با حضور دکتر فرزاد گوهردهی مدیرکل بهزیستی مازندران و معاونین نشست خبری به مناسبت گرامیداشت هفته بهزیستی و با شعار" بهزیستی در گام دوم ؛ هوشمندسازی ، محله محوری ، سلامت اجتماعی در خانواده " بصورت ویدیو کنفرانس و مجازی برگزار شد.

 

کمال آنلاین / به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی مازندران دکتر فرزاد گوهردهی ، مدیرکل بهزیستی مازندران در این نشست  با تسلیت سالروز شهادت حضرت امام محمد باقر (ع) ، گفت : سازمان بهزیستی به همت شهید محمدعلی فیاض‌بخش تاسیس شد که ۱۵۰ وظیفه بر عهده ی این سازمان گذاشته شده است که رسیدگی به امور کودکان بی سرپرست، زنان سرپرست خانوار، مسئولیت سلامت روان جامعه، امور سالمندان، افراد دارای معلولیت ، کودکان کار و خیابانی، زنان آسیب دیده و در معرض آسیب، کاهش طلاق، مشاوره، اشتغال و مسکن، آموزش های پیش از ازدواج و ... بخشی از آن می باشد.

وی ضمن تبریک هفته بهزیستی ، افزود: شعار امسال هفته بهزیستی " بهزیستی در گام دوم ؛ هوشمندسازی ، محله محوری ، سلامت اجتماعی در خانواده " می باشد که از 22 تیرماه آغاز و برنامه های مختلفی در این ایام برگزار شده است.

مدیرکل بهزیستی مازندران با بیان اینکه بودجه جاری سازمان بهزیستی در سال 1400 به 9 هزار و 500 میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است که رشد 271 درصدی را نشان می دهد ، خاطر نشان کرد : بودجه بهزیستی به همت مجلس شورای اسلامی ، دولت و سازمان برنامه و بودجه رشد داشته است که از علت های اصلی افزایش بودجه ، اقدامات بهزیستی درخصوص موضوع شفافیت ،  استقرار دولت الکترونیک و مبارزه با فساد می باشد.

دکتر گوهردهی با اشاره به اینکه عمده خدمات بهزیستی در بستر الکترونیک ارائه می شود ، ادامه داد : در حال حاضر 40 سامانه الکترونیکی در سازمان بهزیستی فعال شده است که سبب شده اکثریت فعالیت ما در قالب الکترونیکی و از طریق سامانه ها صورت گیرد.

مدیرکل بهزیستی مازندران به افزایش چشمگیر مستمری خانواده های تحت پوشش اشاره کرد و گفت : میانگین دریافت مستمری مددجویان بهزیستی نسبت به سال  92 بین 9-11 برابر افزایش پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه در استان مازندران حدود 61 هزار توانخواه تحت پوشش بهزیستی قرار دارند ، افزود : در طول 8 سال فعالیت دولت تدبیر و امید 20 هزار توانخواه دیگر با هدف ارائه خدمات به افراد بیشتر تحت پوشش بهزیستی قرار گرفتند.

دکتر گوهردهی با بیان اینکه 1623 فرد دارای معلولیت که شرایط نگهداری را در خانواده ندارند در مراکز شبانه روزی نگهداری می شوند ، ادامه داد : در سال گذشته  1600 فرد دارای معلولیت ، بیمار روانی مزمن و سالمند در مراکز شبانه روزی توانبخشی مبلغ یک میلیون تومان یارانه دریافت می کردند که از پایان تیرماه سال جاری به دو میلیون تومان افزایش پیدا می کند.

 مدیرکل بهزیستی مازندران خاطر نشان کرد : میزان یارانه معلولین مجهول الهویه نیز مبلغ دو میلیون و 400 هزار تومان می باشد که می تواند در بهبود کیفیت زندگی آنان نقش داشته باشد که نسبت به سال گذشته رشد 160 درصدی را نشان می دهد.

