امروزه اهمیت صنعت گردشگری در ایجاد اثرات مثبت اقتصادی در تمام کشورها بطور روز افزون آشکارتر شد

کمال آنلاین : گردشگری و کارآفرینی از جمله موضوعات نوپا در تحقیقات علمی جهان محسوب میشوند. بدون شک تلفیق مناسب و دقیق گردشگری و کارآفرینی، ضمن پاسخگویی به نیازهای روستاییان، متضمن گردشی ایمن و مطلوب برای گردشگران است.. نکتۀ اساسی در تحقق و فعالیت کارآفرینانه در سطح اجتماع، فراهم بودن زمینهها در جامعه، یا در واقع چیزی است که امروزه از آن با عنوان »فضای کارآفرینی« یاد میشود. با توجه به این که کارآفرینی پدیدهای است که به طور مثبت به توسعۀ مقاصد کمک میکند، توسعۀ گردشگری با توجه به شرایط اقتصادی و اجتماعی و ظرفیتهای هر منطقه زمینهساز اشتغال و کارآفرینی است و بسترهای رشد و پیشرفت را برای آن منطقه فراهم میسازد. بررسی میزان تأثیر گردشگری روستایی در توسعۀ کار آفرینی است و با در نظر گرفتن مفاهیم گردشگری و کارآفرینی به این نتیجه رسیده است که گردشگری میتواند بستر مناسبی برای کار آفرینی فراهم سازد.امروزه گردشگری یکی از بزرگترین و سریعترین صنایع در حال رشنند است که با رشدسریع آن، تنوع محصولت گردشگری و مقصدها به وجود میآید، در نتیجه، تقاضاهای جدیدی برای گردشگری، مثال گردشگری کوچک مقیاس، طبیعتگردی و گردشگری روسنایی ایجاد میشود. هر چند در بازار جهانی گردشگری، گردشگری روسنایی نسبتا بخش کوچکی از آن را شنامل میشود اما رشد آن به دلیل زیر بسیار مهم است. در حال حاضر، بخش بسیار بزرگی از گردشگری در نواحی ساحلی و شهرها متمرکز شده است. چنانچه دولتهای محلی و صنعت گردشگری بخواهند مناطق جدید توریستی را گسترش دهند، باید بیشتر بر مناطق روستایی فکر کنند، زیرا مناطق روستایی در حال حاضر، از نظر گردشگری توسعۀ کمتری داشنتهاند. مدیریت مناسب گردشگری روستایی میتواند کمک مثبتی به اقتصاد و جامعۀ روستایی کند و به یکی از موثرترین راههای توسعۀ منطقه ای تبدیل شنود. با وجود این، برای دسنتیابی به ظرفیت واقعی باید آثار باستانی روستا، شهرها تنوهمزیستی، چشماندازها و فرهنگ محلی، محافظت و نگهداری شود.

امروزه اهمیت صنعت گردشگری در ایجاد اثرات مثبت اقتصادی در تمام کشورها بطور روز افزون آشکارتر شده و کشورها، اعم از توسعه یافته و یا در حال توسعه، گردشگری را به عنوان یکی از عوامل مهم ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری می دانند

کشور ما نیز از جمله کشورهایی است که به علت داشتن پتانسیل های طبیعی، تاریخی و فرهنگی، همواره مورد توجه گردشگران نقاط مختلف دنیا قرار داشته است که این عامل شرایط مساعدی را برای بهره برداری و توسعه زیرساخت‌های گردشگری فراهم می سازد. با توجه به اهداف و سیاست های دولت در سند چشم انداز کشور که در آن سالانه به ورود بیست میلیون گردشگر خارجی تاکید شده است، ایجاد زیرساخت های گردشگری از واقعیت های اجتناب ناپذیر است.

