در جلسه شورای اداری آمل با حضور حجت الاسلام جوادی چه گذشت؟+عکس

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال نیوز ، احمد منفرد، فرماندار ویژه آمل در جلسه شورای اداری آمل که در مسجد هدایت آمل برگزار شد اظهارداشت: مسجد پایگاه انسجام مسلمانان است و صفوف نمازجماعت بیانگر انسجامی است که حضور در مسجد را فراهم می آورد.

معاون استاندار مازندران تصریح کرد: مساجد در تمام عرصه ها نقش آفرینی دارند و سبب توسعه و تمدن فرهنگ اسلامی می شوند که شورای اداری را به پاس گرامی داشت نقش مسجد در انقلاب در این مکان تشکیل دادیم.

وی ادامه داد: مسجد باید نقش خود را در شکوفایی انقلاب اسلامی به عنوان پایگاهی ارزشمند ایفا کند.

منفرد با بیان این که مردم ما در راهپیمایی روز جهانی قدس حضور کم نظیر و بی بدیل حدود 40 هزار نفری داشتند که جای قدردانی و سپاس دارد، گفت: نهادهای خیریه ما در ماه مبارک رمضان کمک های خیریه و انسان دوستانه قابل توجهی جمع آوری کردند که نقش بسزایی در کاهش شکاف و فاصله طبقاتی دارد.

فرماندار ویژه آمل ادامه داد: شروع مسافرت های تابستانی همزمان با عید سعید فطر است که انتظار داریم همه دستگاههای مرتبط آمادگی لازم را داشته باشند تا استقبال خوبی از مسافران کنیم.

وی افزود: نظارت برقیمت، امنیت، عرضه سوخت، راه ها و دیگر امور باید مورد توجه قرار گیرد که آماده باش کامل دستگاههای خدمت رسان را در تعطیلات عید فطر داریم.

معاون استاندار مازندران با بیان این که ضریب سهم بری برای اعتبارات شهرستان آمل از اعتبارات استانی 10/34 درصد است، گفت: رشد کلی اعتبارات ما نسبت به سال گذشته 33/4 درصد است.

منفرد با بیان این که تمرکز بر فعالیت های اقتصادی مزیت دار و تولید داخلی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی باید صورت گیرد، تصریح کرد: بیش از 45 درصد صنعت مازندران در آمل قرار دارد که وضعیت ما در این عرصه رو به سامان نیست که بیش از 180 واحد نام نویسی کردند و از اعتبارات ویژه دولت برای صنایع بهره مند می شوند.

فرماندار ویژه آمل افزود: نگاه ویژه به صنایع کوچک و متوسط امری مهم و اساسی است که باید هر روستا یک طرح را اجرایی کنیم تا حداقل در هر طرح 5 اشتغال ایجاد شود.

وی اظهارداشت: تمرکز بر صنایع تورسیم و گردشگری، کشاورزی و کاشت گیاهان دارویی در بخش لاریجان و دیگر مناطق شهرستان باید به نحو شایسته ای اجرایی شود.

ضرورت ترویج فرهنگ وقف  و حجاب و عفاف

حجت الاسلام مرتضی جوادی آملی، رییس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء در جلسه شورای اداری آمل که در مسجد هدایت آمل برگزار شد اظهارداشت: دین اسلام حقایق متعالی و گرانقدری دارد که اندیشه های فوق تصور است و خدای عالم از جایگاه وحی حقایقی را آموخته است.

وی تصریح کرد: جلوه هایی که از ناحیه اسلام رسیده است باید زمینی شود که اسلام دارد نسبت خود را میان آسمان و زمین برقرار می کند.

حجت الاسلام جوادی آملی اظهارداشت: تنها ظرفیتی که از همه دشوارتر اما برای زمینی کردن حقایق امکان دارد حکومت است که می تواند زمینه تحقق معارف را فراهم کند.

رییس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء افزود: چیزی که مردم در منابر می شنوند می خواهند در دستگاههای اجرایی ببینند و اسلام به میزانی برای ما معنا دارد که در دستگاههای اجرایی دیده شود.

استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: چیزی که در منابر گفته می شود آسمانی بوده اما میزان قابلیت اجرایی آن قابل بحث است که باید به آن توجه کنیم.

وی تصریح کرد: نزاع در عالم طبیعت و بشر است و آن جایی که شهوت، مقام و هوی و هوس وجود دارد درگیری است و زمانی که توانستیم با خواسته های نفسانی مبارزه کنیم پیروز هستیم.

حجت الاسلام جوادی آملی با بیان این که مهم است انسان در جهاد اکبر موفق باشد، گفت: نزدیک ترین امر به عدالت در نهی از هوای نفس است که باید در این عرصه مراقبت لازم را صورت دهیم.

رییس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء افزود: تحقق عدالت و حسن خلق از جمله امور ارزنده و گرانقدری است که دستگاههای اجرایی باید در راستای تحقق آن کوشا بوده و اهتمام شایسته ای داشته باشند.

وی با بیان این که ترویج فرهنگ حجاب و عفاف ضرورتی اساسی است، گفت: تحقق جریان حجاب و عفاف از نکات ارزشمندی است که برای نهادینه سازی آن گام برداریم و کوشا باشیم.

