاد کشاورزی رئیس آباد مشاهده شد.

وی با اشاره به به گذراندن فصل کاشت و داشت برنج در این شهرستان با کمترین تنش، اظهار امیدواری کرد؛ فصل برداشت کشاورزان آملی پربار و پررونق باشد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل با بیان اینکه اولین نشاء برنج این شهرستان در تاریخ 17 فروردین ماه امسال انجام شد، افزود: امسال 38 هزار و 352 هکتار زمین کشاورزی این شهرستان زیرکشت شالی قرار گرفت.

وی با اظهار اینکه شهرستان آمل برنج مورد نیاز 4.5 میلیون ایرانی را تامین می کند، گفت: پیش بینی می شود امسال 180 هزار تن برنج در کشت اول و دوم در شالیزارهای این شهرستان تولید شود.

سید حسین اسلامی اظهار کرد: با توجه به برنامه ابلاغی 25 هکتاری کشت گندم در شهرستان آمل در سال زراعی جاری، شاهد تحقق 150 درصدی برنامه ابلاغی کشت گندم در مناطق تحت پوشش مراکز اسکومحله و مرانده این شهرستان هستیم.

تولید 75 تن گندم در مزارع شهرستان آمل

وی با اشاره به شروع برداشت گندم در اراضی زراعی این شهرستان، افزود: پیش بینی می شود امسال 75 تن گندم در مزارع این شهرستان تولید شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل تصریح کرد: حدود 6 تن بذر گندم گواهی شده مرغوب و خودمصرفی رقم احسان تامین و توسط کشاورزان مورد استفاده قرار گرفت که با توجه به پراکنش بارندگی‌های مناسب، عملکرد خوبی در مزارع گندم داشتیم.

اسلامی با اشاره به اهمیت گندم به عنوان یک محصول استراتژیک در کشور، بر لزوم پایش و مدیریت عوامل خسارتزای آن در زمان مؤثر برای افزایش راندمان و کاهش هزینه ها تاکید کرد و افزود: مبارزه با آفات، بیماری‌ها و علف های هرز با استفاده از پهپاد انجام شد.

وی در خاتمه گفت: با توجه به مشارکت کشاورزان در کلاس های آموزشی و ارتقاء دانش فنی و بکارگیری تجارب عملی در مدیریت مزرعه، رعایت اصول کاشت و داشت، انجام عملیات بهزراعی، تغذیه مناسب و محلول پاشی ریزمغذی ها و مراقبت های حفظ نباتاتی در مبارزه مکانیکی، زراعی و تلفیقی، مزارع گندم از شادابی و سطح سبز مطلوبی برخوردار هستند.

از کشف و شناسایی یک انبار بزرگ تولید کود شیمیایی غیراستاندارد

اسلامی گفت: به دنبال وصول گزارشات مردمی و پیگیری، رصد و پایش توسط نیروهای مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان آمل، با همکاری پلیس امنیت اقتصادی و بر اساس هماهنگی های فشرده و دقیق بین این مدیریت و عوامل انتظامی شهرستان آمل، یک انبار بزرگ تولید کود شیمیایی غیراستاندارد در شهرستان امل کشف و شناسایی شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل ادامه داد: در این انبار که در قالب تولید و بسته بندی انواع کودهای شیمیایی با برندهای مختلف به صورت غیراستاندارد و غیرمجاز فعالیت می کرد، 10 تن کود کشف و مکان مورد نظر پلمپ شد.

اسلامی به کشاورزان و تولیدکنندگان توصیه کرد حتماً نهاده های شیمیایی مورد نیاز خود را از کارگزاری ها و فروشندگی های مجاز و دارای مجوز تهیه کنند.

وی از کشاورزان خواست هرگونه فعالیت در راستای تهیه، تولید و توزیع نهاده های شیمیایی غیرمجاز را به جهاد کشاورزی و یا دستگاه های انتظامی و نظارتی گزارش دهند.

کانون یابی و آغاز مبارزه شیمیایی با آفت ملخ در 800 هکتار مراتع لاریجان

اسلامی با اشاره به شناسایی مناطق آلوده به آفت ملخ و آغاز مبارزه شیمیایی با این آفت در شهرستان آمل، اظهار کرد: مناطق کانون‌یابی در مراتع کوهستانی روستاهای ناندل، میانده و حاجی دلاوایرا، نوا، آب اسک و زیار قرار دارند.

