به گزارش پایگاه خبری کمال نیوز، ازدواج سفید به معنای آن است که زن و مرد بدون انجام ازدواج رسمی در کنار هم زندگی کرده و در زیر یک سقف روزگار خود را سپری کنند.
در ازدواج سفید به سبب آن که هیچ گونه سندی مبنی بر ازدواج طرفین در میان نبوده و افراد نیز به طبع آن تعهدی نسبت به هم ندارند می توانند هر زمان که بخواهند آن را بر هم زده و به رابطه ناشایست خود پایان دهند.
چنین افرادی که زندگی این گونه را برای خود می پذیرند برداشت صحیحی از خانواده و کارکردهای ارزشمند آن ندارند که این سبک از زندگی را برای خود در نظر می گیرند و از نظر سنت و شرع به هیچ وجه مورد قبول جامعه اسلامی ایران و فرهنگ اصیل خانوادگی آن نمی باشد.
ازدواج سفید به عنوان پدیده اجتماعی خطرناک است که می تواند در فرهنگ جامعه اثر گذار بوده و نقش نامطلوبی بر آینده آن داشته باشد که کانون گرم خانواده را تهدید می کند.
ترویج ازدواج آسان و حمایت از جوانان در این مسئله می تواند در راستای مقابله با پدیده شوم ازدواج سفید بسیار اثرگشا بوده و باید با برنامه ریزی منسجم و هدفمند جلوی چنین پدیده نامطلوب فرهنگی در جامعه اسلامی ایران گرفته شود.
حجت الاسلام محمدعلی جمشیدی، رییس مرکز مشاوره اسلامی صدرا، در گفت و گو با پایگاه خبری کمال نیوز با بیان این که در ازدواج سفید آن گونه که باید مسؤولیت ها اتفاق نمی افتد، گفت: در این گونه ازدواج ها تعهدی وجود نداشته و بیشتر در قالب هم خانگی دختر و پسر است.
وی با اشاره به این که در ازدواج سفید افراد به دنبال مسؤولیت فرزند دار شدن نمی روند، بیان داشت: این افراد برای هم استراتژی نمی ریزند که حریم ما به این میزان است.
استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: فرهنگ آمریکایی چون نمی توانست خانواده را به طور کامل از بین ببرد و خانواده در ایران جایگاه خود را دارد آمدند ازدواج سفید را به عنوان پلی قرار دادند که اصل خانواده از بین برود.
حجت الاسلام جمشیدی با بیان این که در ازدواج سفید افراد تعهدی به هم نداشته و به راحتی می توانند این روابط را بر هم زده و دیگر وجود خارجی نداشته باشد، ادامه داد: ترویج ازدواج سفید زمینه ای برای ازدواج همجنس گرایان را فراهم می کند که انتظار خاصی از طرف مقابل به معنای زن و شوهر وجود ندارد که در این امر دو پسر و دختر هم می توانند با این هدف با هم ازدواج کرده و مشکلی پیش نیاید.
رییس مرکز مشاوره اسلامی صدرا با تاکید بر این که عمده ترین آسیب ازدواج سفید برای نسل ها است، گفت: اگر نسل ما در ساختار خانواده و تربیت فرزندان درست عمل نکند طبیعی است که نسل های بعدی نیروی درست و خوبی نخواهند داشت.
وی خاطرنشان کرد: در کنگره آمریکا در سال 2003 قانون حمایت از خانواده تصویب شد و هر سال که از آن می گذشت علی رغم این که ارزش پولی آنان ثابت است بودجه آن دو برابر می شود.
استاد حوزه علمیه قم با بیان این که غرب به این نتیجه رسید که برای مدیریت کلان جامعه باید مدیریت خانواده اتفاق بیافتد، گفت: برای کشورهای در حال توسعه ای چون ایران که به نیروی کار جوان و متعهد نیاز دارد ازدواج سفید را به عنوان نسخه ای مطرح کردند که شاید بخشی از نیازهای زیستی و غریزی برطرف شود اما طبیعی است که نیازهای روحی و روانی که در بستر خانواده ارضا می شود صورت نخواهد گرفت.
حجت الاسلام جمشیدی با اشاره به این که ترویج ازدواج سفید آسیب زا برای فرهنگ حاکم بر نسل های بعدی است، بیان داشت: زمانی که در فضای خانواده مرزها به صورت کامل از بین می رود دیگر نسبت به شریک جنسی خود غیرت نداشته و دوستان خود را هم می آورند که در این سوی آمار مصرف مشروبات الکی و قمار هم بالا می رود و حریم ها از بین رفته و میزان گناهان گسترش پیدا می کند.
رییس مرکز مشاوره اسلامی صدرا با تاکید بر این که ازدواج سفید به آسیب های اجتماعی و فرهنگی منجر می شود، تصریح کرد: اگر نگاهی جامع به بهداشت روانی خانواده داشته باشیم بنا است تا خانواده تسکین دهنده انسان بوده و استرس های فرد را کاهش دهد و این در حالی است که این ازدواج نه تنها چنین خاصیتی نداشته بلکه کارایی اعضای آن را کاهش می دهد.
وی با بیان این که ترویج ازدواج سفید تهدیدی برای نسل ها و فرهنگ حاکم است، گفت: افرادی که ازدواج سفید را طراحی کردند به عنوان ابزار نرم فرهنگی بود تا به عنوان بستری پیشنهادی آینده نسل ها را خراب کند.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این که ترویج ازدواج سفید سبب گسترش فسادها شده و ویژگی های اخلاقی چون غیرت در آن معنا پیدا نمی کند، بیان داشت: در این نوع ازدواج دختر و پسر هر کاری دوست دارند انجام می دهند با صرف این که با هم هم خانگی داشته باشند.
حجت الاسلام جمشیدی تصریح کرد: در فضای دانشگاهی آمریکا شاید هزاران مقاله بر علیه ازدواج سفید نوشته شده باشد تا این امر را کنترل کنند، اما در فرهنگ هایی که هنوز نظام دانشگاهی قوی نبوده و سیستم منسجم فرهنگی ندارند خیلی راحت آن را ترویج می دهند.
رییس مرکز مشاوره اسلامی صدرا در پایان افزود: در ایران جمعیت نسل جوان بالا است که هنوز مدیریت خوبی در این عرصه صورت نگرفته و نیازمند اهتمام و برنامه ریزی ارزنده ای است.
آیت الله نورالله طبرسی، نماینده ولی فقیه در استان مازندران نیز در خطبه های نماز جمعه 5 دی ماه سال 93 ساری در خصوص لزوم برنامه ریزی برای پیشگیری از ازدواج سفید با اشاره به اینکه هیچ یک از پیامبران الهی ازدواج را نهی نکرده اند، گفت: هنوز فرهنگ شوم ازدواج سفید یعنی آنکه بدون عقد و محرم شدن، زوج ها با هم زندگی کنند در ایران سایه نینداخته است.
وی از تقوا به عنوان توشه راه ابدیت یاد کرد و گفت: بدون ازدواج، انسان ناقص است و باید برای گسترش ازدواج آسان برنامه ریزی شود.