استاد حوزه و دانشگاه اظهارداشت: وقف از مهم ترین ارکان دینی در دین مبین اسلام است که آسیب به آن سبب آسیب دیانت و فرهنگ می شود.

حجت الاسلام جوادی آملی با اشاره به سخنی از آیت الله جوادی آملی افزود: ممکن است برخی از موقوفات احیا شود اما اصل تفکر وقف دارد آسیب می بیند که مردم باید مشاهده کنند اوقاف دارد در مسیر نیت واقف گام برمی دارد.

وی با بیان این که احیای فرهنگ وقف امری مهم و اساسی است، گفت: شهر ما از نظر وقف جایگاه خوبی داشت که ضرورت دارد به جایگاه اصلی برگردد

مشکلات حوزه های علمیه رفع شود / ضرورت ترویج اخلاق

حجت الاسلام سید جلیل مرتضوی، امام جمعه آمل اظهارداشت: مداحان و تشکل های دینی می توانند ظرفیت خوبی باشند که باید از آن به درستی استفاده شود.

وی اظهارداشت: رهبر معظم انقلاب فرمودند قرارگاه فرهنگی باید ایجاد شود که ضرورت دارد این نگاه را جامه پوشانده و گام های اثربخشی داشته باشیم.

حجت الاسلام مرتضوی افزود: متولیان وقف باید نگاه واقف را عملیاتی کنند که اگر این کار صورت نگیرد خیانت است و نباید با کسی در این عرصه تعارف داشته باشیم.

امام جمعه آمل ادامه داد: همه ما تکلیف داریم از اداره اوقاف و امورخیریه در راستای انجام وظایف و تکالیف حمایت های شایسته ای داشته باشیم.

وی تصریح کرد: ضرورت دارد به حوزه های علمیه آمل ظلم می شود و مشکلات بسیاری دارند که ضرورت دارد جلسه تخصصی برای رفع مسائل و مشکلات آنان برگزار شود.

حجت الاسلام مرتضوی ادامه داد: 250 طلبه مرد جوابگوی کار فرهنگی ما نیست که باید این ظرفیت را افزایش دهیم و حوزه های علمیه متعلق به همه مدیران است و باید با تمام وجود در این راستا گام برداریم.

امام جمعه آمل اظهارداشت: اگر حوزه های علمیه به این سمت و سو رود باید به امام زمان(عج) پاسخگو باشیم که ضرورت دارد اقدامات اساسی را صورت دهیم.

وی با بیان این که همان طوری مسجد النبی(ص) در صدر اسلام به عنوان محل تصمیم گیری کلان بود باید مساجد امروز نیز همان رویکرد را داشته باشد، گفت: مدیران باید در مساجد حضور داشته و وظیفه داریم در این مسیر گام های اثربخشی برداریم.

حجت الاسلام مرتضوی ادامه داد: بیست و چهارم تیرماه یادواره 1041 شهید شهرستان آمل برگزار می شود که باید همه مدیران در این خصوص دخیل بوده و نقش آفرینی شایسته ای داشته باشند.

امام جمعه آمل تصریح کرد: امروز بر سر سفره شهدا حضور داریم و اگر در دنیا حرفی برای گفتن داریم به برکت ایثار و خون های پاک شهدا است و باید ادامه دهنده راه این عزیزان باشیم.

وی با بیان این که ما باید رهرو و قدردان علما باشیم و راه این عزیزان را در برنامه های زندگی خود جاری کنیم، گفت: کارهای ما در ادارات باید در راستای تبلیغ دین باشد و بتوانیم گره از مشکلات مردم بگشاییم و خدمت شایسته به آنان داشته باشیم.

حجت الاسلام مرتضوی با اشاره به این که گاهی بداخلاقی و بی مهری می بینیم که از گذشته بود و تا امروز هم ادامه دارد، افزود: هر کدام از مدیران با یک نگاه اخلاقی و دینی می توانند مردم را به نظام دلگرم کنند که باید حسن خلق را سرلوحه امور خود قرار دهیم.

امام جمعه آمل اظهارداشت: بعضی از ادارات ما به خواهران محجبه کمتر توجه می کنند که باید بدانیم نظام ما اسلامی است و ضرورت دارد زمینه ترویج عفت و پاکدامنی فراهم شود که با نگاه فرهنگی می توانیم فرهنگ سازی کنیم.

وی ادامه داد: در قضیه علم گردانی باید همگان وارد شویم که جوان ما گاهی متوجه نیست و ما نیز داریم جوانان را طرد می کنیم که باید در این عرصه کوشا بوده و توجهات لازم را صورت دهیم.

اجرای امینانه نیت واقفان در سرلوحه کاری قرار دارد

حجت الاسلام رسول علیخانی، رییس اداره اوقاف و امورخیریه آمل اظهارداشت: همه نهادها مبنای حرکت خود را بر روی اصولی قرار می دهند که گفتمان ما بر مبنای فرمایشات امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری است.

