احضار 12 مدیر دولتی و غیردولتی به دادگاه / با کمبود محیط بان مواجه هستیم / دستگیری 25 متخلف / ضرورت حل مشکل زباله و کشتارگاه / برخورد با واحدهای پذیرایی مختلف / بستن 3 معدن شن و ماسه

بهمن صادق نژاد رئیس اداره محیط زیست شهرستان آمل بمناسبت هفته محیط زیست در گفتگوی اختصاصی با کمال نیوز ، به تشریح اقدامات و برنامه های این اداره در شهرستان آمل اشاره نمود و گفت: اگر محیط زیست سالم نباشد جامعه سالم از لحاظ بهداشتی نخواهیم داشت.

 وی افزود: حفاظت از آب، هوا، خاک ، گیاهان و جانوران همه در چرخه زندگی بشر بصورت مستقیم وغیر مستقیم نقش اساسی را ایفا می کند.

رئیس اداره محیط زیست شهرستان آمل بیان داشت: درشهرستان آمل با عنایت به وسعت وغنای طبیعی بسیار نسبت به دیگر نقاط مازندران کار کردن حساسیت دارد که این بخش دارای مشکلات خاص خود می باشد.

 صادق نژاد با اشاره به وجود رودخانه کبیر هراز که به واسطه دسترسی غیر اصولی مورد بی مهری قرار دارد ادامه داد: اکو سیستم آبی شهرستان به نوعی وصل به رودخانه کبیرهراز و یکی از نماهای شهر که از وسط شهر عبور می کند متاسفانه در بالا دست مجموعه های فراوان انسانی برای سود و منفعت آن را مورد هجمه قرار می دهند.

 وی تاکید کرد: در جهت حفاظت از رودخانه هراز بسیار کوشا و پرتلاش عمل کردیم و در این مورد پرونده های متعددی در محاکم قضائی به ثبت رسیده و با پیگیری منتج به رای و یا در حال رسیدگی است.

صادق نژاد تصریح کرد: در همین راستا 3 معدن شن و ماسه در راستای اجرای قانون 690 مجازات اسلامی به دادگاه معرفی شدند که یکی از پرونده ها منتج به رای قطعی که انشاءالله با کمک دستگاه قضایی اجرایی می شود.

رئیس اداره محیط زیست شهرستان آمل با بیان اینکه در مسیر جاده هراز 20 واحد معدن فعال وجود دارد اظهارداشت: دو معدن دیگر به مناطق 4 گانه حفاظت شده سیاه بیشه دخل و تصرف داشتند که پرونده در دست اجرا می باشد و معادنی که بصورت غیرقانونی عمل کنند با همکاری اداره آبیاری جلوی کارشان گرفته خواهد شد.

صادق نژاد درخصوص جلوگیری از فعالیت معادن در قله دماوند ادامه داد: در سال 93 با مصوبه شورای تامین شهرستان فعالیت معدن و معدن کاری درارتفاع 2200 قله دماوند برخورد شد و زیر ارتفاع 2200 معادن فعلا فعال هستند که برای حفاظت از قله دماوند پیشنهاد می شود کارگروه معادن مازندران با حضور محیط زیست، صنعت و منابع طبیعی تشکیل شود تا تصمیم گیری در خصوص جلوگیری از کار فعالیت این معادن صورت گیرد.

صادق نژاد با تاکید بر وجود مجتمع های پرورش های ماهی سردآبی و گرمابه ای در مسیر رودخانه هراز در لاریجان گفت: متاسفانه اکثریت باتفاق مجتمع های پرورش ماهی دارای تخلفات می باشند که به جهت آلودگی واحدها پرونده تشکیل و به مراجع قضائی لاریجان فرستاده شد.

 وی در خصوص برخورد با واحدهای پذیرائی بین راهی در جاده هراز بیان داشت: به جهت عدم رعایت استانداردهای قانونی و ضوابط ومقرارات زیست محیطی دو واحد پذیرائی تعطیل شد که پس از تعطیلی اقدام به سپتینگ جهت فاضلاب نمودند و این روند درجهت هرچه بهتر شدن رودخانه هراز می باشد.

صادق نژاد با اشاره به برخورد قانونی با کوره های زغال سوز درمسیر جاده هراز که باعث آلودگی هوا می شدند افزود: کوره های زغال سوز بصورت سنتی در شهرستان فعال هستند که با همکاری دادسرای شهرستان  بخصوص آقای علی پور بازپرس ساعی و فعال شعبه دوم به نتاج خوبی دست پیدا کردیم.

رئیس اداره محیط زیست شهرستان آمل ادامه داد: این اقدام دادسرا در طول سال بی نظیر بود که با دستور مستقیم ایشان و همکاری نیروی انتظامی وارد عمل شدیم و پس از مستند سازی دستور توقف کار کوره های زغال را صادر نموده و همه پلمپ شدند ولی باز هم شاهد تخلفاتی هستیم که در حال پیگیری می باشیم.

صادق نژاد در زمینه برخورد با صنایع آلاینده در شهرستان بیان داشت: 46 درصد صنعت مازندران در 5 شهرک صنعتی آمل مستقر هستند که شاهد آلایندگی بیشتر نسبت به دیگر شهرهای مازندران هستیم.

وی عنوان داشت: در این خصوص بانک اطلاعاتی از صنایع در اختیار داریم که توسط همکارانمان تحت پایش شهرستان و استان قراردارند و هرگونه تخلفی را رصد می کنند که تاکنون چند نفر از مدیران صنایع که به عنوان متخلف زیست محیطی شناسائی و به دستگاه قضائی معرفی شدند که در همین رابطه به جریمه های سنگینی محکوم شدند.

