فقدان متخصصان أمور شهري در شوراهای اسلامی شهرها، خسران بزرگی را برای جامعه ایجاد خواهد کرد که بی شک حضور این تخصص مهم و مرتبط در این جایگاه ضروری ست.

پیروفرمایشات اخیرمقام عظمای ولایت درمشهدالرضایکی ازمسائل مهم درپیش رووتاثیرگذاردرمنطقه وجهان بحث انتخابات شورای شهروریاست جمهوري است که حقیر در این مقاله در مورد انتخابات شوراي شهر بعرض میرسانم:

انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا که وفق قانون هر چهار سال یک بار برگزار می شود یکی از نمونه های دخالت و نقش مردم در مدیریت و اداره شهر است و بحق هم آن را پارلمان شهری می گویند که مهمترین وظیفه شورای اسلامی شهر، انتخاب شهردار به عنوان بالاترین مدیر شهر است که تشخیص و تعیین آن از اهمیت والایی برخوردار است. علاوه بر آن تصویب و تدوین بودجه شهر و اولویت بندی طرح ها در شهر و نحوه تامین بودجه و درآمدهای پیش بینی شده شهر و شیوه هزینه کرد آن نیز در اختیار شورای اسلامی قرار دارد که چون منتخب مردم هستند و همواره از مشکلات مردم آگاهی دارند قطعا با در نظرداشتن وضعیت مالی و توانایی های مردم اقدام به تعیین عوارض و نحوه وصول آن از مردم می کنند.

اداره شهر توسط شهردار به تنهایی امکان پذیر نیست و بر همین اساس هم اعضای شورای اسلامی باید مداوما بر نحوه اقدامات شهردار نظارت داشته و شهردار هم در چارچوب مصوبات شورای اسلامی رفتار کند.

همگان نیک می دانند که وظایف محوله به شهرداری وسیع است و حسن انجام امور نیز مستلزم داشتن دانش و تخصص های مختلف از جمله عمران، هنر، حقوق، مدیریت و ...  است که قطعا اگر در شورای اسلامی یک شهر تمام تخصص ها و دانش ها حضور داشته و دانش و تجربیات خود را در خدمت شهر قرار دهند شاهد بالندگی و توسعه شهر به پشتوانه وجود شورایی باتمام تخصص های مرتبط هستیم.

فقدان متخصصان أمور شهري در شوراهای اسلامی شهرها، خسران بزرگی را برای جامعه ایجاد خواهد کرد که بی شک حضور این تخصص مهم و مرتبط در این جایگاه ضروری ست.

وجود متخصصين حقوق ،فني و شهرسازي در میان اعضای شوراهای اسلامی مانع بروز بسیاری از تخلفات، کج روی و سرپیچی از قانون خواهد شد و مصوبات شورا هم مستظهر به رعایت دقیق و کامل قانون خواهد شد.

امید می رود در ایام ثبت نام کاندیداهای عضویت در شورای اسلامی، شاهد جنب و جوش و تمایل متخصص در أمور شهري باشيم.

فتح اله علي تبار _مدرس دانشگاه

(دانشجوي دكتراي حقوق)