از آقای یوسف نوری استاندار جدید مازندران می خواهیم برنامه ای را به بخش لاریجان شهرستان آمل اختصاص دهند

یادداشت سردبیر- علیرضا عزیزکمالی
 
بخش لاریجان از جمله مهم ترین بخش های نه تنها استان مازندران بلکه کشور محسوب می گردد که نیاز است عزم جدی و سازمان دهی شده در راستای توجه به معضلات و مشکلات این بخش و ضرورت تلاش برای توسعه و شکوفایی آن باشد.
این بخش جنوبی ‌ترین ناحیه استان مازندران و در دامنه ‌های شمالی رشته کوه البرز قرار گرفته‌ و یکی از مناطق تاریخی و باستانی ایران است که جاذبه ‌های طبیعی و تاریخی زیادی در خود جای داده‌ و این منطقه دارای روستاهای کوهستانی، دشت ‌ها و مراتع زیادی می ‌باشد و یک موقعیت منحصربفردی در همه حوزه ها دارد.
 
اگر بخواهیم توصیفی زیبا برای بخش لاریجان شهرستان آمل انتخاب کنیم باید بگوییم لاریجان بهشت گمشده ایران با ظرفیت های ارزشمندی است که در سال های گذشته کمتر مورد توجه قرار گرفته و پتانسیل های ارزشمند آن مورد بی مهری بوده است که ضرورت دارد با نگاهی ویژه به آن نگریسته شود.
 
ظرفیت های عظیمی که در بخش لاریجان شهرستان آمل وجود دارد آن را به نقطه ای بی بدیل در سطح استان مازندران و کشورمان تبدیل کرده است.
ظرفیت های ارزنده و جاذبه هایی که در بخش لاریجان شهرستان آمل قرار دارد اگر در استان های دیگر وجود داشت قطعا مورد اقبال گسترده قرار می گرفت اما نتوانستیم آنگونه که باید و شاید برای لاریجان عزیز کاری درست انجام دهیم و توسعه پایدار برایش رقم بزنیم.
 
وجود قله دماوند یک ظرفیت بی بدیل در این بخش است که می توانیم با این نقطه، تحولی اساسی در حوزه گردشگری شهرستان آمل و استان مازندران رقم بزنیم اما قله ای که سالانه میزبان هزاران کوهنورد از سراسر ایران و کشورهای مختلف جهان می باشد به حال خود رها بوده و برنامه یا زیرساختار درست گردشگری برای آن مهیا نگردیده است که ضرورت پیدا می کند از ظرفیت های ملی و همچنین سرمایه گذاران برای این امر استفاده کنیم همچنین اینکه قله دماوند باید از مدیریت منطقه ای و شهرستانی بهره ببرد نه اینکه تصمیم گیری برای مدیریت این قله از سطح کشور و تهران صورت پذیرد.
 
منطقه آبگرم که نظیر آن در سرعین اردبیل وجود دارد را می توانیم مورد توجه قرار دهیم و با ایجاد زیرساختار مناسب برای معرفی ملی و جهانی آن بکوشیم زیرا یک جاذبه گردشگری و درمانی بی نظیر داریم و می توانیم با این پتانسیل، حرف های بسیاری در حوزه گردشگری سطح کشور داشته باشیم.
وجود آبشارهای چشم نواز همچون آب مراد لاسم، شاهاندشت و... این منطقه را به نگینی در حوزه گردشگری تبدیل کرده است که چشم هر بیننده ای را به خود جلب می نماید.
 
آب و هوای بسیار خوب منطقه لاریجان یک امتیاز بزرگ برای آن محسوب می گردد و در کنار آنکه لاریجان محل عبور برای رسیدن مسافران از پایتخت ایران به استان مازندران است که با یکسری اقدامات ارزنده می توانیم لاریجان را صرفا از منطقه ای برای عبور مسافران در جاده بین المللی هراز به عنوان پایلوت گردشگری معرفی کنیم و ضرورت دارد تا مسئولین منطقه ای و شهرستانی از مدیران ارشد استانی و کشوری بخواهند به این جاده که پایتخت ایران را به شمال کشور متصل می کند با نگاه ویژه ای بنگرند.
 
بخش لاریجان علاوه بر چنین جاذبه های گردشگری ارزنده ای که در آن قرار دارد در خود مناطق ییلاقی را قرار داده است که هر کدام برای خود از ظرفیت های بسیار گردشگری برخوردار است که توسعه مراکز بوم گردی روستایی در این مناطق می تواند نقش بسزایی در راستای توسعه گردشگری داشته باشد.
منطقه لاریجان یکی از بهترین بخش ها برای توسعه گردشگری مذهبی هم می باشد که مرقد حضرت علامه حسن زاده آملی و امامزادگان بسیاری در این بخش جای گرفته است که نمونه آن در کشور نظیر ندارد.
 
متاسفانه در سال های اخیر در کنار عدم توجه به بخش لاریجان، در حوزه رسانه ای و تبلیغاتی نیز به درستی عمل نکردیم و بسیاری از هم میهنان ما از چنین پتانسیل های چشم نوازی اطلاع ندارند که باید لاریجان عزیز را به بهترین نحو ممکن و آنگونه که شایسته است به مردم ایران معرفی کنیم.
 
در پایان از از آقای یوسف نوری استاندار جدید مازندران می خواهیم برنامه ای را به بخش لاریجان شهرستان آمل اختصاص دهند که این سفر می تواند فتح بابی برای کارهای بزرگ در راستای توسعه پایدار لاریجان بزرگ باشد.