در گردش مالی، بانک‌ها تسهیلات را دیر پرداخت می‌کنند

صادرکنندگان مطرح مازندران در نشست مشترک دو کمیسیون بازرگانی و سرمایه، از بانک‌ها خواستند تا اولاً به درد مشترک آنها یعنی سرمایه در گردش توجه کنند و از سوی دیگر راه‌های ارزی و پولی و بازار صادرات را هموار سازند.

کمال آنلاین به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران، نشست مشترک کمیسیون بازرگانی داخلی و خارجی، و بازار، پول و سرمایه در سالن جلسات اتاق با بررسی نظام مسائل حوزه صادرات، سرمایه در گردش، بازاریابی، رایزنان اقتصادی، مشکلات صادرات با کشورهای همسایه، و راهکارهایی برای صادرات برگزار شد.

در این نشست، سید اسماعیل یزدانپناه رئیس کمیسیون بازرگانی داخلی و خارجی استان با بیان اینکه صادرات موتور پیشران شرکت است و به حل کسادی بازار و نبود مشتریان کمک می‌کند، اشاره‌ای به عقد تفاهمنامه با کشورهای حاشیه خزر در خصوص تعرفه‌های صادرات و واردات داشت که بر اساس آن این تعرفه‌ها همانند تعرفه‌های داخلی این کشورها محاسبه می‌شود، در حال حاضر نیز همه مراحل انجام شده و فقط تصویب آن در مجلس مانده که بتوانیم در نهایت از امتیاز حذف و تخفیف آن در صادرات به کشورهای همسایه بهره‌مند شویم.

وی درباره سرمایه‌گذاری خارجی بیان کرد: به طور جد این مسئله را در شورای گفتگوی استان پیگیری می‌کنیم که اگر سرمایه‌گذار خارجی می‌خواهد ارز بیاورد باید در نوبت باشد چه معنایی دارد؟

تسهیلات بانک‌ها با تأخیر پرداخت می‌شود

یزدانپناه با بیان اینکه تسهیلات سرمایه در گردش صرف مواد اولیه و بعد تولید و فروش و بازگشت ارز حاصل از صادرات می‌شود، افزود: در گردش مالی، بانک‌ها تسهیلات را دیر پرداخت می‌کنند و بسیاری از شرکت‌ها در این چرخه می‌مانند و نمی‌توانند این پول را به موقع استفاده کنند.

رئیس کمیسیون بازرگانی داخلی و خارجی اتاق مازندران این را اضافه کرد که برگشت ارز از طریق بیزینس‌بانک هزینه بسیار بالایی دارد.

سعید باقری مرمتی رئیس کمیسیون بازار، پول و سرمایه اتاق و رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران نیز در سخنانی با انتقاد از رویه فعلی بانک‌ها که تولید را با چالش مواجه کرده و حتی تولیدکننده گاهی در دریافت پول خود نیز مشکل دارد، درباره این انتقاد بانک‌ها که چرا برخی شرکت‌ها در تهران حساب بانکی دارند، توضیح داد که اختیارات یک بانک دسته سه در تهران از اختیارات کل بانک‌ها در استان ما بیشتر است و قطعا تولیدکننده برای تامین منابع مالی از این فرصت استفاده می‌کند.