استاندار مازندران: آمل به عنوان پایتخت برنج کشور مطرح شود

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال نیوز ؛ دومین جشنواره ملی برنج و جشن خرمن با حضور استاندار مازندران ، ائمه جمعه شهرهای آمل ، فرماندار ویژه آمل ، رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران ، مسئولین و روستائیان در روستای ترویجان بخش دابودشت آمل برگزار شد.

 دکتر ربیع فلاح استاندار مازندران با بیان اینکه رویکرد مسئولین براساس فرمایشات مقام معظم رهبری رسیدگی به مناطق محروم باشد گفت: خوشبختانه در سال 95 توانستیم سیاست های دولت تدبیر و امید را در مازندران مدیریت کنیم.

 وی با اشاره به اینکه 25 درصد مردم مازندران در بخش کشاورزی اشتغال دارند، افزود: 45 درصد جمعیت مازندران روستانشین هستند که باتوجه به جاذبه های گردشگری در نوروز امسال بیش از 25 درصد گردشگران مهمان روستاییان بودند.

 استاندارمازندران با تاکید بر اینکه روستا محل تولید و اخلاق محوری است، بیان داشت: هرکاری که سبب ایجاد درآمد می شود در روستاها انجام گیرد و در شهر آمل دو روستا به پایلوت انتخاب شود تا الگویی برای دیگر روستاهای مازندران شوند.

 فلاح با تاکید بر ای نکه وضعیت برنج نشبت به سالهای گذشته تغییر پیدا کرده است، ادامه داد: باید برنامه ریزی شود تا کشت گلزا بعد از برنج به عنوان یکی از محصولات اصلی روستاییان باشد و در این بخش دولت حمایت های ویژه ای خواهد داشت.

وی با بیان این که شهرستان آمل در تولید مقام خوبی را در استان مازندران دارد، گفت: خوشبختانه با همت مسئولین دومین جشنواره ملی برنج و جشن خرمن در منطقه برنج خیز دابودشت برگزار می شود و می توانیم اعلام کنیم که آمل به عنوان پایتخت برنج کشور مطرح شود.

 وی تصریح کرد: برای پایتخت شدن برنج در آمل دبیرخانه آن بزودی راه اندازی شود تا با تشکیل کارگروهها بتوانند ضمن بررسی مشکلات راهکارهای خوبی را برای تصمیم گیران و برنامه ریزان ارائه دهند.

 استاندار مازندران با تاکید بر توجه به محصولات کشاورزی در بخش باغی و زراعی، گفت: در زمینه بیمه روستایی سرمایه ‌گذاری خوبی شد و دولت در این بخش کمک ‌های لازم را دارد و مردم هم باید همراه با دولت باشند.

 فلاح با اشاره به این که در امر باغداری توجه ویژه ای صورت گیرد، افزود: باید محصولات باغداری را با دید صادراتی اقدام کنیم که به همین منظور ستادی تشکیل شد و ضمن بررسی راهکارهای را برای صادر نمودن محصولات باغی اتخاذ کنند.

 حجت الاسلام والمسلمین مهدی تقی زاده امام جمعه دابو و دشت سر با بیان این که تمام خوشحالی کشاورزان در این است که مسئولین پیگیری مشکلات آنها باشند،گفت: خوشبختانه با وجود بی مهری که در گذشته وجودداشت اما با درایت استاندار مازندران و نماینده مردم آمل در مجلس وودیگر مسئولین برنج طارم در سبد غذایی مردم قرار گرفت.

وی با تاکید بر اینکه برنج طارم دابو یک برند کشوری است، افزود: این انتظار را داریم که آمل به عنوان پایتخت برنج کشور محسوب شود تا خستگی از دوش کشاورزان برداشته شود.

 امام جمعه دابو و دشت سر تصریح کرد: یکی از نیازهای اساسی کشاورزان داشتن ادوات مدرن کشاورزی است و باید مسئولین همت کنند و امکانات را در اختیار کشاورزان قرار دهند.

تقی زاده با تاکید بر اینکه برنج با مشقت و سختی بدست می آید، گفت: متاسفانه دسترنج این عزیزان در کارخانه های شالیکوبی که مدرن نیستند از بین می رود و برای حل این مشکلات باید کارخانجات شالیکوبی به سمت شالیکوبی های صنعتی بروند تا هدر رفت کمتر شود.

وی با قدردانی از دولت تدبیر و امید در جلوگیری از واردات برنج در فصل برداشت، افزود: ما نباید فقط به دنبال این باشیم که واردکننده برنج باشیم و با راه اندازی مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران بتوانیم برنج را صادر کنیم و این موضوع باید در دستور کار مسئولین وزارت جهاد کشاورزی و سازمان صنعت، معدن و تجارت قرار گیرد.

در این مراسم پس از اجرای برنامه های متنوع و شاد به 3 نفر از کشاورزان نمونه مازندرانی لوح و هدایایی اهدا شد.