حماسه مردمان شهر هزار سنگر باآنکه در وصیت نامه پیرمراد ملت و بنیان گذار انقلاب اسلامی و تقویم ملی ثبت شده است اما جای موزه مقاومت و مشاهیر در این شهر خالی است.

کمال آنلاین  / حماسه مردمان شهر هزار سنگر باآنکه در وصیت نامه پیرمراد ملت و بنیان گذار انقلاب اسلامی و تقویم ملی ثبت شده است اما جای موزه مقاومت و مشاهیر در این شهر خالی است.

در بهمن ماه 1360، سنگفرش های شهر آمل مزین به خون پاک جوانانی شد که جانشان را درراه دفاع از آرمان هایشان به کف دست گرفته بودند و به استقبال فجری دیگر برای انقلاب رفته بودند.

در این روز همه شهر، سنگر و آمل شهر هزار سنگر شد، سنگربندی ها آغاز شد، از زن و مرد و پیر و جوان همگی با آوردن شن و گونی اقدام به سنگر سازی و نبرد سنگر به سنگر کردند تا آنجا که آمل به شهر هزار سنگر لقب گرفت.

اگرچه در تقویم ملی کشور روز ششم بهمن به عنوان حماسه ملی مردم آمل ثبت شده اما هنوز ابعاد این حماسه تاریخی مستور و مهجور باقی مانده و نیاز است تا در متون درسی و دانشگاهی بیشتر به این حماسه ماندگار پرداخته شود.

سال هاست که مردمان شهر هزار سنگر در آرزوی ساخت موزه مقاومت و مشاهیر در این شهر هستند و احداث آن علاوه بر اعتبار، لنگ چند صد متر زمین مانده است.

ساخت موزه مشاهیر و حماسه ششم بهمن آمل باهدف زنده نگه داشتن این حماسه جاویدان ومردمی در راستای حفظ و پایداری انقلاب اسلامی به نسل های آینده است و احداث آن یکی از مطالبات به حق پیشکسوتان و حماسه سازان سال 60 در این شهر هست که امیدواریم هر چه زودتر شاهد اجرایی شدن آن باشیم.

موزه شهدا آمل دارای تنها موزه شهدا متعلق به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است که با همکاری بین‌بخشی شرایط خوبی در انتقال فرهنگ ایثار، شهادت و تفکرات شهادت‌طلبی حکم‌فرما است.

عليرضا يونسي معاون سياسي امنیتی وقت استاندار مازندران درستاد گراميداشت حماسه ششم بهمن آمل كه درفرمانداري اين شهرستان برگزار شد، افزود: هماهنگي هاي لازم با شركت آب منطقه اي مازندران براي واگذاري حدود پنج هزار مترمربع زمين مورد نياز حدافاصل بين پل 12 چشمه تا پل پنجم اين شهر به شهرداري آمل، اين شهرداري زيرساختهاي لازم را براي اجرايي شدن اين پارك موزه فراهم خواهد كرد.

وی افزود: عمليات اجرايي پارك موزه حماسه ششم بهمن اين شهرستان با حضور آیت اله آملی لاریجانی اجرايي خواهد شد.

معاون سياسي وامنيتي استاندار مازندران اضافه كرد: پس از واگذارشدن زمين به شهرداري آمل انتظار است تا دركمتر از يك ماه آينده به اين مراسم زيرساختهاي لازم را براي اجرايي شدن فراهم كند.(5دی 1394 )

سردار عبداله ملکی با بیان اینکه ما باید با همکاری یکدیگر حماسه ششم بهمن را به مردم معرفی کنیم اظهار کرد: مردم باید بدانند که هزار سنگر یعنی چه، متاسفانه حماسه ششم بهمن و جنگل به خوبی معرفی نشد؛ آمل باید ایرانی و جهانی معرفی شود.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران ضمن قدردانی از اعضای شورای اسلامی شهر و شهردار آمل تصریح کرد: از شورا و شهرداری انتظار داریم تا جهت احداث فرهنگسرای مشاهیر و موزه مقاومت حماسه اسلامی شهر و جنگل آمل زمین مناسبی تهیه شود تا در سالروز حماسه اسلامی ۶ بهمن مردم آمل، کلنگ آن به زمین زده شود تا با این حرکت در جهت معرفی تاریخ آمل و حماسه اسلامی ۶ بهمن و حماسه جنگل گام برداریم.(22دی 1394 )

دلاور بزرگ نیا مدیرکل وقت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران با اشاره به اینکه اگر بنا بر احداث موزه در آمل باشد باید شورای فنی میراث فرهنگی در این زمینه نظر بدهد، تصریح کرد: می‌توانیم موزه ششم بهمن را به صورت مشارکتی با همکاری نهادهای دیگر راه‌اندازی کنیم و میراث فرهنگی در زمینه تجهیز، انتخاب و تعیین راهنمای موزه و مباحث امنیتی آماده هرگونه همکاری است.

