98 درصد مردم مازندران با سواد هستند / خانواده خود را با سواد کنید و پاداش بگیرید +عکس

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال نیوز ؛داود تقی نیا معاون سواد آموزی آموزش و پرورش مازندران در سخنرانی قبل از خطبه های نماز جمعه شهر آمل با اشاره به احادیثی از بزرگان دین و با استناد به آیات قرآن گفت: دانشگاه اسلام فارغ التحصیل ندارد و تا جایی که نفس داریم برای علم آموزی بی سوادان تلاش خواهیم کرد.

 وی گفت: شاخص باسوادی در ایران داشتن مدرک سوم ابتدایی است و هر کسی که سوادخواندن، نوشتن، چهارعمل اصلی حساب و روخوانی قرآن را بلد نباشد بی سواد تلقی می گردد.

تقی نیا خاطر نشان کرد: بی سواد کسی  است که هم آسیب می زند و هم آسیب می بیند که چنین افرادی در امور اجتماع تاثیر گذار هستند.

وی به آمار بالای بی سوادانی که قربانی بزهکاران و کلاهبرداران می شوند اشاره و اذعان داشت: با بررسی این موضوع مهم به این نتیجه می توان رسید که عامل بسیاری از آسیب های اجتماعی، بی سوادی و کم سوادی افراد مختلف جامعه است.

معاون سواد آموزی آموزش و پرورش مازندران ادامه داد: برای تحقق امر هدایت بی سوادان به سمت باسوادی، نیازمند کمک  همه دستگاه های اجرایی و نهاد های اجتماعی هستیم.

 تقی نیا از طرح خودآموز خبر داد و گفت: شیوه خودآموز در دوره سوادآموزی از مهم ترین طرح ها محسوب می گردد که در این شیوه فردی از افراد خانواده به آموزش فرد بی سواد همان خانواده می پردازد.

وی خاطرنشان کرد: به ازای باسواد شدن هر فرد بی سواد در خانواده (طرح خودآموز) ششصد و شصت و پنج هزار تومان پاداش پرداخت می شود.

  وی ادامه داد: با معرفی یک پشتیبان از افراد خانواده، فرد بی سواد می تواند ضمن ثبت نام و دریافت کتاب و لوازم التحریر به صورت کاملا رایگان، آموزش های لازم را بر اساس کتاب دیده و امتحان داده و پس از قبولی، سرانه مورد نظر را دریافت کند.

تقی نیا با اشاره به دوره های آموزشی 400 ساعته برای سوادآموزی،800  ساعته برای انتقال و 200ساعته برای تحکیم سواد افزود: مخاطبین سوادآموزی جهت شرکت در کلاس ها، در هر سه دوره سوادآموزی، انتقال و تحکیم سواد و صرفا گروه سنی 10تا 49 سال هستند.

وی از پرداخت مبالغی به عنوان تشویق و هدیه به سوادآموزانی که در طرح های مختلف سوادآموزی (غیر خودآموز) شرکت کرده و قبول می شوند خبر داد و تصریح کرد: به منظور جلب انگیزه و تقویت علاقه به ادامه تحصیل در افراد، مبلغ صد و سی و چهار هزار تومان پس از شرکت در دوره و احراز نمره قبولی کمک هزینه تعلق می گیرد.

تقی نیا اظهار داشت: افراد بی سواد ضمن اینکه از نعمت سواد برخوردار می شوند از فعالیت های مادی و بسته های حمایتی برخوردار می شوند.

 وی با اشاره به آخرین سرشماری سال 90 گفت: نرخ باسواد مازندران نسبت به سایر استانها بسیار بالا است که رتبه اول کشوری را دارا هستیم که خوشبختانه 98 درصد مردم مازندران باسواد هستند و کمتر از 2 درصد بیسواد داریم که تلاش می شود با کمک ائمه جمعه، فرمانداران و براساس منویات مقام معظم رهبری در جهت رفع بیسوادی گام برداریم.

درپایان از سرکار خانم زهرافرجی سواد آموز آملی که با پیشتکارتوانست مدرک لیسانس زبان انگلیسی رابگیرد وهم اکنون به عنوان آموزش دهنده ومعلم قرآن می باشد با دادن هدایای قدردانی بعمل آمد