وی افزود : مبلغ یک میلیون تومان به حساب افراد دارای معلولیت ضایعه نخاعی که در داخل منزل نگهداری می شوند بابت حق پرستاری واریز و 300 هزار تومان نیز به عنوان سرانه لوازم بهداشتی پرداخت می شود.

دکتر گوهردهی با بیان اینکه خانواده محوری یکی از سیاست های اصلی ما در سازمان بهزیستی است ، گفت : اولویت سازمان بهزیستی نگهداری افراد دارای معلولیت در درون خانواده است و امروز افتخار این را داریم که تعداد افرادی که در خانواده نگهداری می شوند از تعداد افرادی که در مراکز نگهداری می شوند پیشی گرفته است.

مدیرکل بهزیستی مازندران با بیان اینکه نگاه سازمان در حال حاضر به خانه های حمایتی و نگهداری افراد دارای معلولیت در این گونه مراکز است ، افزود : در این مراکز افراد دارای معلولیت ، بیماران مزمن و سالمندان مقیم مراکز شبانه روزی با وابستگی کمتر و استقلال فردی بیشتر زندگی می کنند.

وی ادامه داد : در حال حاضر در استان مازندران 5 خانه حمایتی سالمندان ، حمایتی بیماران روانی مزمن  و افراد دارای معلولیت ذهنی در حال ارائه خدمات به جامعه هدف می باشد و در هفته بهزیستی نیز دو مرکز دیگر افتتاح می گردد.

دکتر گوهردهی یکی از نیازهای توانخواهان را وسایل کمک توانبخشی دانست و بیان کرد : در سال گذشته اعتبارات برای خرید تجهیزات توانبخشی افزایش چشمگیری داشته است و با توجه به افزایش قیمت این تجهیزات ،  4400 وسیله و تجهیزات توانبخشی برای افراد دارای معلولیت تامین و واگذار گردید.

مدیرکل بهزیستی مازندران به کاشت حلزون اشاره کرد و گفت : کاشت حلزون شنوایی پیش از گذشتن زمان طلایی درمان و با انجام اقدامات توانبخشی بعد از آن می تواند موجب رشد گفتار و زبان فرد شود بنابراین شناسایی به موقع کودکان و تامین هزینه جراحی و کاشت یکی از مهمترین اقدامات سازمان در جهت پیشگیری از معلولیت می باشد .

وی افزود : در سال گذشته 27 هزار نفر غربالگری شنوایی شدند که برای 131 نفر کاشت حلزون انجام شد و در حال حاضر کودکی برای کاشت حلزون پشت نوبت نیست و پوشش 100 درصدی صورت گرفته است.

دکتر گوهردهی به کمک هزینه تحصیلی به جامعه توانخواه اشاره کرد و ادامه داد: در سال گذشته حدود 500 دانشجو معلول و خانواده معلول تحت پوشش خدمات حمایتی قرار گرفتند که از این تعداد 60 توانخواه دارای معلولیت هستند.

مدیرکل بهزیستی مازندران بر مناسب سازی محیط و اماکن دولتی و غیر دولتی تاکید کرد و گفت : مناسب سازی اماکن عمومی نیاز به همت دستگاه های مختلف دارد و باید انجام گردد تا زمینه را برای استقلال و حضور افراد دارای معلولیت در جامعه فراهم می کند.

وی رویکرد سازمان را خانواده محوری و واگذاری آنان به خانواده دانست و افزود : در حال حاضر 24 مرکز اقامتی در حوزه شبه خانواده فعالیت می کنند که در آن ۷ تا ۸ نفر نگهداری می شوند تا کودکان بتوانند زندگی مشابه خانواده را تجربه کنند.

دکترگوهردهی با بیان اینکه جامعه هدف تحت پوشش بیمه روستایی و سلامت قرار دارند ، ادامه داد: در سال گذشته 1800 خانوار حوزه اجتماعی تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار گرفتند.

