مدیران سیره امام علی را سرلوحه امور خود قرار دهند / حاکمیت ولایت توطئه های دشمنان نظام را خنثی کرد

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال نیوز ، دکتر محمدحسین رجبی دوانی، مورخ و پژوهشگر تاریخ اسلام در همایش غدیرخم در سالن اجتماعات دانشکده علوم قرآنی آمل اظهار داشت: دین اسلام کامل ترین و جامع ترین تعالیم الهی برای هدایت بشریت است که عرضه شد و پیامبر گرامی اسلام با آوردن دین به وظیفه رسالت خاتمه داده است اما باید راه ایشان ادامه و استمرار داشته باشد.

وی ادامه داد: خداوند نعمت و لطف خود را بعد از رسالت پیامبر گرامی اسلام در ولایت اهل بیت معصومین(ع) کامل کرده است.

رییس مرکز مطالعات حدیث دانشگاه امام حسین(ع) افزود: ولایت از جایگاه رفیعی برخوردار است و آیه 55 سوره مائده در این راستا نازل می شود که معروف به آیه ولایت است.

رجبی دوانی با بیان این که ولایت اهل بیت معصومین(ع) مائده الهی است، تصریح کرد: خداوند جایگاه ولایت را برای مردمی که نمی توانند درک صحیحی از ولایت داشته باشند آیه سوره مائده را تبیین می کند.

استاد دانشگاه افزود: مخالفان ولایت امام علی(ع) تلاش دارند فضیلتهای بی مانند این وجود را کم ارزش یا انکار کنند اما مصداق آیه سوره مائده امام علی(ع) بوده که در حال رکوع صدقه پرداخت کرده است.

پژوهشگر تاریخ اسلام ادامه داد: ولادت امام علی(ع) در خانه کعبه استثنایی بود که مقدس ترین مکان است اما برای کاستن ارزش این رخداد نقل دروغین آوردند یکی از مشرکان قبل از این امام همام در خانه کعبه به دنیا آمده است.

رجبی دوانی افزود: کندن درب قلعه خیبر  کار امام علی(ع) بود اما برای این که عظمت اقدام ایشان را کم کنند بیان کردند به نقلی کار امام علی(ع) و به نقلی کار فرد دیگری بوده است.

وی ادامه داد: تمام منابع اهل سنت قید کردند جز امام علی(ع) همه اصحاب پیامبر سابقه شرک داشتند و قرآن می فرماید کسی که سابقه شرک داشته ظالم و صلاحیت رسیدن به امامت ندارد.

رجبی دوانی بیان داشت: مسلمانان در پرتو ولایت حزب الله می شوند و در مسیر پیروزی قرار می گیرند که وجود گروه های تکفیری به سبب عدم بهره گیری از ولایت بوده که امت اسلامی تبدیل به امت حزب الله نشده است.

مدیر مرکز مطالعات حدیث ولایت دانشگاه امام حسین(ع) ادامه داد: بهره گیری از ولایت اهل بیت معصومین(ع) زمینه ساز سعادت و رستگاری می شود و به لطف الهی تابع ولایت اهل بیت معصومین(ع) هستیم و معارف دینی را از این بزرگواران گرفتیم.

رجبی دوانی با بیان این که مترقی بودن فقه شیعه به سبب آن است که آن را از اهل بیت معصومین(ع) اخذ کردیم، افزود: وقتی ولایت حاکم نشود مرجعیت آسیب دیده و زمینه ساز ایجاد مشکلات می شود.

پژوهشگر تاریخ اسلام با اشاره به این که بهره گیری از ولایت زمینه ایجاد وحدت امت اسلامی می شود، دامه داد:  توطئه های بسیاری علیه نظام اسلامی ایجاد کردند که یکی از آن ها کشورهای قدرتمند را به زانو درمی آورده است اما به برکت حاکمیت ولایت همه این امور را با پیروزی سپری کردیم.

رجبی دوانی تصریح کرد: نظام اسلامی در پرتو ولایت و وحدت با استحکام و اقتدار ایستادگی دارد که در مقام ارزشمند و ارزنده ای قرار داریم.

استاد دانشگاه افزود: امام علی(ع) در عرصه اجرای عدالت به نحوی شایسته گام برداشته است و حکومت صاحب ولایت دلش برای سعادت همه افراد می تپد.

رییس مرکز مطالعات حدیث ولایت دانشگاه امام حسین(ع) اظهارداشت: ولایت امام علی(ع) از چنان اهمیتی برخوردار بود که اگر پیامبر گرامی اسلام ابلاغ را انجام ندهد مساوی با آن بود که رسالتش را صورت نداده است.

وی ادامه داد: اگر کسی ولایت امام علی(ع) را قبول نداشته باشد اهل شر است و فرد کافر به ولایت این امام همام در مسیر هدایت قرار نمی گیرد.

پژوهشگر تاریخ اسلام تصریح کرد: کشورهای اسلامی تا زمانی که به ولایت امام علی(ع) روی نیاورند در مسیر آسودگی قرار نمی گیرند از این رو ضرورت دارد به این امر مهم و اساسی توجه شود.

