گردشگری باعث میشود مردم منطقه به حفظ آداب، رسوم، زبان و هنرهای سنتی خود اهمیت دهند
استان مازندران از جمله استان های کشور است که در حوزه گردشگری حرف های زیادی برای گفتن دارد که توجه به زیرساخت ها و ظرفیت های این استان در حوزه گردشگری می تواند زمینه ساز برکات و دستاوردهای ارزشمندی باشد.
اگر به گردشگری استان مازندران به عنوان پتانسیلی عظیم در راستای توسعه استان نگریسته شود به طور قطع و یقین می تواند بازخوردهای بسیار ویژه ای داشته باشد و بخش وسیعی از مسیر توسعه استان مازندران را هموار نماید.
نگاه ویژه به گردشگری می تواند استان مازندران را به استانی ویژه تبدیل نماید کمااینکه اگر این ظرفیت ها در استان دیگری وجود داشت قطعا خیلی زودترها در مسیر توسعه ویژه قرار می گرفتند که متاسفانه عدم مدیریت صحیح ما را به این روز انداخته است اما همین امروز هم دیر نیست باید تا می توانیم در مسیر توسعه زیرساخت های گردشگری استان مازندران گام برداریم.
توسعه گردشگری سبب تقویت اقتصاد منطقه خواهد شد؛ گردشگری منبع درآمد پایدار برای مردم و دولت است که با جذب گردشگران داخلی و خارجی، مشاغل زیادی مانند هتلداری، رستورانداری، حملونقل، صنایع دستی و فروشگاههای محلی رونق میگیرد که می تواند در راستای تقویت اقتصاد به نحوی شایسته ایفای نقش نماید.
توسعه گردشگری موجب اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم میشود. این فرصتها به کاهش نرخ بیکاری و افزایش سطح رفاه کمک میکند که تحقق این امر واقعا استان مازندران را با تحولی اساسی روبرو خواهد نمود که باید به بهترین نحو ممکن و آنگونه که شایسته است مورد توجه قرار گیرد.
گردشگری باعث میشود مردم منطقه به حفظ آداب، رسوم، زبان و هنرهای سنتی خود اهمیت دهند و آنها را به گردشگران معرفی کنند که همین امر سبب تحکیم و ترویج ارزش های سنتی و بومی محلی نیز خواهد گردید.
طی سالهای گذشته، توسعه گردشگری مازندران با موانعی چون نبود زیرساختهای مناسب، آلودگیهای زیستمحیطی، ساختوسازهای غیرمجاز، ضعف در مدیریت منابع طبیعی و برنامهریزیهای ناهماهنگ مواجه بوده است. این عوامل نه تنها مانع از رشد پایدار گردشگری شده، بلکه آسیبهای جدی به طبیعت بکر منطقه وارد کردهاند که ضرورت دارد فکر اساسی برای ساماندهی وضعیت گردشگری این استان و تلاش برای توسعه ظرفیتها فراهم گردد.
در این میان، لزوم نگاه ویژه و راهبردی از سوی نهادهای تصمیمگیر در سطح ملی و استانی، بیش از پیش احساس میشود. ایجاد یک طرح جامع گردشگری بر پایه توسعه پایدار، جذب سرمایهگذاری مسئولانه، آموزش نیروی انسانی متخصص و بازاریابی حرفهای برای معرفی جاذبههای بکر مازندران در سطح ملی و بینالمللی، از جمله اقداماتی است که میتواند صنعت گردشگری این استان را متحول کند و روزهای خوشی برای توسعه گردشگری استان مازندران در انتظار باشد.
اکنون زمان آن رسیده است که به جای نگاه فصلی و مقطعی به گردشگری مازندران، با دیدی بلندمدت و راهبردی، این استان را به عنوان قطب پایدار گردشگری ایران در شمال کشور تثبیت کنیم که دستیابی به چنین مطالبه ای دور از دسترس نیست و می توان امیدوار به پیشرفت و تعالی در این حوزه بود. در زمان روی کارآمدن دکتر مهدی یونسی رستمی استاندار جدید مازندران در مسند مدیریتی این استان شاهد اقدامات خوبی در حوزه حمایت از توسعه زیرساخت های گردشگری هستیم که ضرورت دارد همراه با طرح توسعه پایدار گردشگری و تلاش برای جذب سرمایه گذاران در این حوزه گردد که از اهمیت ویژه و مهمی برخوردار است