مدیرکل بهزیستی مازندران به کودکان کار و خیابان اشاره کرد و گفت : کار کودکان یک پدیده جهانی و چند وجهی است بنابراین در این زمینه باید همه دستگاه ها فعالیت کنند.

وی با اشاره به اجرای طرح دوستدار کودک ، افزود : این طرح در استان مازندران به صورت پایلوت و در 4 شهرستان ساری ، آمل ، بابل و تنکابن  اجرایی می شود که بهزیستی استان تنها استانی است که در آن این طرح در بیش از یک شهر اجرا می شود.

دکترگوهردهی هدف از اجرای این طرح را تغییر نگاه جامعه نسبت به کودکان کار و خیابان به افرادی که در معیشت خانواده خود نقش دارند و حمایت از آنان برشمرد.

وی به فعالیت اورژانس اجتماعی نیز اشاره کرد و ادامه داد : در سال گذشته بیش از 53 هزار تماس موفق با اورژانس اجتماعی انجام شد که خدمات مشاوره ای مختلف را دریافت کردند.

مدیرکل بهزیستی مازندران با بیان اینکه در استان مازندران همه شهرهای بالای 50 هزار نفر مرکز اورژانس اجتماعی راه اندازی شده است ، گفت : دو شهرستان کلاردشت و گلوگاه مجوزهای لازم را برای راه اندازی مرکز اورژانس اجتماعی و ارائه خدمات سطح 3 دریافت کردند که به زودی افتتاح می شود.

دکترگوهردهی یکی از اهداف بهزیستی را توانمندسازی جامعه هدف برشمرد و افزود : در طول 8 سال دولت تدبیر و امید حدود 20 هزار شغل ایجاد شد که نسبت به سال 92 حدود 127 درصد رشد داشته است.

وی با بیان اینکه 65 درصد اشتغال بهزیستی مازندران پایدار بوده است ، ادامه داد : در سال گذشته بالغ بر 2900 شغل با اعتباری بالغ بر 92 میلیارد تومان ایجاد شده است.

مدیرکل بهزیستی مازندران با اشاره به اینکه در هفته بهزیستی 90 واحد مسکونی با هزینه ای بالغ بر 39 میلیارد ریال به جامعه هدف واگذار شده است ، گفت : در طول 8 سال دولت تدبیر و امید 5400 واحد مسکونی به جامعه هدف بهزیستی واگذار شده است که زمینه را برای توانمندسازی آنان فراهم می کند.

دکتر گوهردهی با بیان اینکه در سال گذشته بیش از 151 هزار تماس  موفق با خط 1480 گرفته شده است ، افزود : در 4 ماهه سال جاری نیز 40 هزار تماس با این خط گرفته شده که همکاران ما خدمات لازم را ارائه کردند.

وی به غربالگری تنبلی چشم کودکان 3-6 سال اشاره کرد و ادامه داد : برای  66 هزار نفر از کودکان 3-6 سال در سراسراستان غربالگری تنبلی چشم انجام شد که از این تعداد دو هزار و 400 نفر اختلال بینایی داشتند که  برای مشاوره و درمان ارجاع داده شدند.

مدیرکل بهزیستی مازندران تعداد کمپ های فعال در سال گذشته را 53 مرکز دانست و گفت : با توجه به شرایط کرونا این مراکز با 50 درصد ظرفیت خود فعالیت می کنند که در سال گذشته 7800 بیمار خدمات لازم را دریافت کردند.

دکتر گوهردهی افزود : از 53 مرکز 15 مرکز نگهداری تبصره 2 ذیل ماده 16 قرار دارند که خدمات مختلف به معتادین متجاهر ارائه می دهند.

وی به راه اندازی سامانه رصد اشاره کرد و ادامه داد : در سال گذشته مشاوره ژنتیک برای خانواده های دارای سه عضو معلول انجام شد و در حال حاضر نیز مشاوره خانواده های دارای دو معلول در حال انجام است و امیدواریم تا پایان سال جاری به اتمام برسد.