رئیس کمیسیون تخصصی بازرگانی اتاق مازندران : پرورش گل می‌تواند یکی از استوانه‌های اقتصاد مقاومتی باشد‌، چرا که پرورش گل و گیاه در ایران، امری بومی‌است و ظرفیت‌های زیادی دارد که می‌تواند به راحتی به رونق اقتصادی کمک کند و از دغدغه‌های معیشتی مردم بکاهد.

کمال آنلاین  / مازندران با برخورداری از آب و هوا و اقلیم منحصر به فرد در کشور بستر انجام تمامی فعالیت‌های کشاورزی است، به‌گونه‌ای که بیش از ۷۰ محصول در این استان تولید می شود.

پرورش و تولید گل و گیاه یکی از مزیت‌ها و ظرفیت‌های اصلی استان مازندران است به‌گونه‌ای که در یک‌هزار و ۹۲ هکتار از زمین‌های کشاورزی مازندران، انواع گل و گیاهان زینتی، آپارتمانی، شاخه بریده، درخت و درختچه پرورش داده می‌شود.

برای افزایش تولید گل‌و‌گیاه لازم است توجه به سمت و سوی صادرات گل، افزایش دانش فنی نوین گل و گیاه، بهره‌گیری از تعاون به معنای جلوگیری از تک‌محوری و پراکنده‌کاری و توسعه بازار گل‌و‌گیاه و اجرایی کردن شعار اول فروش بعد تولید بیشتر باشد.

مازندران می‌تواند با بهره‌گیری از همه ظرفیت‌ها و پیدا کردن بازارهای هدف در کشورهای همسایه و ارتقاء صنعت بسته‌بندی، حمل و نقل و ترانزیت به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان این محصول در دنیا و منطقه باشد.

شهرستان آمل با داشتن سطح زیر کشت یک میلیون 950 هزار مترمربعی پرورش گلهای زینتی و تولید 123 میلیون انواع گل زینتی؛ رتبه نخست استان را به خود اختصاص داده است.که مسئولین استانی وشهرستانی رابرآن داشت تا بزرگترین نمایشگاه گل و گیاه کشور در آمل برگزارشود که به همین منظور جلسه ای با حضور معاون برنامه ریزی فرمانداری ویژه آمل ، رئیس اداره روابط عمومی و مشاور رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران ، نماینده مرکز بین المللی تجارت وپایانه صادرات برنج ایران ، سرپرست ومعاونین مدیریت جهادکشاورزی شهرستان آمل ، روسای اتحادیه های گل وگیاه مازندران وآمل و مجری برگزاری نمایشگاه  برای هماهنگی در جهت اجرائی نمودن این نمایشگاه برگزارشد .

**شهر ستان آمل قطب گل وگیاه در کشور و استان مازندران

مهرداد فولاد سرپرست جهادکشاورزی شهرستان آمل با اشاره به اینکه شهر ستان آمل قطب گل وگیاه در کشور و استان مازندران می باشد گفت: یک میلیون و ۸۶۰ هزار مترمربع زمین در شهرستان آمل به پرورش گل‌های زینتی شامل گل‌های آپارتمانی ۳۱۵ هزار مترمربع و تولید ۵ میلیون گلدان (۳۷ درصد و رتبه دوم)، گل‌های شاخه بریده یک میلیون و ۹۱ هزار و ۳۵۴ مترمربع و تولید ۹۹ میلیون و ۷۰۰ هزار شاخه (۳۹ درصد و رتبه نخست)، درخت و درختچه ۴۳۴ هزار مترمربع و تولید ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار اصله (۱۸ درصد و رتبه دوم)، گل‌های فصلی و نشایی ۲۰ هزار مترمربع و تولید ۳ میلیون و ۹۳۰ هزار بوته (۱۳ درصد و رتبه چهارم) مازندران اختصاص دارد.

وی با اشاره به تولید سالانه ۱۱۰ میلیون انواع گل و گیاهان زینتی و رتبه نخست استانی این شهرستان در تولید پرورش گل‌های زینتی افزود: ۵۷۳ بهره بردار گل و گیاه (۴۳۶ نفر در فضای بسته و بقیه در فضای باز) فعالیت می‌کنند.

