نقش‌آفرینی صنعت در آمل درحالی انجام می‌شود که با مشکلات بسیاری از نوسان ارز تا نبود مواد اولیه و هزاران مشکل مواجه است

کمال آنلاین : شهرستان آمل یکی از شهرهای صنعتی کشور است و فعالان اقتصادی زیادی در این شهرستان  در سطح 5 شهرک‌ صنعتی و خارج از آن به امر تولید و اشتغال مشغول هستند.

نقش‌آفرینی بخش صنعت در آمل در حالی انجام می‌شود که این بخش به‌خصوص طی سال‌های گذشته با مشکلات بسیاری از نوسان قیمت ارز گرفته تا نبود مواد اولیه و هزاران مشکل دیگر مواجه شده است.

در روزهای اخیر با اعمال قطعی برق بدون هماهنگی و اطلاع‌رسانی، معضل دیگری به مشکلات متعدد گریبانگیر صنعتگران آملی افزوده شده و این موضوع سبب ایجاد خسارت‌های فراوانی به بخش صنعت کشور شده است.

طبق قانون بهبود مستمر فضای کسب‌و کار، قطع برق بخش صنعت باید راهکار آخر باشد و تصویب این قانون حق اعلام خسارت برای بخش صنعت را مهیا می‌کند.

**قطع مکرر برق تولید در مازندران را دچار مشکلات زیادی کرده است

سید مجتبی رضوی رئیس خانه صنعت، معدن وتجارت مازندران گفت: وقتی دولت و متولیان امر زیرساخت‌های لازم را برای حمایت از بخش تولید ایجاد نمی‌کنند، درخواست از تولیدی‌ها در شرایط‌های خاص نیز واقعاً بیهوده است.

وی افزود: متأسفانه در سال های اخیر در فصل زمستان با افت و قطع گاز و در تابستان نیز خاموشی‌های گسترده برق مواجه هستیم و در این وضعیت همه نگاه‌ها به سمت واحدهای تولیدی و صنعتی برای صرفه جویی ها و توقف فعالیت برای یک دوره کوتاه مدت است.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت مازندران با بیان اینکه قطع مکرر و بدون اطلاع رسانی برق تولید در مازندران را دچار مشکلات زیادی کرده است، اظهار کرد: طبق قانون کسب و کار و ماده ۲۵ آئین نامه، باید غرامت نیز به بخش تولید و صنعت بابت خسارت وارده ناشی از قطع انرژی پرداخت شود.

رضوی با بیان اینکه مدیران واحدهای تولیدی هم از شرایط کشور که دچار تحریم‌های ظالمانه هست خبر دارند و در این جنگ نابرابر اقتصادی نیز تمام تلاش وهمت خود را برای تولید و تأمین نیازهای داخلی به کار بسته است، گفت: با وجود آنکه این نگاه و رویکرد در ذهن همه مدیران واحدهای تولیدی استان وکشور هست، متأسفانه این ذهنیت در مسئولان استانی و کشوری نهادینه نشده است.

رضوی تصریح کرد: امروز صنعت جلودار مبارزه با جنگ اقتصادی است و هر اختلالی در این مسیر به وجود بیابد، جبران خسارت‌های آن غیرقابل جبران خواهد بود.

**تعطیلی واحدهای تولیدی با قطع مکرر برق

محمدتقی جوادی رییس انجمن کارفرمایان صنعتی شهرستان آمل با انتقاد از قطع مکرر و بدون زمان‌بندی برق گفت: خسارت های سنگین بر واحدهای تولیدی همراه با فاسد شدن مواد اولیه تا خراب شدن دستگاهها و تعطیلی واحدهای تولیدی با بی برنامگی برق همراه بوده و چه کسی باید به واحدهای تولید خسارت بی تدبیری زیرساختار دولت را بپردازد واین خسارت ها چگونه باید جبران شود.

وی ادامه داد: آیا بانکها وسازمان تامین اجتماعی این خسارت های سنگین را تقبل می کنند و مسئولین برقی نمی توانند تدبیری را اتخاذ کنند تا 6 ماه از گرفتن پول مصرفی برق خودداری کنند و بخشی از این هزینه ها را پرداخت کنند.

رییس انجمن کارفرمایان صنعتی شهرستان آمل تاکید کرد: این ظلم هایی که به واحدهای تولیدی انجام می شود قطعا اندک واحدهای تولیدی که مشغول بکار هستند تعطیل خواهد شد.

جوادی خاطر نشان کرد : درسال جهش تولید با مشارکت مردم  قرارداریم دولت محترم آیا توان این را دارد به سازمان تامین اجتماعی ، اداره امور مالیاتی وبانکها خود هم دستور توقف ومدارا در وصول مطا لباتشان راداده وازآنها نیز همراهی دراین وانفسا طالب کند ؟

وی گفت: طبق قانون اگر زمانی کشور دچار کمبود انرژی شد صنعت کشور در نقطه آخر قرار می‌گیرد، اما ما در تابستان و زمستان امسال نسبت به قطع برق متضرر شدیم.

وی ادامه داد: ما متوجه کمبود انرژی نشدیم و گفته شد که مصرف بیشتر شده است که این را قبول نداریم، چون مدارس، دانشگاه ها، مراکز تفریحی و رفاهی تعطیل هستند، ولی با این حال صنعت کشور به خصوص شهرک‌های صنعتی درسال جهش تولید با مشارکت مردم  ، برق شهرک قطع می شود که این ضرر هنگفتی به شهرک‌های صنعتی تحمیل می کند.