رجبی دوانی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: مازندران و گیلان افتخار این را دارد از نخستین ها در روی آوردن به مذهب شیعه است.

وی تصریح کرد: آمل سابقه درخشانی در حکومت علویان و شیعه گری دارد و مرقد ناصرالحق در این شهرستان است که از مقام و جایگاه ارزشمند و گرانقدری برخوردار است.

مدیر مرکز مطالعات حدیث ولایت دانشگاه امام حسین(ع) ادامه داد: حرکت ارزشمند نشر نهج البلاغه در میان مردم شهرستان آمل ارزنده و پیشتاز است که امیدواریم الگویی برای سراسر کشور شود.

رجبی دوانی افزود: کتاب گرانقدر نهج البلاغه میراث بزرگی است که باید در پاسداشت آن کوشا بوده و اهتمام شایسته و ارزشمندی در این راستا داشته باشیم.

استاد دانشگاه تصریح کرد: عالم تسنن در ابتدا علیه نهج البلاغه موضع گرفتند و آن را جعلی خواندند که این کتاب به امام علی(ع) نسبت داده شده است و تلاشهای بسیاری در این مسیرصورت دادند.

وی اظهارداشت: بیش از 350 شرح، تفسیر و ترجمه از کتاب گرانقدر نهج البلاغه صورت گرفته است که ضرورت دارد بهره گیری شایسته ای از آن داشته باشیم که برکات ارزشمندی دارد.

پژوهشگر تاریخ اسلام ادامه داد: نیاز است کتاب نهج البلاغه را در برنامه ها و اقدامات فردی و اجتماعی خود وارد کنیم و استفاده ارزنده ای از آن صورت دهیم که از جمله آن تحقق سیره امام علی(ع) است.

رجبی دوانی با بیان این که مدیران سیره امام علی(ع) را سرلوحه امور خود قرار دهند، تصریح کرد: در امور اقتصادی، سیاسی، قضایی و دیگر عرصه ها می توانیم از این امام همام بهره گیری کنیم که کوتاهی هایی دارد صورت می گیرد و مردم باید مطالبه داشته باشند.

مدیر مرکز مطالعات حدیث ولایت دانشگاه امام حسین(ع) افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی بر سیره امام علی(ع) حرکت دارند که ضرورت دارد رهنمودهای ایشان را سرلوحه امور خود قرار دهیم.

وی بیان داشت: از حکومت اسلامی ایده آل فاصله داریم که مدیران باید الگوهای مدیریتی امام علی(ع) را چراغ راه خود قرار دهند که زمینه حل مشکلات می شود.

یدالله شهسواری، مدیر مرکز بوستان نهج البلاغه آمل با بیان این که شیعیان حرفهای بسیاری برای گفتن دارند، گفت: ما مدعیان شیعه گری امام علی(ع) هستیم که باید در این مسیر کوشا بوده و وظایف و تکالیف خود را به درستی انجام دهیم.

وی افزود: نهج البلاغه دریای معانی است و می توانیم بهره گیری شایسته ای از آن داشته باشیم که برکات و دستاوردهای ارزشمندی برای همگان دارد.

مدیر مرکز بوستان نهج البلاغه آمل تصریح کرد: زحمات بسیاری صورت گرفت که در جریان بوستان نهج البلاغه جمع کثیری به مطالعه نهج البلاغه روی آوردند و همواره برنامه های مختلفی نیز برگزار می شود.

شهسواری توجه به تحقیق و پژوهش و مباحثه را از جمله دیگر برنامه های بوستان نهج البلاغه آمل دانست و خاطرنشان کرد: آماده استقبال از همه عزیزان و مشتاقان در برنامه های بوستان هستیم.

وی ادامه داد: بوستان نهج البلاغه آمل در راستای تحقق اندیشه های نوین و احیای فرهنگ و معارف نهج البلاغه  فعالیت می کند که اجرای طرح راهبردی در جهت تقویت فرهنگ مطالعه و تفکر در علوم رفتاری دین و اخلاق عملی است.

مدیر مرکز بوستان نهج البلاغه آمل با بیان این که همراهی قافله فطرت تا رسیدن به قله حکمت و فضیلت از جمله رویکردها است، اظهارداشت: بوستان برای رسیدن به شناخت علم و حکمت نهج البلاغه، طرح آسانی را به شیفتگان و رهروان مکتب امام علی(ع) عرضه و عملیاتی کرده است.

شهسواری با اشاره به برنامه های سالانه بوستان افزود: مطالعه متن فارسی در منزل، بررسی مباحثه ای و طرح پرسش و پاسخ با حضور اساتید در کلاسهای هفتگی، نشست گفتمانی ماهانه در حلقه فرهنگی جوانان، همایش غدیرخم و گردهمایی فصلی تحت عنوان محفل انس با نهج البلاغه، فعالیتهای علمی و ثبت آثار معارف جویان و برگزاری اردوهای فرهنگی تفریحی در دستور کار قرار دارد.