وی افزود: در این نقاط حدود 800 هکتار مراتع دچار آفت ملخ شدند که توسط کارشناسان جهاد کشاورزی طی 10 روز حضور و نظارت شناسایی شدند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل با اشاره به اینکه مناطق شناسایی شده به عنوان کانون آفت ملخ برای مبارزه شیمیایی در دستور کار قرار گرفتتد، افزود: تاکنون 200 هکتار مراتع لاریجان مبارزه شیمیایی شد و مابقی با تلاش، همکاری و تعامل شوراهای اسلامی و دهیاران روستاها انجام می شود.

وی در خاتمه بر لزوم رعايت مسايل بهداشتي و زيست محيطي در مناطق آلوده به ملخ تاكيد كرد و گفت: كشاورزان و دامدارن از تردد و تعليف دام در محل هاي تحت سمپاشي و مبارزه بدون هماهنگي با مديريت جهاد كشاورزي شهرستان و مراکز جهاد کشاورزی لاریجان خودداري کنند.

مدير جهاد كشاورزي شهرستان آمل در پایان تصریح کرد: درصورتي كه آفت ملخ به موقع كنترل نشود، خسارت سنگيني به مزارع، محصولات و مراتع وارد مي کند.

پیش بینی تولید 450 تن کلزا درآمل

اسلامی گفت: برداشت کلزا در 230 هکتار اراضی زراعی و خشکه زاری از ارقام هایولا 50 و هیولا 2815، دلگان، صفار و rgs خبر داد و گفت:  پیش بینی می شود امسال 450 تن محصول کلزا از این مزارع برداشت شود.

وی تصریح کرد: کلزا محصول استراتژیک و ماده اولیه تولید روغن خوراکی است که به دلیل داشتن اسیدهای چرب اشباع نشده و نداشتن کلسترول، کیفیت بالایی دارد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل ادامه داد: نمایندگان شرکت غله مازندران برای خرید کلزا در شرکت دانه های روغنی آمل با حضور نماینده جهاد کشاورزی این شهرستان مستقر شده و دانه روغنی کلزا را با 2 درصد ناخالصی و 10 درصد رطوبت به مبلغ 110 هزا ریال خریداری می کنند.

وی یادآور شد: کشت کلزا به عنوان کشت دوم در مازندران از سوی بهره برداران صورت می گیرد و در توسعه پایدار کشاورزی، اشتغالزایی و اقتصاد خانوار نقش بسزایی دارد.

توزیع 2هزار و 120تن نهادهای یارنه ای دراردیبهشت ماه سال 1400در بین دامداران

اسلامی بااشاره  به اینکه این شهرستان دارای 310 هزار رأس دام سبک و 85هزار راس دام سنگین است، به دامداران توصیه کرد برای بهره برداری از حداکثر ظرفیت ژنتیک دام های خود در زمینه تولید، از کنسانتره ها در تغذیه دام های خود استفاده کنند

.وی با اشاره به توزیع 2 هزار و 120 تن نهاده های  یارانه ای در شش ماه اول سال 9اردیبهشت ماه 1400در بین دامداران این شهرستان گفت : به منظور کاهش هزینه های تولید در واحد های تولید کننده شیر و گوشت قرمز، این مقدار سهمیه در بین این واحد ها توزیع شده است

اسلامی با اشاره به توزیع نهاده های یارنه ای در شرکت های تعاونی تحت پوشش شهرستان بیان داشت : این توزیعات توسط کارشناسان اداره تولیدات دامی این شهرستان نظارت می شود

وی تصریح کرد با توجه به اختلاف قیمت سبوس یارنه ای با بازار آزاد ، توزیع آن در بین واحد های تولیدی می تواند موجب کاهش هزینه خوراک  دامداران و افزایش سودهی شود.

وی در پایان ادامه داد:از این مقدار توزیع شده یک هزار تن کنسانتره، 300 تن جو .360 تن ذرت ،150 تن سویا ،310 تن سبوس با نظارت جهاد کشاورزی توسط شرکتهای تعاونی توزیع گردید