وی همچنین از فعالیت گلخانه هیدروپونیک در سطح ۳۳ هزار مترمربع در شهرستان آمل خبر داد.

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان آمل تصریح کرد: تعداد بهره برداران گل و گیاه این شهرستان 573 نفر است که 436 نفر در فضای بسته و 137 نفر در فضای باز مشغول فعالیتند.

فولاد با اشاره به اینکه وجود مرکز بین المللی تجارت وپایانه صادرات برنج ایران درآمل به عنوان یک برند کشوری می باشد گفت : خوشبختانه مدیرعامل وهیئت مدیره این مرکز از برگزاری این نمایشگاه استقبال واعلام آمادگی کردندکه جای قدردانی دارد .  

**آمل در تولید برنج و گل و گیاه سرآمد استان و کشور است

مهدی خلیلی تیرتاشی رئیس اداره روابط عمومی و مشاور رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه مازندران وشهرستان آمل در صنعت گل وگیاه سرآمد کشور هستند گفت : گفت: آمل در تولید برنج و گل و گیاه سرآمد استان و کشور است و به همین دلیل این شهرستان به عنوان میزبان برگزاری نمایشگاه در سطح ملی انتخاب شد.

 وی با اشاره به اینکه برگزاری نمایشگاه گل وگیاه کشور درآمل می تواند نقش مهمی در ایجاد تعاملات وکسب اطلاعات برای تولید کنندگان وبهره برداران محسوب شود ادامه داد : درسطح استان وآمل گالخانه های داریم که در سطح خاورمیانه بی نظیر هستند وکمتر توجه شده است وبرپائی این نمایشگاه باعث خواهد شد که بتوانیم توانمندی های تولید کننگان درسطح کشور وخارومیانه معرفی کنیم .

مسؤول برگزاری نمایشگاه های و جشنواره های بخش کشاورزی مازندران تصریح کرد: با هدف اشاعه پرورش گل و گیاه و اقتصاد کشاورزی در سال تولید و پشتیبانی و مانع زدایی ها این نمایشگاه برگزار می شود.

برنج ، گل و گیاه نقش بسیار زیادی در اقتصاد شهرستان آمل دارد.

سعید ولایی معاون فرماندار ی ویژه شهرستان آمل با اشاره به توانمندی شهرستان در بخش کشاورزی وصنعت در کشور حرفی برای گفتن داریم گفت :  شهرستان آمل یکی از قطب های مهم گل و گیاه کشور و استان مازندران است و گل و گیاه نقش بسیار زیادی در اقتصاد این شهرستان دارد.

وی با اشاره به سال حمایت از تولید، پشتیبانی ها و موانع زدایی ها بر ضرورت حمایت ویژه از تولیدات داخلی تأکید کرد و گفت: پرورش گل و گیاه زینتی علاوه بر اشتغال آفرینی، در توسعه صادرات غیر نفتی، رشد اقتصادی و ارزآوری برای کشور نقش موثری دارد.

وی باقدردانی از استقبال مدیرعامل وهیئت مدیره مرکز بین المللی تجارت وپایانه صادرات برنج ایران در برپائی این نمایشگاه گفت : مرکز بین المللی تجارت وپایانه صادرات برنج ایران آبروی مازندران ، آمل وکشور می باشد که الحق والانصاف با راه اندازی این مرکز امید به کشاورزی برگشت وکشاورزان به کشت برنج بسیار امیدوار شدند .

**تهیه سند راهبردی صنعت گل و گیاه مازندران در کارگروه اقتصادی استان

دکتر سید اسماعیل یزدان پناه مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت وپایانه صادرات برنج ایران و رئیس کمیسیون تخصصی بازرگانی اتاق مازندران در گفتگو با خبرنگار ما در خصوص دربرگزاری بزرگترین نمایشگاه گل و گیاه کشور درآمل گفت : گل و گیاه یکی از محصولات راهبردی مازندران است و به عنوان پنج کالایی تعیین شد که مشمول توجه ویژه استان قرار گرفت و باید سند راهبردی توسعه در کارگروه اقتصادی استان تهیه و تدوین شود و همه این‌ها نشان از توجه ویژه به صنعت گل و گیاه مازندران است.

