ضرورت حمایت عملی از کشاورزان و تلاش برای رفع دغدغه های موجود

به گزارش پایگاه خبری کمال آنلاین، کشاورزان از جمله اقشار زحمتکش و پرتلاش جامعه هستند که حمایت های عملی از این قشر و تلاش برای رفع دغدغه های موجود می تواند نقش بسزایی در ترویج تولید داخلی و رونق کشت برنج داشته باشد.

امسال که از سوی مقام معظم رهبری بعنوان سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نام گذاری شده است ضرورت دارد مدیران اهتمام شایسته ای برای حمایت های ویژه از تولیدات داخلی مانند برنج داشته باشند تا بتوانیم از ظرفیتهای ارزشمندی که در اختیار داریم نهایت بهره برداری را داشته باشیم.

دولت باید با عزم جدی جلوی واردات بی رویه برنج را گرفته تا کشاورزان بتوانند حاصل تلاش خود را بدون مشکلی در بازار به فروش برسانند و دغدغه ای در این راستا نداشته باشند.

خرید برنج کشاورزان از سوی دولت اقدام ارزنده ای است که گسترش دامنه آن می تواند نقش حمایتی ویژه ای برای کشاورزان داشته باشد تا مشکلی برای فروش محصولات خود نداشته باشند.

استفاده از سیستم ها، ابزار مکانیزه و مراکز مدرن در فعالیتهای کشاورزی از جمله اموری است که می تواند در بهبود کشاورزی اثرگذار باشد و نیاز است مدیران حمایت های شایسته ای داشته باشند تا هزینه تمام شده کشت برنج برای کشاورزان کاهش پیدا کند.

توسعه کشاورزی نیازمند عزم جدی و همگانی است که تحقق آن می تواند نقش بسزایی در اقتصاد کشور و دیگر عرصه ها داشته باشد و ضرورت دارد حمایت از کشاورزان انجام شود تا شاهد تبدیل اراضی کشاورزی به مناطق مسکونی یا مهاجرت روستاییان به مناطق شهری نباشیم.

امید است روزی برسد تا با توسعه فعالیتهای کشاورزی به خودکفایی در محصول مهم برنج و حمایت شایسته از کشاورزان دست پیدا کنیم که دستاوردهای بسیاری در آن وجود دارد و راه اندازی مراکز مهمی چون مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران در شهرستان آمل می تواند در این امر اثرگذاری بسیاری داشته باشد.

 سید حسین اسلامی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل در گفتگو با خبرنگار ما اظهارداشت: زراعت برنج محور فعالیتهای کشاورزی است که باید در برنامه ریزی کلان مورد توجه ویژه و شایسته قرار گیرد.

وی تصریح کرد: کل تولید برنج شهرستان آمل بیش از 155 هزارتن است که 36 هزارتن آن به برنج پرمحصول اختصاص دارد و نشای مجدد نیز در 8500 هکتار از اراضی کشاورزی داشتیم.

مدیر جهاد کشاورزی آمل افزود: 20100 هکتار پرورش رتون هم انجام شده است که کل تولید کشت مجدد و رتون 57 هزار تن است و آملی ها برنج بیش از 4 میلیون هموطن ایرانی را تامین می کنند.

 حجت الاسلام مهدی تقی زاده امام جمعه دابو و دشت سر با بیان این که تمام خوشحالی کشاورزان در این است مسئولین پیگیر مشکلات آنها باشند، گفت: خوشبختانه با وجود بی مهری که در گذشته وجود داشت اما با درایت مسئولین برنج طارم در سبد غذایی مردم قرار گرفت.

وی با تاکید بر اینکه برنج طارم دابو یک برند کشوری است، افزود: این انتظار را داریم که آمل به عنوان پایتخت برنج کشور محسوب شود تا خستگی از دوش کشاورزان برداشته شود.

 امام جمعه دابو و دشت سر تصریح کرد: یکی از نیازهای اساسی کشاورزان داشتن ادوات مدرن کشاورزی است و باید مسئولین همت کنند و امکانات را در اختیار کشاورزان قرار دهند.

تقی زاده با تاکید بر اینکه برنج با مشقت و سختی بدست می آید، گفت: متاسفانه دسترنج این عزیزان در کارخانه های شالیکوبی که مدرن نیستند از بین می رود و برای حل این مشکلات باید کارخانجات شالیکوبی به سمت شالیکوبی های صنعتی بروند تا هدر رفت کمتر شود.

سید اسماعیل یزدان پناه، مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران با بیان اینکه این مجموعه تحت اداره افرادی خوشنام درعرصه برنج می باشد گفت: برنج در بازار متولی ندارد و این مرکز به دنبال ارتباط مستقیم با کشاورز، بازار و فعالان این عرصه است تا ساماندهی لازم را صورت داده و زمینه ای برای اقتصاد مقاومتی و امنیت غذایی باشد.

وی تاکید کرد: تجارت برنج از گذشته تا به حال در ایران بصورت سنتی انجام می شد و برای برندسازی گامی برداشته نشد و سهامداران این مرکز احساس کردند که می توانند با برند سازی و بسته بندی استاندارد در امر صادرات برنج نقش آفرینی کنند.

مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران اظهارداشت: سودجویان و رانت خواران می خواهند برنج داخلی ایران را از گردونه خارج کنند و به دنبال ورود برنج های خارجی با سود بیشتری باشند.