متاسفانه پاسداشت چنین آیین هایی از جایگاه خاصی در شهرستان آمل برخوردار نیست

به گزارش پایگاه خبری کمال آنلاین؛ جشن تیرگان یکی از آئین‌های قدیمی و اساطیری ایران است که همه ساله در ۱۰ تیر خورشیدی برابر با ۱۳ تیرماه گاهشمار زرتشتیان ایران باستان برگزار می‌شود.

این جشن که در گرامی داشت " تیشتر " ستاره باران آور در فرهنگ ایرانی است، بنا به سنت در روز تیر (روز سیزدهم) از ماه تیر انجام می‌پذیرد.

جشن تیرگان از جمله جشن‌هایی است که در سراسر پهنای ایران زمین و حتی برخی از کشورهای دیگر همچون همسایگان برگزار می شد، اما داستان آرش کمانگیر و رها کردن تیر توسط او از سینه کوه دماوند به سمت مرزهای شرقی ایران باستان برای مشخص شدن مرز ایران و توران، شهرستان آمل را از جایگاه ویژه ای برای برگزاری گرامیداشت جشن تیرگان برخوردار کرده است.

وقتی مجسمه آرش کمانگیر که متعلق به آمل و آملی است در گوشه ای از پارک دهکده طلایی نصب می شود نمی توان از مسئولین فرهنگی و مدیران ارشد این دیار انتظار آن را داشت تا برای آیین های کهن این دیار ارزش خاصی قائل شوند.

متاسفانه پاسداشت چنین آیین هایی از جایگاه خاصی در شهرستان آمل برخوردار نیست که همین کم کاری ها زمینه را برای سواستفاده شهرستان های همجوار فراهم می نماید.

شهرستان ساری پس از ماجرای مصادره بهارنارنج از بابلی ها که همراه با حواشی فراوان بود این بار در حرکتی به دور از اخلاق و با همراهی شرکت همراه اول؛ روز ملی دماوند و جشن تیرگان که متعلق به دماوند و آرش کمانگیر و به نوعی آمل کبیر است را به عنوان روز ساری معرفی می نماید و در مسابقه سه گزینه ای که با سوال بزرگترین آبشار استان مازندران قرار می دهد نام آبشار شاهاندشت بخش لاریجان شهرستان آمل هم مشاهده می شود!!!

ما به جای اینکه از ساوری ها ناراحت باشیم از مسئولین و دست اندرکاران شهرستان آمل گلایه داریم که چرا باید با کم توجهی ها زمینه چنین مصادره هایی را فراهم نمایند.

امیدواریم مسئولین فرهنگی این شهرستان پاسخ قانع کننده ای برای افکار عمومی داشته باشند.