صادق نژاد با تاکید بر اینکه مهم ترین مشکل زیست محیطی در شهرستان دفن زباله در منطقه عمارت می باشد اظهارداشت: در حال حاضر مشکلات فراوانی درمحل دفن زباله داریم که متاسفانه در گذشته کمتر به آن توجه شد و محل فعلی به عنوان دپوی زباله نه دفن زباله می باشد.

رئیس اداره محیط زیست شهرستان آمل تاکید کرد: گاها ورود پساب و شیرابه زباله به رودخانه هراز را شاهد هستیم که در کارگروه پسماند شهرستان بارها این موضوع را یادآورشدیم که معضل بسیار سنگین برای محیط زیست و سلامت منطقه می باشد و در این خصوص پرونده ای تشکیل و تحویل مراجع قضائی شهرستان شد.

صادق نژاد گفت: خوشبختانه با پیگیری های شهرداری آمل به نیابت سازمان پسماند شهرداری با یکی از شرکت های ژاپنی رایزنی های صورت گرفت که نیروگاه برق با سوخت زباله و پسماند باشد و این طرح به سرانجام برسد مشکلات در بخش زباله کمتر می شود.

وی با قدردانی از حمایت دکتر یوسفیان ملا نماینده مردم آمل در مجلس ادامه داد: درسال 94 و به همت وپیگیری های ایشان مبلغ 400 میلیون تومان اعتبار در امر کم کردن هزینه های زباله و طرح های مطالعاتی اختصاص داده شد.

صادق نژاد به وجود کشتارگاه سنتی که سلامت شهروندان آملی را به خطر می اندازد اشاره کرد و گفت: معضل دیگر زیست محیطی در شهرستان کشتارگاه سنتی است که با سرپرستی شهرداری آمل اداره می شود و به مسئولین شهرستانی اعلام شد وضعیت فعلی کشتارگاه سنتی مطلوب محیط زیست نمی باشد.

رئیس اداره محیط زیست شهرستان آمل با اشاره به ورود فاضلاب  کشتارگاه به رودخانه هراز عنوان داشت: در زمانی که سیستم فاضلاب کارایی ندارد  سلامت بهداست مردم را به مخاطره می اندازد و در این خصوص پرونده تشکیل و تحویل مراجع قضائی شد.

صادق نژاد با تاکید بر اینکه تا راه اندازی کشتارگاه صنعتی کشتار دام د رکشتارگاه های صنعتی شهرهای همجوار صورت گیرد بیان داشت: کشتارگاه صنعتی شهرستان با پیشرفت فیریکی 40 درصد می باشد که موانع بر سر راه آن برداشته شود و بزودی این کشتارگاه به بهره برداری خواهد رسید.

وی اضافه کرد: ما کشتارگاهی را قبول داریم که دارای سیستم فاضلاب قوی براساس استاندارد تحویل داده شود.

صادق نژاد  با اشاره به قانون شهرداری ها در خصوص انتقال صنایع آلاینده به خارج از شهر اظهارداشت: براساس کمیسیون بند20 ماده 55 قانون شهرداریها پیگیر این موضوع هستیم که صنایع آلاینده را به خارج از شهر هدایت و آلودگی شهری را به حداقل برسانیم.

رئیس اداره محیط زیست شهرستان آمل با بیان اینکه 390 هزارهکتار شهرستان تحت حفاظت محیط زیست قراردارد گفت: شهرستان آمل به واسطه دارابودن جنگل ، مرتع و کوهستانی و قله دماوند به عنوان نماد و اثر طبیعی و ملی از پتانسیل خوبی برخوردارمی باشد که دارای غنای طبیعی بالائی است.

صادق نژاد اضافه کرد: وجود انواع حیوانات از قبیل مرال ، شوکا ، قرقاول خزری و درندگان گوشت خوار از قبیل پلنگ ، گرگ ، خرس و شغال و دیگر حیوانات که سرشماری انجام شد تمام فعالیت حیوانات در جنگل و در ارتفاعات توسط محیط بان محیط زیست آمل روزانه رصد می شود.

وی با اشاره به برخورد با متخلفان غیر مجاز شکار حیوانات بیان داشت: در سال 94 تعداد 4 قبضه اسحله گلوله زنی از متخلفین کشف و ضبط شد که در همین رابطه 25 نفر دستگیر به جریمه 800 میلیون ریالی و بعضی به زندان محکوم شدند.

رئیس اداره محیط زیست شهرستان آمل با بیان اینکه در مجموع 23 نفر در اداره محیط زیست آمل مشغول به فعالیت هستند خاطرنشان کرد: از این تعداد 14 نفر محیط بان هستند که با وسعت شهرستان هر محیط بان به اندازه 4 نفر مشغول به فعالیت می باشد که برای حفظ ونگهداری محیط زیست بسیار سخت است.

صادق نژاد اضافه کرد: اگر 16 نفر دیگر به محیط بانان شهرستان اضافه شود یک مقدار به نرم استاندارد جهانی نزدیک می شویم تا حیات وحش یک نفس تازه کند و مردم راضی باشند.

رئیس اداره محیط زیست شهرستان آمل گفت: تاکنون 12 نفر ازمدیران که ا نفر دولتی و11 نفر غیردولتی به دادگاه احضارشدند که بعضی از پرونده های مدیران منتج به رای دادگاه شد و یا در دست بررسی می باشد.

وی در پایان ازهمه شهروندان مازندرانی بخصوص آملی های عزیز درخواست نمود که برای حفاظت از آب ، خاک و هوا به عنوان سه عنصر حیاتی حفاظت حفاظت های لازم را صورت داده و این امر را به فرزندان خود آموزش دهند.