مهندس مهدی یحیی پور سرپرست ستاد مدیریت بحران شهرداری آمل درنشست خبری با خبرنگاران با اشاره به اینکه ستاد مدیریت بحران شهرداری آمل رسما از سال 93 شروع بکار نمود گفت : بررسی تاریخچه شهر آمل نشان می‌دهد که این شهر در معرض انواع مخاطرات طبیعی و انسان ساخت قرار دارد. بالتبع نوع مخاطرات، میزان خطرات، میزان آسیب‌زایی آن‌ها و ظرفیت‌های موجود برای مقابله با آن‌ها در بخش های مختلف شهر متفاوت است.

کمال آنلاین / مهندس مهدی یحیی پور سرپرست ستاد مدیریت بحران شهرداری آمل  درنشست خبری با خبرنگاران با اشاره به اینکه ستاد مدیریت بحران شهرداری آمل رسما از سال 93 شروع بکار نمود گفت : بررسی تاریخچه شهر آمل نشان می‌دهد که این شهر در معرض انواع مخاطرات طبیعی و انسان ساخت قرار دارد. بالتبع نوع مخاطرات، میزان خطرات، میزان آسیب‌زایی آن‌ها و ظرفیت‌های موجود برای مقابله با آن‌ها در بخش های مختلف شهر متفاوت است.

وی هدف اصلی از تشکیل این ستاد را ایجاد هماهنگی و وحدت رویه و نیز انجام تعاملات به موقع و کارآمد درون و برون سازمانی با سایر سازمانها، واحدها و ارگانهای مرتبط جهت خدمت رسانی بهتر و بیشتر به شهروندان، ضمن انجام خدمات و وظایف شهرداری  به صورت اصولی در مراحل چهارگانه مدیریت بحران یعنی پیش بینی و پیشگیری ،آمادگی مقابله و بازسازی و بازتوانی عنوان کرد.

وی با بیان اینکه ستاد مدیریت بحران شهرداری آمل از چهار کارگروه تخصصی ایمنی، آتش نشانی و امداد و نجات، تدفین ، کنترل سیلابهای شهری و هشدار و اطلاع‌رسانی تشکیل شده است ، ادامه داد: متاسفانه مدیریت بحران شهرداری آمل نتوانسته دراین سالها ی اخیر به وظایف ذاتی خودش خوب عمل کند که با نظر مساعد مهندس داوودی شهردار آمل این روند در حال شکل گیری می باشد .

سرپرست ستاد مدیریت بحران شهرداری آمل با اشاره به اینکه نقش اطلاع رسانی توسط خبرنگاران برای آگاه بخشی مردم بسیار موثر می باشد ادامه داد : کارگروه رسانه در بالاترین سطح کار گروهها قراردارد .

مهندس یحیی پور اشاره کرد : شهر آمل از نظر معیارهای پدافند غیر عامل در شرایط مناسبی قرار ندارد و میزان ناامنی در بخش مرکزی شهر آمل بدلیل عدم زیر ساخت مناسب می باشد ولی نسبت به شاخص های برجسته تر دیگری مانند: مکان یابی و بهسازی شبکه حمل و نقل، مکان یابی و بهسازی شبکه برق، نوسازی و بهسازی بافت های فرسوده، منطقه­بندی و محله بندی و مقاوم سازی ساختمان ها تأثیر آن کمتر است.

وی با بیان اینکه مدیریت زمان، مهمترین بخش از مدیریت بحران است، گفت: تمهیدات و برنامه ریزی ها باید به گونه ای باشد که حداکثر احساس امنیت را در ساعت ها و روزهای نخستین امداد رسانی به آسیب دیدگان القا کند؛ در اینصورت تداوم عملیات امدادی با آرامش بیشتری همراه خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه مدیریت بحران باید قبل از وقوع حادثه مانورهای خود را به طور کامل انجام دهد تا میزان آمادگی و کاستی های خود را در شرایط بحرانی بشناسد تاکید کرد: آمادگی در برابر بحران نیز همچون انجام خدمات شهری بخشی از سیاست های اصلی شهرداری است.

سرپرست ستاد مدیریت بحران شهرداری آمل همچنین شناسایی و تعیین اماکن دور از خطر و امن جهت استفاده در مواقع بحرانی و نیز ارایه برنامه، طرح و پیگیری به منظور مناسب سازی و احداث فضاهای چندمنظوره خاص در پارکها، بوستانها و همچنین اطلاع رسانی و آموزشهای شهروندی را از اهم برنامه ها و فعالیتهای ستاد مدیریت بحران شهرداری آمل عنوان کرد.

مهندس یحیی پور  خاطرنشان کرد : طرح پدافنند غیرعامل شهرداری آمل درسال 1401 تدوین خواهد شد که 50 درصد اعتبارات مورد نیاز طرح توسط مدیریت بحران کشور پرداخت خواهدشد .

وی با تاکید براینکه برای رسیدن به برنامه ها در جهت ساماندهی نیازمند کمک ومساعدت شهروندان عزیز هستیم گفت : قطعا اگر این همکاری وجود نداشته باشیم نمی توانیم به آن اهداف خودمان برسیم .

 

سرپرست ستاد مدیریت بحران شهرداری آمل  تاکید کرد : با سازماندهی، تدوین برنامه های منسجم و عملیاتی نمودن آنها در شهر می توان نظام پویای مدیریت ایمنی وبحران شهری را پی ریزی نمود تا از این طریق بتوان دامنه بحران را درهنگام وقوع و پس از وقوع کاهش داد.

وی همچنین درپایان ضمن قدردانی از توجهات ویژه اعضای شورای شهر ، شهر ، معاونین ومدیران عامل سازمانهای شهرداری در خصوص ارائه برنامه آموزش همگانی درسطح مدارس ومحلات ، شناسایی توانمندی های محلات ، تشکیل کارگروه ویژه برای شناسایی نقاط حادثه خیز وغیره مطالبی را عنوان داشتند .

دراین دیدار رحمان زاده سرپرست اداره روابط عمومی شهرداری آمل با قدردانی از رسانه های که درجهت انعکاس خبرهای این شهرداری همکاری دارند گفت : قطعا حمایت های شما عزیزان  می توانند بسیار کارساز باشد .

وی به نقش اطلاع رسانی در پیشگیری از حوادث خاطرنشان کرد : اگر آموزش مقاوم‌سازي ساختمان‌ها جدي گرفته شود و مردم آن را به كار ببندند، ضريب ايمني در مقابل زلزله افزايش مي‌يابد يا به هنگام پيش‌بيني سيل، آموزش تخليه منطقه پيش از بروز حادثه كه مي‌تواند از وقوع يك فاجعه انساني جلوگيري كند؛ موجب مي‌شود در صورت لزوم، مردم با حداقل لطمه و صدمه از منطقه آسيب‌پذير خارج شوند.