حفظ و صیانت از اراضی کشاورزی این استان، از اهمیتی حیاتی برخوردار است و همه ما باید در این راستا تلاش کنیم.

کمال آنلاین : بابک مؤمنی رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در نشست با خبرنگاران که با حضور نماینده ولی فقیه ومعاونین سازمان بمناسبت هفته جهاد کشاورزی برگزارشد با بیان اینکه کشاورزان و فعالان این بخش افسران امنیت غذایی هستند، گفت: میزان تولید گوشت سفید در دولت قبل ۲۴۹ هزار و ۲۷۹ تن در دولت قبل بود در این دولت این میزان به ۳۳۶ هزار تن رسید که رشد ۲۰ درصدی داشت.

وی با بیان اینکه تولید کیوی از ۱۸۰ هزار تن به ۲۲۲ هزار تن رسید که رشد ۲۲ درصدی داشت، افزود: مرکبات از دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن به سه میلیون و ۲۰۰ هزار تن رسید که رشد ۳۳ درصدی داشت.

وی با بیان اینکه چهار بار رکورد جوجه ریزی کشور را شکستیم، افزود: امروز رشد ۲۳ درصدی در تولید مرغ داشتیم.

مؤمنی با بیان اینکه ما پشتیبان اصلی امنیت غذایی پایتخت هستیم، گفت: الحمدالله وضعیت خوبی را در بخش تأمین نیازهای این بخش داریم.

وی از طرح پایلوت احداث و ساماندهی زیرساخت‌های منابع آب و خاک در کشور خبرداد که در روستای نوائی‌محله شهرستان فریدونکنار آغاز شده است گفت : این پروژه‌ی ملی نشان‌دهنده برنامه اقدام و عمل دولت شهید رئیسی است؛ پروژه الگوی میدانی تأمین آب کشاورزی روستای نوایی محله فریدونکنار متشکل از ۴ مؤلفه اساسی بوده که هم در بعد تأمین آب فرصت مدرن کردن ساختار را پیدا کردیم به‌نحوی‌که آب‌بندان‌های این پروژه به‌عنوان تأمین‌کننده نیاز اصلی آبی این طرح هستند.

مومنی با ارایه آمار مقایسه ای تولیدات کشاورزی مازندران در دولت فعلی با دولت قبل گفت: تولید گوشت سفید از ۲۷۹هزار تن دولت قبل در این دولت به ۳۳۶هزار تن رسید که در نتیجه ساماندهی، تامین نهاده ها و ارتقا مدیریت زنجیره تولید طیور محقق ضشد.

وی به افزایش تولید کیوی از ۱۸۰ هزار تن به ۲۲۰ هزار تن، مرکبات از ۲میلیون و ۴۰ هزار تن به سه میلیون و ۲۰۰ هزار تن، توت فرنگی از ۱۴هزار تن به ۱۸هزار تن، گل گاوزبان از ۴۰۰ تن به ۵۰۰ تن اشاره کرد و گفت: همچنین تولید هلو و شلیل از ۲۰۰ هزار تن به ۳۰۰ هزار تن، کلزا از ۱۰هزارو ۷۵۰ تن به ۱۵هزارو ۲۹۶ تن و سویا از چهار هزار و ۲۰۰ تن دولت قبلی در دولت مردمی به هفت هزارو ۱۴۹ تن افزایش یافته است.

رییس جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اقدامات تعاملی شرکت آب منطقه‌ای و همچنین بارش‌های شدید در استان، اعلام کرد: خوشبختانه به همین دلیل 3 هزار و400 هکتار از اراضی زیرکشت نرفت وبا مدیریتی که اتفاق افتاد وبا همکاری آب منطقه ای مازندران  امسال همه  اراضی شالیزاری استان کشت شد

مؤمنی همچنین درباره افزایش رغبت به کشت گیاهان دارویی اظهار کرد: از 700 نوع گونه گیاه دارویی شناسایی‌شده در کشور، 300 نوع در مازندران کشت می‌شود که یکی از ظرفیت‌های مغفول‌مانده بوده است

وی گفت :پس از دستور ویژه رئیس جمهور شهید در دور دوم سفر استانی به این خطه در خصوص جلوگیری از واردات بی رویه برنج و حرکت به سمت خودکفایی این محصول، نظام مسایل تولید تا عرضه برنج تهیه شده است.

برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین می‌شود. استان مازندران تولید کننده ۷۲ نوع محصول زراعی و باغی است که در تولید ۱۵ محصول رتبه اول تا سوم را دارد.

مومنی درجواب سئوال هفته نامه آوای کمال درخصوص آخرین وضعیت تغییر کاربردی دراراضی مازندران با بیان اینکه مازندران یکی از ذخیره‌گاه‌های مهم امنیت غذایی کشور است، افزود: حفظ و صیانت از اراضی کشاورزی این استان، از اهمیتی حیاتی برخوردار است و همه ما باید در این راستا تلاش کنیم.

وی با اشاره به برخی چالش‌های پیش روی معاونت امور اراضی ازجمله زمین‌خواری، کوه خواری و دریا خواری، توضیح داد: در سال‌های اخیر شاهد افزایش این‌گونه تخلفات در استان بوده‌ایم و باید با جدیت و قاطعیت با این متخلفان برخورد شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با تأکید بر لزوم ارتقای توان فنی و حقوقی این معاونت، گفت: باید با جدیت پیگیر اجرای این احکام باشیم و اجازه ندهیم متخلفان از قانون سوءاستفاده کنند.