وضعیت بحرانی ونگران کننده شیوع بالای آمارابتلا شهروندان آملی به بیماری کرونا وارد سومین هفته متوالی شد وادامه این وضعیت کادردرمانی ونیزظرفیت پذیرش بیمارستانهای این شهرستان را با چالش های جدی مواجه کرده است.

آوای کمال /وضعیت بحرانی ونگران کننده شیوع بالای آمارابتلا شهروندان آملی به بیماری کرونا وارد سومین هفته متوالی شد وادامه این وضعیت کادردرمانی ونیزظرفیت پذیرش بیمارستانهای این شهرستان را با چالش های جدی مواجه کرده است.

شهرستان آمل که به‌عنوان مرکز معین پذیرش بیماران مبتلا کرونا در میان شهرهای مرکزی مازندران ، نقش محوری در مهار و کنترل این ویروس دارد، در چند روز اخیر شاهد اظهارنظرهایی متفاوتی از سوی نهادهای مسئول بوده است.

در این میان متخصصان امر نیز بارها و به طور مستمر به واسطه کانال‌های مختلف رعایت نکات بهداشتی و استفاده از ماسک و دستکش، به ویژه شستشوی مستمر دست ها را گوشزد می‌کردند.

زمان که گذشت و به قولی اوضاع کمی بهتر شد، انگار عده‌ای از هموطنان فراموش کردند که بیماری کرونا هست و با بی‌خیالی هر تمام به کارهای عادی و رومزه خود مشغول شدند، بی آنکه بدانند همین ویروس عجیب و غریب می تواند به راحتی آنان را گرفتار خود کند.

درحالیکه بسیاری بر این باورند که کرونا رخت بر بسته، اما آمارهای دست اندرکاران امر در این استان تصویری دیگری را نشان می دهند و اینکه شاهد خیز کرونا در سایه بی تفاوتی شهرندان زنجانی هستیم و این بیماری شوخی بردار نیست، چرا که ادامه این وضعیت شمار مبتلایان را به مراتب افزایش خواهد داد.

**مراکزپرتجمع متهم ردیف اول اوج گیری کرونا درآمل

از شلوغی مراکز عمومی همانند خیابان‌ها، مراکز خرید و دفاتر پیشخوان خدمات پستی نیز نباید غافل شد که در ساعاتی، حضور افراد در کنار هم بدون توجه به مسائل بهداشتی و رعایت فاصله اجتماعی بسیار به چشم می زند.

طبق اعلام متولیان بهداشتی مازندران، شهرستان آمل به لحاظ بیماری کرونایی در وضعیت قرمز قرار گرفته و این موضوع یک پیام روشن برای شهروندان آملی دارد و اینکه کرونا با هیچ فردی شوخی ندارد، و پشت پا زدن به نکات بهداشتی می تواند به راحتی زمینه ابتلای فرد به این بیماری مهلک را فراهم کند.

** دردسرهای اوج گیری کرونا درآمل

به دنبال اوج گیری دوباره کرونا که پیامد آن در دومین هفته پشت سرگذاشته شده درشهرستان آمل، دو رقمی شدن شمارفوتی ها وبستری شدن بیش از 450 نفر در5 بیمارستان دولتی وخصوصی این شهرستان بوده است.

آماری که به گفته مسئولان بهداشت ودرمان شهرستان در دوره نخست همه گیری این میهمان ناخوانده چندین برابر بیشتربوده و درپیک دوم شهروندان آملی را نیز به طور کامل غافلگیر کرده بود.

به دنبال دو رقمی شدن تعداد بیماران بستری کرونا دربیمارستانهای شهرستان آمل، گلایه های بسیاری از مسئولان شهرستان آمل ازامام جمعه تا نماینده مردم شهرستان آمل درمجلس شورای اسلامی وبسیاراز شهروندان وفعالان اجتماعی را به واسطه بی توجهی مسئولان استانی وکشوری در نادیده گرفتن برخی کم توجهی ها به شهرستان برانگیخت.

موضوعی که باعث شد تا استاندارمازندران به همراه مدیران کل دستگاه های اجرایی استان به صورت اختصاصی درچندین جلسه شورای تامین وستاد ویژه کرونا شهرستان آمل، نسخه شفابخش عبور از بحران این بیماری را بپیچند.

