نشست هم اندیشی علم و دین در حوزه علمیه امام حسن عسکری آمل برگزار شد +عکس

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال نیوز ، حجت الاسلام مرتضی جوادی آملی، رییس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء در آیین اختتامیه نشست هم اندیشی علم و دین که با حضور اساتید دانشگاه های آزاد اسلامی مازندران در حوزه علمیه و مرکز تخصصی امام حسن عسکری(ع) آمل برگزار شد اظهارداشت: گاهی ممکن است فردی در حوزه و دانشگاه درس بخواند ولی مسیر زندگی خود را به گونه ای دیگر قرار دهد.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که علم در حوزه اندیشه الهی هویت ساز است، گفت: جایگاه عالم کشف حقایق هستی است که اگر عقل یا نقل را به کار می گیرد می خواهد جهان را بشناسد و خود را با خیل هستی مرتبط و از شر آن در امان باشد.

وی با اشاره به سخنی از آیت الله جوادی آملی خاطرنشان کرد: علم چیزی جز کشف نیست که این امر نسبت به قول یا فعل حضرت است و چیزی به غیر از قدرت خداوند متعال نداریم که همه امور از جهت الهی برخوردار است.

رییس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء ادامه داد: حضرت حق نظام احسن هستی را برای ما پایه ریزی کرده و بهترین نظامات اعتباری به نام دین ایجاد شده است.

حجت الاسلام جوادی آملی افزود: استوارترین راه در مسیری است که حضرت حق در مقابل بشر قرار می دهد و کسی نمی تواند ادعا کند راهی در نظام هستی وجود دارد که از دایره خداوند متعال خارج است.

مسؤول حوزه علمیه و مرکز تخصصی امام حسن عسکری(ع) آمل خاطرنشان کرد: علم چه از جایگاه عقل، نقل و قلب تراوش کند چیزی جز کشف نیست و در همه مراحلی که از علم سخن می گوییم نقش کشف را برعهده دارند.

وی با بیان این که ضرورت دارد بدانیم عقل و داده های آن الهی است، گفت: پشت وحدت حوزه و دانشگاه وحدت حقیقی نهفته است که تا به علم تبدیل نشود وحدت اعتباری به حقیقت نمی رسد.

رییس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء خاطرنشان کرد: اگر مدرسه ای باشد و در آن از فعل و قول خداوند متعال سخن گفته شود انسان براساس آن به مقامات ارزشمندی می رسد که این گرانقدر است.

حجت الاسلام جوادی آملی ادامه داد: حوزه و دانشگاه جزایری نیستند که می خواهیم آن ها را در کنار هم قرار دهیم بلکه از قول و فعل خداوند متعال هستند.

مسؤول حوزه علمیه و مرکز تخصصی امام حسن عسکری(ع) آمل با بیان این که عقل و نقل باید در خدمت فهم حقایق هستی باشند، گفت: عقل و نقل دو بازوی مهمی هستند که میان آن ها شکاف عمیقی ایجاد شده است.

وی با اشاره به این که وقتی نوع نگاه خود را به لحاظ معرفتی و روشی متحول کردیم اثرگذار است، بیان داشت: تمدنی که دانشگاه در جهان ایجاد می کند با تمدنی که مساجد و کلیساها صورت می دهند جدا و متفرق است که دچار التقاط فرهنگی می شویم و این چالش جدی است.