حاکمیت حقوق شهروند

 

کمال آنلاین: حاکمیت حقوق شهروندی به‌معنای احترام به حق شهروندان در چارچوب قانون است. اصل بر این است که قوانین و مقررات برای تسهیل در ارتباطات اجتماعی وضع می‌شوند و افراد باید توجیه باشند که سعادت، سلامت و رفاه جامعه و توسعه‌ی اجتماعی با رعایت حقوق شهروندی تحقق می‌یابد.

حقوق شهروندی رویکردی فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است و مدیران اجرایی باید برای رعایت حقوق شهروندی در جامعه فرهنگ‌سازی کنند.

حقوق شهروندی در عرصه‌ی حقوق اجتماعی معنا پیدا می‌کند و شامل حق عدالت اجتماعی، امنیت جسمی و روانی برای همه‌ی شهروندان، بهره‌مندی از تامین اجتماعی ، حق برخورداری از بهداشت عمومی، برخورداری از آموزش‌های عمومی، مزایای بهداشتی و درمانی، تفریح و تمامی خدمات رفاهی است.

سازمان بهداشت جهانی پایه و اساس سلامت اجتماعی و ارتقای امید به زندگی را در تامین چهار عنصر اولیه‌ی غذای سالم، هوای سالم، آب سالم و فکر سالم می‌داند.

هم‌چنین با اجرای برنامه‌های رفاهی و تامین اجتماعی و توسعه‌ی عدالت اجتماعی در کشور و حمایت از شهروندان در برابر بحران‌های اقتصادی و اجتماعی، امنیت درآمد و امید به آینده برای آحاد مختلف جامعه به‌ویژه اقشار ضعیف، تقویت شده و موجب آرامش درونی و نظم و ثبات اجتماعی می‌شود و درنتیجه وفاداری به دولت و ثبات سیاسی افزایش می‌یابد

حسن باقری- کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری و استاد دانشگاه .