اما تصمیم های گرفته شده دراین نشست ها وخروجی آن، چند به مزاج شهروندان آملی خوش نیامد و بی صبرانه منتظر تعطیلی جاده هراز به عنوان نزدیکترین مسیرارتباطی تهران به آمل ومازندران ونیز تعطیلی چند روز شهرستان بودند.

درپی برگزاری این جلسه ها که تاکید همه آنها رعایت شیوه نامه های بهداشتی از سوی مردم بوده، گلایه های تند نماینده مردم آمل درمجلس شورای اسلامی و همچنین امام جمعه آمل را به همراه داشت و آنان نسبت به برخی کمبودهای درمانی وبهداشتی ونیز و فعال بودن ادارات ونهادهای دولتی باعث حجم بالای مراجعه شهروندان بودند، درصفحات اجتماعی بازنشرداده شد.

همسو با این اظهارات مسئولان شهرستانی ، شهروندان آملی از متولیان شهرستانی واستانی درنامه نگاری ودرخواست با مسئولان کشوری ستاد ملی مبارزه با کرونا درخواست کردند، که شهرستان آمل به طور کامل برای چند روز تعطیل اعلام شود.

** عمومی شدن استفاده از ماسک درآمل

شمارزیادی از این شهروندان درگفت وگو با خبرنگارمهر درآمل، با بیان اینکه متاسفانه به علت بی توجهی برخی شهروندان دررعایت نکردن شیوه نامه های بهداشتی، وضعیت عمومی شهرستان را به بحران کرونایی تبدیل کرده است، گفتند، درشرایط کنونی تنها انتظار وخواسته همه شهروندان بستن کامل جاده هراز برای جلوگیری از حجم بالا مسافران به شهرستان ونیز تعطیلی کامل شهرستان برای چند روز است.

این عده بیان داشتند، هرچند با بسته شدن تالارها ومساجد وامامزاده ها جلوی برپایی عروسی ها ومجالس عزا گرفته شده، اما همچنان دربرخی خانه های شهروندان جشن تولد ودورهمی های عمومی برقرار است و متاسفانه همین افراد درسطح شهر نیز بدون رعایت مسائل بهداشتی تردد می کنند.

محسن ذاکری یکی از شهروندان آملی با بیان اینکه البته از هفته گذشته تا به امروز بیش از 90 درصد شهروندان به طور دائم از ماسک استفاده می کنند، گفت، این وضعیت جای امیدواری هست که حداقل شهروندان به رعایت بهداشت فردی روی آوردند وخطرات ناشی از رعایت نکردن آن را پذیرا شدند.

وی افزود: متاسفانه به علت عدم رعایت بهداشت فردی از سوی شهروندان، دوباره به همراه گروهی ازجوانان آملی، ستاد مردمی کمک به آسیب دیده های ناشی از کرونا را فعال کردیم.

** برخی اقلام بهداشتی دور از دسترس آملی

درهمین راستا شهروند دیگری با بیان اینکه مردم خواهان رعایت بهداشت فردی ازجمله زدن ماسک و محلول های ضدعفونی کننده دست وسطوح هستند، گفت، متاسفانه یا قیمت ماسک های مناسب ونیز محلول های ضدعفونی گران هست که همه شهروندان توان خرید آن را ندارند یا اینکه دربرخی داروخانه این اقلام اصلا موجود نیست.

حسین اکبری ادامه داد، انتظار هست در چنین وضعیتی که باید اقلام بهداشتی در دسترس شهروندان باشد، دستگاه های نظارتی ازجمله صنعت، معدن وتجارت با همکاری اتاق اصناف ودیگرمجموعه های نظارتی شهرستان بر نحوه توزیع اقلام بهداشتی به منظور دسترسی آسان ترشهروندان نظارت جدی تری داشته باشند.

