مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران :تاکنون در بحث علم، فناوری و دانایی هیچ وقفی را نداشتیم.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین ؛ با حضور مدیرکل اوقاف و امورخیریه مازندران، رییس اداره اوقاف و امور خیریه آمل، امام جمعه امام زاده عبدالله ،رییس دانشکده علوم قرآنی شمال کشور، روسای ادارات، اساتید، کارشناسان و خیرین، اولین همایش وقف، علم و فناوری به همت اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان آمل و مرکز همکاری های علمی و امور نخبگان شمال کشور در دانشکده علوم قرآنی شمال کشور در آمل برگزار شد.

حجت الاسلام ابراهیم حیدری مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران با قدردانی از همت و تلاش ریاست اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان آمل دربرپایی این همایش با بیان اینکه علم در جامعه امروزی ایران غریب و مظلوم است، گفت: متاسفانه بیشتر موقوفات در دنیا برای کلیساهای آمریکا منظور شده و در کشور اسلامی نگاه خوبی بابت وقف وجود ندارد.

 وی با اشاره به اینکه بهترین دانشگاههای دنیا از طریق وقف اداره می شوند، افزود: در سال های گذشته برای سیر کردن شکم گرسنگان اموال خود را صرف اطعام دهی عزاداری می کردند تا از این طریق شکم گرسنگان را سیر کنند که 62 تا 75 درصد موقوفات صرف اطعام دهی در سال می شود.

 مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران با بیان اینکه فقر علمی در جامعه وجود دارد، ادامه داد: اگر امروز شاهد فرار نخبگان به خارج از کشور هستیم به سبب این است دانشگاهها منابع مالی ندارند که این نخبگان را جذب کنند.

حیدری با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری و دولت در جهت حمایت از نخبگان علمی افزود: دانشمندان هسته ای را ترور می کنند ولی ترورهای دیگری در راه است.

وی تصریح کرد: دستاوردهای بزرگ دنیا توسط دانشمندان ایرانی خارج از کشور صورت می گیرد و به سبب نبود امکانات نتوانستیم آنها را در داخل کشور جذب و حفظ کنیم.

 مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران با بیان اینکه تا به امروز 87 وقف جدید در مازندران صورت گرفت که 727 نفر از واقفان از علما هستند، گفت: تاکنون در بحث علم، فناوری و دانایی هیچ وقفی را نداشتیم.

حیدری اظهارداشت؛ در میان مسوولان اگر دغدغه هایی که مقام معظم رهبری درخصوص تقویت علم داشتند وجود داشته باشد اینقدر شاهد مشکلات و فرار مغزها نبودیم و باید به دنبال علم و توجه به کتاب، فقاهت و علم برویم.

 وی با تاکید بر اینکه در استان مازندران 191 هزار رقبه وجود دارد، گفت: در مازندران کمتر از 5 درصد موقوفات علمی بوده و وقف علم و فناوری در این استان کم است.

علی اکبر حیدرزاده رییس مجمع خیرین شهرستان آمل با تاکید بر اینکه اصل مجمع خیرین بر پایه توجه و تقویت علم و فناوری و حمایت از دانشجویان است، گفت: انسان برای بقا خلق شده و صدقه جاریه اعظم آن وقف است.

 وی ادامه داد: توجه به علم و فناوری در جامعه از ضروریات مهم است و طرح وقف علم و فناوری در مازندران با حمایت از توسعه فناوران و نخبگان درجهت شکوفایی ذهن خلاق با کمک خیرین برای اشتغال است.

رییس مجمع خیرین شهرستان آمل گفت: براساس پیشنهاد به مجمع خیرین شهرستان آمل بخشی از درآمد دستگاه سنگ شکن در بیمارستان 17 شهریور صرف امور علم و فناوری در اختیار مرکز شهید فهمیده شود.

دکتر محسن آسوری، رییس مرکز انستیتو پاستور شمال کشور مستقر در آمل با بیان اینکه کشورهای توسعه یافته دارای برنامه ریزی هستند، گفت: این کشورها توانستند با برنامه ریزی و استفاده از منابع منجر به تولید فناوری، تکنولوژی و فناوری که هدف تولید علم و ثروت است را دست پیدا کنند.

 وی با انتقاد از اینکه رابطه میان دانشگاه و صنعت در کشور بیمار است، افزود: در دنیای توسعه یافته میان صنعت و دانشگاه رابطه خوب و فعالی در جهت کاهش هزینه و افزایش خدمت گذاری به مردم است.

وی بیان داشت: بسیاری از مشاغل که امروز مشاهده می شود در سالهای آینده از بین می رود و مشاغل جدیدی به وجود می آید.

رییس مرکز انستیتو پاستور شمال کشور مستقر در آمل تصریح کرد: امروز وقف اگرچه در معنا توقف مال اما برای پویایی و بالندگی جامعه است و اگر وقف هایی که در جامعه امروز وجود دارد برای عزادارای امام حسین(ع) است نیاز هم به وقف های جدید در جهت تولید، فناوری و ثروت داریم.

آسوری ادامه داد: در مراکز موفق و توسعه یافته آمار وقف بالا است اما این آمار در کشورهای اسلامی پایین و حتی صفر است که باید دست در دست هم دهیم تا جزیره ای عمل نکنیم و شاهد پیشرفت در حوزه علم و فناوری باشیم.

وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری درجهت توجه به علوم انسانی اظهارداشت: وقف در علم و فناوری در تجهیزات پزشکی وجود دارد اما در علوم انسانی بسیار عقب هستیم چرا که علوم انسانی نیاز جامعه امروز ما است.

رییس مرکز انستیتو پاستور شمال کشور مستقر در آمل از تشکیل انجمن خیرین حامی پژوهش و فناوری در این مرکز خبرداد و گفت: با کمک این انجمن توانستیم از دو پروژه ملی درمان ام اس با سلولهای بنیادی و درمان بیماران عضلانی کار پژوهشی را شروع کنیم که هنوز ادامه دارد.

حجت الاسلام محمد هادی بهرامی، رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان آمل گفت: وقف علم و فناوری برای ارتقای سطح علم، فناوری و رفاه کشور با استفاده از تفکر نیروهای خلاق، مبتکر و کوشا در تحقق عدالت اجتماعی، رشد و توسعه اقتصادی کشور، پیشرفت های علمی و رضایت مندی محققان موثر است.

وی با بیان اینکه باید فضلیت علم و علم آموزی برای مردم بیان شود تا خیرین ترغیب به وقف در این حوزه شوند، افزود: مخاطب اصلی وقف علم و فناوری جامعه علمی و دانشگاهی است و باید ترویج وقف علم و فناوری در این قشر از جامعه انجام شود.