فرماندار ویژه آمل : از 147 میلیون دلار صادرات مازندران در سال گذشته، سهم آمل 110 میلیون دلار بوده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین ؛ صادرات استان مازندران همیشه با چالش‌ های جدی مواجه بوده‌ است و کارشناسان نظرهای متفاوتی در این زمینه بیان کرده ‌اند که جای ‌تامل دارد، اما عدم ترسیم بسیاری از الزامات و دستورالعمل‌ ها موجب شده تا صادرات استان از نبود یک نقشه راه رنج ببرد.

باید دانست که تحقق صادرات کالاهای استان مازندران نیازمند تشکیل تیم صادراتی از تولیدکنندگان، تشکیل کمیته عارضه‌ یابی فروش خارجی، تشکیل بانک اطلاعات صادراتی و تدوین دستورالعمل ‌های فنی صادراتی توسط تشکل‌های صنعتی است و این گونه می ‌توان نقشه راهی برای‌ توسعه صادرات استان ترسیم کرد.

شهرستان آمل با وجود 5 شهرک صنعتی که 46 درصد صنعت مازندران در شرکت های آن مستقر می باشند می تواند سهم بسزایی در صادرات ایفا نماید.

سید جعفر رسولی فرماندار ویژه آمل در جلسه کارگروه توسعه صادرات شهرستان آمل با بیان اینکه توجه به امر صادرات در دستور کار قرار داشته است گفت: خوشبختانه در بخش صادرات نسبت به 4 ماهه سال گذشته رشد 9 درصدی را شاهد بودیم.

 وی با بیان اینکه 75 درصد صادرات مازندران مربوط به شهرستان آمل می باشد افزود: از 147 میلیون دلار صادرات مازندران در سال گذشته، سهم آمل 110 میلیون دلار بوده است.

 فرماندار ویژه آمل یادآورشد: تلاش کردیم شرکت هایی که در امر صادرات فعال هستند دچار مشکلات نباشند چراکه اعتقاد داریم حمایت از این شرکت ها در حقیقت حمایت از اشتغال پایدار و تولید است.

 رسولی با تاکید براینکه 18 شرکت فعال مستقر در شهرستان آمل نقش اساسی در صادرات دارند گفت: شرکت های دیگری هم توان صادرات دارند که باید مورد حمایت قرار گیرند.

 وی اظهارداشت: نگاه ما باید نگاه به جلو باشد تا با پشتیبانی و رفع مشکلات در امر نقدینگی و فروش کالا بتوانیم سهم بیشتری از صادرات داشته باشیم.

 فرماندار ویژه آمل با انتقاد از اینکه با این حجم صادرات، هنوز اداره گمرک در شهرستان نداریم گفت: گمرک در شهرستان آمل بصورت نمایندگی است که باید جهت تسهیل در امر صادرات برای تولید کننده بصورت اداره باشد که برای استقرار در امر تهیه زمین آمادگی داریم.

رسولی با اشاره به تاکید استاندار مازندران درخصوص اینکه تا پایان برنامه ششم باید صادرات مازندران به مرز 3 میلیارد دلار برسد گفت: همه باید تلاش کنیم تا به این نقطه برسیم.

 وی یادآورشد: متاسفانه در جلسه کارگروه صادرات مازندران، شهرستان آمل با 75 درصد صادرات هیچ جایگاهی در تصمیم گیری ها ندارد و حتی هیچ یک از صادرکنندگان عضو این کارگروه نمی باشند.

 فرماندار ویژه آمل با اشاره به اینکه بیشترین صادرات توسط شرکت کاله، دوشه هراز، شرکت های لبنی، شرکت خزر الکتریک و... صورت می گیرد خاطرنشان کرد: عمده مشکلات برای صادرات، پیداکردن بازار فروش در کشورهای همسایه و خاورمیانه می باشد که ضرورت دارد در امر صادرات برای بدست آرودن بازار، تمام استانداردهای لازم صورت گیرد.