** اورژانس جدید بیمارستان 17شهریور پیش ازافتتاح درخدمت کرونایی ها

درهمین حال رییس بیمارستان 17شهریورآمل یکی از 5 بیمارستان این شهرستان است که بیماران کرونایی پذیرش دارد، گفت، که ساختمان جدید اورژانس این بیمارستان که قرار بود هفته دولت امسال بهره برداری شود، در پی بحرانی شدن وضعیت شهرستان به علت ابتلای بالای شهروندان به بیماران کرونا با حمایت دانشگاه علوم پزشکی مازندران وشبکه بهداشت ودرمان وخیران آملی زودتر تجهیز شد واکنون دو بخش از این ساختمان جدید به پذیرش بیماران جدید کرونایی اختصاص داده شده است.

دکترشهرام کاشانی افزود: هم اکنون حدود 60 بیمار کرونایی تحت درمان وبستری دربخش ساختمان جدید اورژانس بیمارستان 17شهریور آمل بستری وتحت درمان قرار دارند.

وی اضافه کرد، واقعا اکنون با توجه به وضعیت حدود 6 ماهه بیماری کرونا دراین شهرستان، انرژی زیادی از کادر درمانی این بیمارستان ونیز دیگربیمارستانها گرفته شده ودرخواست عاجزانه از شهروندان، پرهیز از دورهمی ها وجشن های خانوادگی وعروسی ها است وحتما حتما بهداشت فردی را نیز رعایت کنند.

** شهرستان آمل همچنان در وضعیت فوق العاده قرمزکرونایی

 درهمین حال مدیر شبکه  بهداشت ودرمان شهرستان آمل، با بیان اینکه وضعیت شیوع وابتلاشهروندان  این شهرستان به بیماری کرونا را همچنان قرمز وبحرانی بیان کرد و گفت: براساس آخرین آمارها بیش از420 بیمار کرونایی در5 بیمارستان دولتی وخصوصی شهرستان بستری هستند، متاسفانه همچنان روند تازه مبتلاهای کرونایی نیز درسطح شهرستان وجود دارد.

دکتر فرامرز اکبری افزود: باور اینکه در این مدت خستگی وهزینه های زیادی که به لحاظ روحی وروانی کادربهداشتی ودرمانی شهرستان آمل وارد شده شاید هنوز برای برخی از شهروندانی که بی مبالاتی می کنند واین بیماری را جدی نگرفتند، سخت باشد، متاسفانه دراین مدت بیش از 70 نفر از کادر درمانی شهرستان درگیربیماری کرونا شدند ویکی ازآنها نیز درهمین راه جان خود را فدا کرد.

وی، از سهل‌انگاری و بی‌توجهی شهروندان به توصیه‌ها و رعایت نکردن شیوه‌نامه‌های بهداشتی درروند بالای ابتلای شهروندان این شهر به بیماری کرونا به‌شدت گلایه کرد و گفت: در حدود یک ماه گذشته در زمینهٔ ابتلاء به کرونا در مقایسه با دیگر شهرها در وضعیت تقریباً معمولی قرار داشتیم و بیماران کرونایی فقط در بیمارستان امام خمینی (ره) بستری وتحت درمان بودند که متأسفانه از نیمه دوم تیرماه شیوع این بیماری روند افزایش غیرقابل‌تصوری داشته است.

مدیرشبکه بهداشت و درمان آمل، دلایل مهم افزایش صعودی تعداد ابتلاء شهروندان این شهر به بیماری کرونا را ناشی از اصرار بیش‌ازحد برخی خانواده‌ها به برپایی جشن عروسی به هر دلیلی در شرایط بسیار بحرانی این بیماری دانست و یادآورشد، متأسفانه بعد از فروکش کردن و تقریبا عادی شدن موج نخست بیماری کرونا و با بازگشایی برخی از اماکن عمومی ازجمله تالارها، بازار و تجمع‌های عمومی، متأسفانه بیش از ۷۰ درصد مبتلایان اخیر در شهرستان مربوط به برپایی جشن عروسی در تالارها و نیز مجالس عزا بوده است.

دکتراکبری همچنان از شهروندان درخواست کرد، با توجه به تداوم وضعیت این بیماری ، ساده گرفتن وسطحی برخورد کردن با بیماری کرونا خسارت های جبران ناپذیری هم برای شهروندان ونیز برای شهرستان به همراه خواهد داشت./مهدی غلامی