استان مازندران از ظرفیت های ویژه ای در حوزه گردشگری برخوردار است اما آنگونه که باید و شاید نتوانستیم زمینه های توسعه ابعاد آن را فراهم نماییم و به بخش های مختلف آن توجه داشته باشیم.

گردشگری از اهمیت بسیاری برخوردار است که باید از همه فرصت ها و ظرفیت ها به منظور توسعه آن بهره گیری شود.

نیاز می رود گردشگری را به عنوان یک امر مهم که می تواند در توسعه اقتصادی و کارآفرینی اثرگذار باشد ببینیم و برای گسترش زمینه های آن برنامه ریزی کنیم.

سازمان جهانی گردشگری در تعریف گردشگری بیان می دارد: «مجموعه فعالیت‌های فرد یا افرادی که به مکانی غیر از مکان عادی زندگی خود مسافرت و حداقل یک شب و حداکثر یک سال در آنجا اقامت می‌کنند و هدف از مسافرت آنان نیز گذراندن اوقات فراغت است. البته اهدافی نظیر اشتغال و کسب درآمد شامل آن نمی ‌شود

استان مازندران از ظرفیت های ویژه ای در حوزه گردشگری برخوردار است اما آنگونه که باید و شاید نتوانستیم زمینه های توسعه ابعاد آن را فراهم نماییم و به بخش های مختلف آن توجه داشته باشیم.

استان مازندران از جمله مناطقی است که می تواند در حوزه گردشگری دریایی به عنوان استان مرجع محسوب شود و امروز گردشگری دریایی بعنوان یکی از جذاب ترین و هیجان انگیزترین صنعت ها است که از درآمدزایی خاصی برخوردار می باشد.

گردشگری دریایی را تنها به حضور گردشگران در دریا و دیدن این موهبت ارزشمند الهی خلاصه کردیم اما غافل هستیم که از این سرمایه گرانقدر می توانیم به درست ترین روش ممکن استفاده کنیم.

نیازمند هستیم در حوزه گردشگری دریایی به مقوله ورزش‌ ها و تفریح ‌های آبی، غواصی و سایر سرگرمی ‌های مرتبط با ساحل و فراساحل استفاده نماییم که امروز از طرفداران بسیاری برخوردار است.

استان مازندران از استان های برخوردار در حوزه گردشگری جنگل است که ضرورت دارد توجه ویژه ای نسبت به آن داشته باشیم.

متاسفانه پارکها و تفرجگاههای جنگلی در استان مازندران به حال خود رها شده و استفاده مناسبی از آن صورت نمی پذیرد و صرفا به محلی تبدیل گردید که گردشگران و مسافران در آن حضور پیدا کرده، ساعتی می گذرانند و برای اوقات فراغت و لحظات آرامش و رهایی از زندگی ماشینی به آن پناه می برند.

نیاز داریم نسبت به توسعه امکانات حوزه گردشگری در پارکها و تفرجگاههای جنگلی استان مازندران از جمله ایجاد هتل ها و مراکز اقامتی، گسترش امکانات بازی و ورزشی و... گام برداریم.

راه اندازی مراکز بوم گردی روستایی و حمایت از این ظرفیت ها، از جمله فرصت هایی است که در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته و نیاز می رود برای توسعه این مراکز، کمک های شایان توجهی صورت پذیرد.

استان مازندران از جمله استان هایی است که در حوزه های گردشگری فرهنگی تاریخی،  گردشگری ورزشی، گردشگری درمانی، گردشگری مذهبی و... حرفی برای گفتن دارد که ضرورت دارد مورد توجه قرار گیرد.

ما برای توسعه ظرفیت های گردشگری استان مازندران نیازمند بهره گیری از پتانسیل سرمایه گذاران هستیم که ضرورت دارد فرش قرمز برای سرمایه گذاران پهن کنیم.

شاهد هستیم بسیاری از سرمایه گذاران استان مازندران در استان ها و حتی کشورهای دیگر در حال سرمایه گذاری هستند که باید زمینه جلب مشارکت آنان را در توسعه نیازمندی های گردشگری استان مازندران فراهم کنیم و آنان را برای کار و تلاش به وطنشان بیاوریم.

در پایان امیدواریم حمایت از گردشگری استان مازندران در حد حرف باقی نماند و برنامه ریزی و اقدام عملی شایسته برای توسعه استان فراهم باشد.