استان مازندران به لحاظ موقعیت طبیعی و جغرافیایی در بخش طبیعت گردی جزء استانهای برتر و قطب گردشگری کشور محسوب می گردد. نزدیک به ۱۲ میلیون نفر گردشگر داخلی و دهها هزار توریست خارجی هر ساله به منظور گذراندن اوقات فراغت از این استان دیدن می کنند.
وجود دریای مازندران (کاسپین ) با ساحل زیبا و مناسب بهمراه برخورداری از دامنه ها (و پارکهای) جنگلی و کوهستانی ، وجود قله دماوند با ۵۶۷۰ متر ارتفاع معروف به بام ایران ، غارها، آبشارها ، رودخانه ها ، آبهای متعدد سرد و گرم معدنی، چشمه ها، تالاب ها به ویژه شبه جزیره میانکاله در بهشهر بیش از ۸۰۰ آثار تاریخی شناسایی شده نظیر مجموعه تاریخی شهرهای آمل، چالوس و ساری، این استان را به مجموعه ای متنوع برای استفاده گردشگران با انگیزه مختلف بدل نموده است. نزدیک به یکصد واحد اقامتی شامل هتل ، متل ، هتل آپارتمان ، مهمانپذیر و مجتمع تفریحی ساحلی ، جنگلی و کوهستانی همراه با دهها آژانس خدمات مسافرتی و جهانگردی خدمات لازم را به گردشگران ارایه می کنند.

حسین ایزدی مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، اظهار کرد: زیرساخت‌ها در بحث گردشگری استان باید توسعه یابد.

وی با بیان اینکه زیرساخت‌های حمل‌ونقل جاده‌ای باید فراهم شود، افزود: تا زیرساخت‌ها آماده نباشند نمی‌توانیم در بحث گردشگری موفق عمل کنیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری مازندران با اشاره به تجدیدنظر در بحث منطقه نمونه گردشگری، تصریح کرد: در بحث زیرساخت‌های گردشگری طرح اولیه را آماده کردیم تا در استان شرایط توسعه گردشگری را شاهد باشیم.

ایزدی تصریح کرد: در بحث اقتصاد دریامحور نیز با ابلاغ برنامه هفتم توسعه در برخی کارها تولیت کارها باید مشخص شود تا بتوانیم کارها را به‌درستی پیش ببریم.وی یادآور شد: یکی از موارد در این راستا سازه‌های سبک در بستر دریا است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی در بحث توسعه گردشگری دریایی در مازندران، اظهار کرد: در این زمینه طرح ایجاد اسکله‌های تفریحی و گردشگری به‌دلیل نبود و یا بی‌رغبتی گردشگری به سرانجام نرسید.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران بیان کرد: مجوز اولیه فعالیت سرمایه‌گذاران در بحث گردشگری دریایی با سازمان بنادر و موافقت اصولی توسط گردشگری انجام می‌شود که در این زمینه ۲۰۰ نقطه شناسایی شد ولی مجوز تعدادی از موافقت‌نامه اصولی ساخت اسکله تفریحی در سواحل به‌علت نبود تمایل لازم گردشگران باطل شد.

 

ایزدی با تاکید بر اینکه متولی کار در بحث گردشگری باید مشخص شود، خاطرنشان کرد: متولی کار باید واحد باشد و در پنجره واحد و براساس قواعد انجام شود.وی هشدار داد: برخی توپ را به زمین گردشگری پاس می‌دهند درحالی‌که برای توسعه همه دستگاه‌ها باید با گردشگری همکاری کنند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری مازندران با اعلام اینکه توسعه گردشگری با پاس‌کاری توپ در زمین دستگاه‌های دیگر ممکن نیست، خاطرنشان کرد: گردشگری می‌تواند به‌عنوان منبع توسعه باشد، درصورت اینکه همکاری بین بخشی باشد.

ایزدی یادآور شد: گردشگری را نباید بهانه کرد تا دستگاه‌ها پای کار نیایند و تولیت موضوع مشخص نشود، نمی‌توانیم شاهد رشد در حوزه گردشگری باشیم.