وی با بیان این که بزرگان ما اشاره دارند که موقوفات باید به حالت وقفیت باقی مانده و عمل به نیت واقفان شود، افزود: فرهنگ وقف باید در جامعه ترویج شده و عمل به نیت واقف شود.

حجت الاسلام علیخانی اظهارداشت: بزرگان ما سخنان شگرفی در خصوص وقف دارند که با شنیدن آن حس تکلیف انسان دوچندان می شود و ضرورت دارد در راستای ترویج فرهنگ وقف و امام زادگان کوشا باشیم.

رییس اداره اوقاف و امورخیریه آمل ادامه داد: 492 موقوفه و 36 هزار رقبه در شهرستان آمل وجود دارد که آمار رقبات این شهرستان از بسیاری استان های کشور بیشتر است.

وی افزود: 105 بقعه متبرکه در سطح شهرستان داریم که بقعه میربزرگ بازگشایی شد و ضرورت دارد این بقعه متبرکه را به قطب فرهنگی تبدیل کنیم.

حجت الاسلام علیخانی از تنظیم 7500 سند اجاره خبرداد و تصریح کرد: 45 پروژه مرمت و بازسازی در 12 هزار مترمربع با هزینه 4 میلیارد تومانی در امام زادگان صورت گرفته است.

رییس اداره اوقاف و امورخیریه آمل با بیان این که ویژه برنامه های فرهنگی مذهبی به مناسبت های مختلف و در طول سال در امام زادگان و بقاع متبرکه شاخص برگزار می شود، گفت: 5170 نفر در طرح تربیت حافظان قرآن کریم شرکت کردند و استقبال خوبی از برنامه های قرآنی صورت می گیرد.

وی افزود: مرکز فرهنگی قرآنی بصیرت با امکانات مجهز و هزینه 15 میلیارد ریالی راه اندازی شد که کلاس ها و برنامه های متنوع با استقبال خوبی برگزار می شود.

حجت الاسلام علیخانی با بیان این که حفاظت از موقوفات را به نحو شایسته ای صورت می دهیم که بسیاری از افراد دم از دفاع موقوفات می زنند اما در عمل شاهد چنین امری نیستیم، گفت: ضرورت دارد نسبت به پرداخت حقوق موقوفات اقدام شود که ما در این راستا از هیچ کوششی دریغ نمی کنیم.

رییس اداره اوقاف و امورخیریه آمل با اشاره به این که اجرای امینانه نیت واقفان سرلوحه کاری ما قرار دارد، افزود: 167 رای به نفع موقوفات صادر شد و 548 هکتار اراضی تحت تصرف اشخاص آزاد شد.

وی ادامه داد: 5 میلیارد و 650 میلیون تومان در زمان مدیریتی از نیت واقفان هزینه شده است و در عرصه های مختلف تلاش های ارزشمندی داریم تا بتوانیم به نحوی شایسته کوشا باشیم.

حمایت از تشکل های مردمی و خودجوش دینی صورت گیرد

حجت الاسلام اسماعیل رمضانی، رییس اداره تبلیغات اسلامی آمل در این جلسه اظهارداشت: سازمان تبلیغات اسلامی در بخش های قرآنی، امور روحانیت و تشکل های دینی فعالیت دارد.

وی افزود: 72 مرکز قرآنی در سطح شهر و روستاهای آمل داریم که با همکاری 200 مربی مشغول فعالیت بوده و در هر ترم دو هزار دانش آموز در حال قرآن آموزی هستند.

رییس اداره تبلیغات اسلامی آمل از برگزاری 13 دوره تخصصی قرآن خبرداد و اظهارداشت: 30 کلاس پیش دبستانی را با حضور ششصد نونهال تحت پوشش خود قرار دادیم.

حجت الاسلام رمضانی با بیان این که 70 محفل قرآنی در شهرستان آمل برگزار شد، افزود: کارگاه مهارت های زندگی و تدبر در قرآن در شهرستان برگزار شد.

وی افزود: 263 روحانی در شهرستان آمل وجود دارد که در 142 مسجد نمازجماعت حداقل یک وعده، 19 نمازجماعت صبح و در 44 دستگاه اجرایی نمازجماعت صورت می گیرد.

رییس اداره تبلیغات اسلامی تصریح کرد: همزمان با ماه مبارک رمضان روحانیان و مبلغان دینی را به 454 مکان مذهبی اعزام کردیم و هیات های مذهبی شاخصی داریم که فعالیت های ارزشمندی صورت می دهند.

حجت الاسلام رمضانی ادامه داد: 531 مسجد شهرستان آمل را دارای شناسنامه کردیم که در فعالیت های فرهنگی هنری بتوانیم از فرصت ها و ظرفیت های موجود به بهترین نحو ممکن استفاده کنیم.

وی خاطرنشان کرد: ضرورت دارد حمایت های شایسته ای از تشکل های مردمی و خودجوش دینی صورت گیرد که عاملی در راستای مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان است.

گفتنی است؛ در این مراسم مدیران جدید شهرستان آمل ، بخشداران لاریجان و دشت سر ، مدیر آموزش وپرورش و تامین اجتماعی معرفی شدند.