سید مجتبی رضوی‌ رییس خانه صنعت، معدن و تجارت استان مازندران با بیان اینکه همه دست اندرکاران موضوع صادرات از مشکلات و چالش‌ها با خبر هستند، اظهارکرد: مهم آن است که ببینیم در تنگناها چگونه عمل کنیم تا به‌ اهدافمان در آن زمینه دست یابیم و باید در این راستا از تجربه تجار و بازرگانان خارجی کمک بگیریم.

وی تصریح کرد: با شرایط کنونی به تنهایی نمی‌توان در عرصه صاردات وارد شد و باید به دنبال نماینده تجاری دیگر کشورها برای صادرات باشیم.

رییس خانه صنعت، معدن و تجارت مازندران افزود: اگر می‌خواهیم صادرات داشته باشیم باید یک محدوده جغرافیایی که ‌از قبل نیازهای آن شناسایی شده و امکان صادرات وجود دارد، در دستور کار قرار گیرد.

فریدون امینی نوا رییس هیات مدیره شرکت دانش بنیان خزر الکتریک و یکی ازصادر کنندگان با بیان اینکه بستر کار برای صادرات آماده باشد گفت: باید از شعارگرایی خارج شویم و به دنبال تولید صادرات محور باشیم که از پایه صورت گیرد.

 وی یادآورشد: نیاز است بازار آسیای میانه و اروپا را در دست بگیریم ولی متاسفانه حداقل 40 درصد مواد اولیه واحدهای تولیدی وارداتی هستند.

 رییس هیات مدیره شرکت دانش بنیان خزر الکتریک اشاره کرد: برای ورود قوی در صادرات باید گمرک وارداتی قوی داشته باشیم و متاسفانه علیرغم اینکه 75 درصد صادرات مازندران مربوط به شهرستان آمل می باشد، گمرک آمل هنوز چارت سازمانی ندارد.

امینی ادامه داد: باتوجه به اینکه اختلاف ساعت ایران با کشورهای مورد هدف بسیار زیاد می باشد، ایجاد زیرساختار برای امور اینترنتی بسیار ضروری است که در این حوزه مشکلات عدیده وجود دارد.

 وی ادامه داد: حضور در نمایشگاه های بین المللی داخلی و خارجی می تواند درکیفیت بخشی کالا جهت رقابت با کالاهای خارجی بسیار مهم باشد و تنها صرف حضور نباشد و باید بهره برداری کنیم.

امینی تاکید کرد: صادرات مازندران متعلق به شهرستان آمل است و باید برای رفع مشکلات صادراتی، جلسات با حضور استاندار مازندران و مسئولین در آمل برگزار شود نه در سالن درهای بسته ای که صادرکنندگان آملی حضور ندارند که ضرورت دارد فرصتی فراهم شود بتوانیم مشکلات خود را بیان کنیم.

 موسوی قائم مقام شرکت لبنی دوشه هراز از حضور فعال در بازارهای بین المللی همچون آسیای میانه، خاورمیانه و اروپای شرقی به عنوان یکی از برندهای شناخته شده منطقه در صنعت لبنیات خبرداد وگفت: متاسفانه در امر حمل ونقل صادرات به کشور عراق مشکلاتی داریم که باید کلای خود را به نوارمرزی ببریم و از آنجا یک خودرو دیگر بگیریم تا کالا را به کشور عراق صادر کنیم.

 وی اشاره کرد: کشورهایی همانند ترکیه مستقیما کالا را به عراق صادر می کنند و توانستند بازار کشور عراق را بگیرند.

 قائم مقام شرکت لبنی دوشه هراز با بیان این که باید برنامه ریزی شود تا در امر صادرات بتوانیم مشکلات موجود را برطرف کنیم گفت: افزایش قیمت دلار سبب شد تا برای تهیه مواد اولیه ضرر کنیم.