ماندگاری حماسه ششم بهمن آمل به سبب حضور مردمی و نقش ارزشمند مردم در تحقق این اتفاق بزرگ تاریخی بوده است که ماندگار شد و به همه ما نشان می دهد هر جای از تاریخ به نقش مردم و جایگاه آنان توجه گردد می تواند اثربخشی گسترده ای داشته باشد.

مردم شهرستان هزارسنگر آمل در سال 60 حماسه ای بزرگ خلق نمودند که نقش ماندگار آن برای همیشه تاریخ به یادگار مانده است که افتخاری برای همه گردیده و نقش جاودان تاریخ پرافتخار این دیار است.

ماندگاری حماسه ششم بهمن آمل به سبب حضور مردمی و نقش ارزشمند مردم در تحقق این اتفاق بزرگ تاریخی بوده است که ماندگار شد و به همه ما نشان می دهد هر جای از تاریخ به نقش مردم و جایگاه آنان توجه گردد می تواند اثربخشی گسترده ای داشته باشد.

امروز همگان وظیفه دارند با تبیین ارزنده حماسه های ماندگار انقلاب اسلامی هم چون 6 بهمن سال 60 آمل از داشته های گران قدر خود که می تواند نقش بی بدیلی در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت داشته باشد بهره گیری نمایند.

حماسه 6 بهمن سال 60 آمل به عنوان افتخار درخشان دیار علویان و سند ماندگار ولایت مداری و انقلابی بودن مردم این سامان است که توانستند حماسه ای بزرگ و به یاد ماندنی را در تاریخ انقلاب اسلامی ثبت و ضبط کنند.

انقلاب اسلامی ایران شاهد حوادث و وقایع گوناگونی بوده است که دشمنان به منظور مقابله با نظام اسلامی تدارک دیدند و یکی از آن ها حادثه 6 بهمن سال 60 بود.

در 6 بهمن سال 60 که به عنوان برگ زرینی بر تاریخ پر افتخار ایران اسلامی به ثبت رسید، مردم ولایت مدار آمل با عشق به آرمان های والای انقلاب اسلامی و دلدادگی به رهبرشان به مقابله با منافقان پرداخته و با ایثار وصف ناپذیرشان درس مناسبی به آنان دادند و به همگان آموختند که مردم ایران اسلامی هیچ گاه در برابر توطئه های دشمنان تسلیم نشده و با اراده و ایمانی استوار در راستای تثبیت ارزش های ارزنده انقلاب اسلامی ثابت قدم، استوار و پایدار هستند.

در روز 6 بهمن سال 60 حضور آحاد مردم در میدان دفاع از حریم ارزش های انقلاب و مقابله با منافقان سبب گردید تا نامی ارزنده چون هزارسنگر برای مردم این خطه به یادگار ماند و سندی از مقاومت مردم ایران در دیار علویان شکل گیرد.

مردم آمل با فدا کردن 41 شهید در این حماسه ماندگار، درس ایثار و فداکاری را برای همگان تداعی کردند و به این مساله تاکید نمودند که به منظور حفظ و حراست از آرمان های والای انقلاب اسلامی حاضر به فدا نمودن جان های خود هستند.

نقش حماسه اسلامی مردم آمل با درج در وصیت نامه سیاسی الهی حضرت امام خمینی(ره) به اوج خود رسید که معمار کبیر انقلاب اسلامی از شهر آمل و مردم فداکار آن به نیکی یاد کردند و در وصیت نامه خویش بیان نمودند: ((شما ملاحظه فرمودید که این‌ها در داخل تبلیغات زیاد مى‏کردند، به خارج هم که رفتند تبلیغات زیاد مى‏کنند؛ به این‌که مردم در اختناق‏اند و خودشان همه مخالف‏اند با جمهورى اسلامى. در صد، شش تا موافق دارد جمهورى اسلامى، یا فوقش ده تا، ولى سایرین همه موافق منفى و مخالف هستند. و دیدند که همه‌ی آمال‌شان را به شمال دوخته بودند و بیشتر تبلیغات این بود که شمال دیگر تقریباً صددرصد مخالف با جمهورى اسلامى هستند. و این‌ها همه‌ی قوای‌شان را جمع کردند و به آمل آن حمله‌ی وحشیانه‌ی غافل‌گیرانه را کردند، به امید این‌که مردم آمل هم با آن‌ها هم‌دست بشوند و آمل را مرکز استان قرار بدهند و بعد مازندران و جاهاى دیگر و رشت و همه‌ی جاها را بگیرند و جلو بروند.این‌ها به خیال خودشان با دست ملت مى‏خواستند که - همان ملتى که آن‌ها تراشیدند که مخالفند با جمهورى اسلامى- با این‌ها بیایند و مرکز را هم بگیرند و حکومت را تغییر بدهند و بعد هم هرطورى که دل‌شان مى‏خواهد عمل بکنند، مرتجعین را هم از بین ببرند! وقتى مواجه شدند با مخالفت مردم - مهم مخالفت مردم بود- [شکست خوردند] و ما باید تشکر کنیم از شهر آمل و آن مردم فداکار که مع‌الأسف، خوب عده‏اى را هم شهید دادند، لکن خوب این مطلب را ثابت کردند که آن‌جایى که شما تمام آمال‌تان به آن‌جا بود با شما مخالفند؛ حالا شما مى‏خواهید بیایید قم؟ مى‏خواهید بیایید تهران، جاهاى دیگر؟