وی با بیان اینکه گل و گیاه زینتی هم در اقتصاد داخلی و هم اقتصاد خارجی نقش بسزایی دارد، ادامه داد: گل و گیاه یکی از محورهای توسعه صادرات بشمار می‌رود و پتانسیل خوبی در کشورهای cis دارد اما هنوز نتوانستیم سهم مناسبی از کشورها همسایه در صادرات این محصول جذب کنیم.

رئیس کمیسیون تخصصی بازرگانی اتاق مازندران با بیان اینکه گل وگیاه یکی از محصولاتی است که نقش محوری در تحقق صادرات دارد گفت : باید نگاه به صنعت گل و گیاه که یک کالای لوکس است تغییر پیدا کند و در سبد هزینه‌ای افراد قرار گیرد.

مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت وپایانه صادرات برنج ایران خاطر نشان کرد : مصرف گل در هر کشوری نشان از دوستی و شادابی در آن جامعه دارد، جامعه‌ای که مردمان احساس خوبی نسبت به هم دارند و این حس را با هدیه دادن گل به هم‌ اشاعه می‌دهند، پیام خوب و انرژی مثبتی را به یکدیگر منتقل می‌کنند.

**پرورش گل می‌تواند یکی از استوانه‌های اقتصاد مقاومتی باشد‌

وی تاکید کرد : پرورش گل می‌تواند یکی از استوانه‌های اقتصاد مقاومتی باشد‌، چرا که پرورش گل و گیاه در ایران، امری بومی‌است و ظرفیت‌های زیادی دارد که می‌تواند به راحتی به رونق اقتصادی کمک کند و از دغدغه‌های معیشتی مردم بکاهد.

رئیس کمیسیون تخصصی بازرگانی اتاق مازندران  خاطرنشان کرد : صنعتی که سالانه در دنیا بالای 20 میلیارد دلار گردش مالی دارد، چرا کشورمان از آن سهم اندکی دارد در حالی که ایران اسلامی پتانسیل و ظرفیت بالایی در این خصوص دارد و توجه به این صنعت‌، کمک به‌اشتغال کارگر و کشاورز ایرانی و روند خوبی در چرخه اقتصادی است و کمک به سر پا نگهداشتن یک حرفه ملی می‌باشد.

دکتر یزدان پناه درخصوص آمادگی این مرکز برای برگزاری نمایشگاه گل وگیاه کشور ادامه داد : مرکز بین المللی تجارت وپایانه صادرات برنج ایران از لحاظ جغرافیایی بهترین نقطه استان مازندران بوده که جاده هراز به عنوان کریدور شمال به جنوب و نیز نزدیکی به بنادر و فرودگاه در شرق و غرب این مرکز، را به عنوان یک مرکز استراتژیک صادرات قرار داده است.

وی ا فزود: در شعاع ۵۰ کیلومتری این مجموعه ۷۰ درصد تولیدات برنج که بالغ بر بیش از ۷۰۰ هزار تن میباشد تولید شده که نشان دهنده سطح دسترسی بالای این مجموعه است.

وی، ساماندهی بازار فروش و عرضه برنج ، برند سازی و اطمینان خاطر برای مصرف کننده جهت خرید برنج سالم و بدون ناخالصی و نیز جلوگیری از واردات برنج و ظرفیت برای صادرات این محصول از اهداف مهم ساخت مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادراتی برنج ایران در شهرستان آمل بیان کرد.

وی خاطرنشان کرد : برگزاری نمایشگاه گل وگیاه کشوری می تواند یک ارتباطی باشد باکسانی که برای بازدید این نمایشگاه می آیند از توانمندی این مرکز هم آشنا بشوند وقطعا ما ازاین فرصت استفاده خواهیم کرد .

وی درپایان خواستار این شد که به جهت تقویت وحمایت از تولید کنندگان گل وگیاه ، فضای پایانه گل و گیاه مجهز و پیشرفته راه اندازی شود .

لازم بذکراست که بزرگترین نمایشگاه گل و گیاه کشوردر اسفند ماه سالجاری درمرکز بین المللی تجارت وپایانه صادرات برنج ایران برگزار خواهدشد .