با پایان یافتن فصل امتحانات، فصل فراغت دانش آموزان از تحصیل و برنامه ریزی برای پر کردن اوقات فراغت از شرکت در کلاس های فرهنگی، ورزشی گرفته تا حضور در کلاس های فنی و حرفه ای اوج می گیرد.

آوای کمال ؛ با پایان یافتن فصل امتحانات، فصل فراغت دانش آموزان از تحصیل و برنامه ریزی برای پر کردن اوقات فراغت از شرکت در کلاس های فرهنگی، ورزشی گرفته تا حضور در کلاس های فنی و حرفه ای اوج می گیرد.

هر ساله در طرح اوقات فراغت شاهد موازی‌کاری برخی از دستگاه ‌ها هستیم که می‌ طلبد تا برنامه‌ ها مورد ارزیابی قرار گرفته و از موازی‌کاری جلوگیری شود.

اجرای طرح‌ های تکراری موجب بی‌انگیزگی در بین جوانان می‌ شود و دستگاه‌های فعال در اوقات فراغت باید طرح ‌های تکراری را از برنامه‌ های خود حذف کنند، ابتکار و خلاقیت داشته باشند.

اگر مروری بر اقدامات ستادی نهادها و ارگان های مختلف داشته باشیم تعدادی نهاد به طور رسمی و غیر از آن هم سایر ادارات در این ایام کلاس هایی برگزار می کنند که از جهت گستردگی کار و تعداد زیاد شاید خوب باشد اما از لحاظ محتوایی و بهره مندی مخاطب که از این فرصت باید استفاده کند قطعا آسیب و مشکلاتی در پی خواهد داشت.

دکتر عباس مرزبند مدیر آموزش و پرورش آمل در مراسم امضای تفاهم نامه طرح اوقات فراغت بین ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی، ورزش و جوانان و خانه جوان آمل گفت: در طرح اوقات فراغت مخاطبین دانش آموزان و جوانان هستند که بایستی از توان دستگاهها برای هرچه پرکردن اوقات فراغت استفاده کرد.

 وی ادامه داد: این تفاهم نامه در راستای مودت، دوستی و همدلی بین دستگاهها برای آموزش و تعلیم و تربیت می باشد که بتوانیم با کارهای متفاوت خدمات با کیفیت و مطلوبی ارائه دهیم.

مدیر آموزش و پرورش آمل بیان داشت: به طور مثال اگر هریک از نهادهای دخیل در این طرح از جمله آموزش و پرورش که متولی اصلی امر تربیت و آموزش است یا هلال احمر، بسیج، کانون های فرهنگی مساجد، سازمان تبلیغات و... به طور تخصصی در حوزه خود وارد عمل شده و در چندین مرکز و پایگاه بصورت مشترک اقدام به همکاری و فعایت کنند تمامی نیازهای مخاطبان تامین شده و انگیزه خود را برای ادامه حضور در طرح ها از دست نخواهند داد.

دکتر اسماعیل پهلوان رییس اداره ورزش و جوانان شهرستان آمل با تاکید بر اینکه موازی کاری باعث می شود نتوانیم برنامه های خوبی ارائه دهیم گفت: متاسفانه در ایام تابستان دستگاههایی که اصلا در طول سال یکبار کار فرهنگی انجام نمی دهند می آیند برای خودشان طرح اوقات فراغت را پیش بینی می کنند.

وی ادامه داد: ضعف های زیاد بخاطر موازی کاری در اوقات فراغت باعث می شود خروجی خوبی نداشته باشیم و متاسفانه بعضی از دستگاههای حمایتی به دنبال کار اجرایی می روند.

 پهلوان تاکید کرد: دراجرای طرح اوقات فراغت باید به دنبال استعدادیابی باشیم که آموزش وپرورش نقش پررنگی خواهد داشت.

امیر امیر نیا رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان آمل گفت: واژه ای که همدیگر را بهم وصل می کند فرهنگ است و زیربنای کار فرهنگی مربوط به آموزش وپرورش می باشد.

 وی همچنین از برگزاری کلاس های فرهنگی توسط آموزشگاههای دارای مجوز خبرداد و عنوان داشت: باید ساماندهی صورت گیرد تا دانش آموزان و جوانان در فصل تابستان برای پرکردن اوقات فراغت به مکان های دارای مجوز هدایت شوند.

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان آمل خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از موازی کاری طرح اوقات فراغت باید سروسامان بگیرد تا هر دستگاهی نیاید و برای خودش طرح و برنامه ارائه دهد.