اگر این عده‏اى که در جنگل بودند اسلام را فهمیده بودند، حمله به آمل نمى‏کردند. این حمله در عین حالى‌که براى ما تأسف‏انگیز بود و عده‏اى از برادرهاى ما را از دست ما گرفت، لکن فهماند به این دسته‏هاى غیرانسانى که این‌طور نیست که شما خیال مى‏کنید که اگر یک صدایى بلند کنید مردم با شما هستند. چطور یک مردم مسلمانى که دل بسته‏اند به اسلام و دل بسته‏اند به قرآن، و شهادت را براى خودشان افتخار مى‏دانند و هرکس شهیدى دارد براى خانمان خودش یک افتخارى مى‏داند و هست، چطور امکان دارد که چند تا دزد سرگردنه و چند تا اشخاصى که هیچ از قرآن و اسلام اطلاع ندارند و هیچ ایمان ندارند، بیایند و یک شهر مؤمن را بخواهند به هم بزنند؟ این معنا واضح شد که مسأله آن‌طور نیست که این‌ها فکر کردند.))

مقام معظم رهبری نیز در گزیده ای از بیانات خود درخصوص حماسه ششم بهمن بیان نمودند: ((  قضیه‌ی ششم بهمن آنقدر اهمیت داشت که امام بزرگوار ما آن را در وصیتنامه‌ی تاریخی خود هم مندرج کردند، آن را یادگار گذاشتند؛ یعنی فراموش نشود. حالا چرا فراموش نشود؟ برای اینکه حوادث تاریخی، هم درس است، هم عبرت است. قضایای جاری بر یک ملت، قضایائی است که در برهه‌های مختلف غالبا تکرار میشود. امروز بیست و هشت سال از آن زمان میگذرد، اما راه جمهوری اسلامی که عوض نشده است؛ دشمنان جمهوری اسلامی هم عوض نشدند. پس آنچه که آنجا اتفاق افتاد، میتواند برای امروز و برای آینده تا هر وقتی که ملت ایران به حول و قوه‌ی الهی دلبسته‌ی این اصول و این انقلابند، عبرت باشد، درس باشد؛ لذا نباید فراموش بشود.

خب، حالا در فضائل ششم بهمن آمل یک جمله‌ی دیگر هم عرض کنیم. «هزار سنگر» یعنی چه؟ ظاهر قضیه این است که در درون شهر، مردم در مقابل گروه‌های اشرار و متجاوز سنگر درست کردند - حالا یا هزار تا، یا بیشتر یا کمتر - اما من یک تفسیر دیگری دارم: این سنگرها سنگرهای درون خیابانها نیست، این سنگر دلهاست؛ هزار تا هم نیست، هزاران سنگر است؛ به عدد هر مومنی، هر انسان باانگیزه‌ی باشرفی، یک سنگر در مقابل تهاجم دشمن وجود دارد.

در همین داستان آمل که یک حرکت مردمی عجیبی مردم آمل نشان دادند، اینکه امام (رضوان‌اله‌تعالی‌علیه) در وصیتنامه از مردم آمل اسم آوردند، نشان‌دهنده‌ی عظمت کار اینها -قشرهای مختلف، حتی زنها- است. دخترک چهارده پانزده ساله در همین داستان آمل، میرود میجنگد و به شهادت میرسد. البته سوابق مردم مازندران که زیاد است))

امروز همگان وظیفه دارند با تبیین ارزنده حماسه های ماندگار انقلاب اسلامی هم چون 6 بهمن سال 60 آمل از داشته های گران قدر خود که می تواند نقش بی بدیلی در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت داشته باشد بهره گیری نمایند.

ضرورت دارد بنیاد ملی 6 بهمن به منظور ساماندهی و برنامه ریزی دقیق و منسجم با هدف اجرای برنامه های شاخص فرهنگی، هنری و علمی در حوزه تبیین این حماسه بزرگ صورت پذیرد که تشکیل این بنیاد اهمیت و ارزش ویژه ای دارد و باید مسئولان استانی و شهرستانی با جدیت بیشتری تحقق آن را دنبال نمایند.

حماسه 6 بهمن آمل از چنان اهمیتی برخوردار است که در وصیت نامه امام راحل ذکر گردید و نقش مهمی در تاریخ انقلاب اسلامی داشته است اما همچنان برنامه های بزرگداشت این حماسه به صورت شهرستانی برگزار می شود که نیاز است پاسداشت حماسه 6 بهمن را به صورت استانی و ملی داشته باشیم و حمایت های ویژه ای در راستای ماندگاری و تبیین ابعاد آن انجام شود.

*برای شادی روح بلند شهدای حماسه ششم بهمن سال 60 آمل صلوات *