دلاور بزرگ نیا با تاکید بر اینکه یک هکتار زمین برای راه‌اندازی موزه در آمل می‌تواند کافی باشد، از راه اندازی موزه آمل در خانه‌های قدیمی استقبال کرد و یادآور شد: جدیدترین نگاه به موزه‌ها دیگر تفکر موزوی نیست و می‌توان این اماکن را در خانه‌های قدیمی بنا کرد.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت تبدیل این خانه‌ها به تالار و یا فرهنگ‌سرا در آمل وجود دارد، گفت: این امر در برنامه‌های چهارم و پنجم از وظایف شهرداری‌ها گنجانده شده است.(9دی 1394)

سیف اله فرزانه مدیرکل وقت میراث فرهنگی مازندران در حاشیه راه اندازی موزه شهدای ششم بهم آمل با بیان اینکه شهرستان آمل، شهرستانی میراث با ظرفیت های بالا است گفت: موزه شهدای ششم بهمن آمل در قالب تفاهمنامه اجرایی می شود.

وی با اشاره به راه اندازی غرفه موزه ۴۰ شهید ششم بهمن آمل گفت: این غرفه شامل عکس، وصیت نامه شهدا و دست نوشته های شهدای ششم بهمن آمل است.

وی درباره واگذاری زمینی برای ساخت موزه شهدا در آمل با بیان اینکه از ظرفیت شهرداری ها و شوراها برای ساخت موزه بهره می بریم گفت: تفاهمنامه ای برای واگذاری بناهای تاریخی برای راه اندازی موزه منعقد می شود.(6 بهمن 1397)

حال درتاریخ 22 تیر 1400 در جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان آمل مهمترین موضوع که مورد بحث قرارگرفت احداث موزه حماسه اسلامی ششم بهمن آمل که باز هم مسئولین فقط گفتن باید بشود ؟ کی بشود معلوم نیست و خدا می داند؟

یکی از دغدغه‌های اصلی ما در آمل، ساخت موزه است

سردار «عبداله ملکی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران با بیان اینکه در مورد حماسه مردم آمل در جنگ جنگل کارهای زیادی صورت گرفت و اشاره به اینکه کمونیستها در کتاب خود عنوان هزارسنگر آمل را به نفع خود بهره‌برداری کردند، اظهارداشت: حماسه اسلامی ششم بهمن آمل باید برای جوانان تبیین شود.

وی با اشاره به اینکه یکی از دغدغه‌های اصلی ما در آمل، ساخت موزه است، تصریح کرد: آمل دروازه ورود به استان است و سالانه شاهد بیست میلیون گردشگر هستیم و باید مقاومت و حماسه اسلامی مردم را خوب به نمایش بگذاریم.

این مسئول با بیان اینکه آمل یعنی تاریخ و آملی‌ها نباید نسبت به این حماسه و تاریخ بی‌تفاوت باشند، ادامه داد: در چهلمین سال حماسه اسلامی ششم بهمن آمل  قرار داریم و انتظار می‌رود برای احداث این موزه از سوی مسئولین این شهرستان تلاش ویژه صورت گیرد.

سردار ملکی با بیان اینکه معرفی حکومت علویان و مرعشیان، 40 شهید حماسه اسلامی آمل و سردارانی چون امیر منفرد نیاکی در موزه یکی از اهداف است، گفت: نیازمند عزم و همت جهادی مسئولین آمل برای احداث موزه ششم بهمن آمل هستیم تا حماسه اسلامی را برای تاریخ معرفی و هزارسنگر را احیا کنیم.

علی امانی مسئول دفتر حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس شهرستان آمل در جلسه شورای فرهنگ عمومی و شورای هماهنگی حفظ آثار شهرستان آمل با بیان اینکه ما باید از حماسه مردم آمل در حماسه ششم بهمن تشکر کنیم، اظهارداشت: مردم آمل در حدود 20 ساعت طومار اتحادیه کمونیستها را درهم پیچیدند و باید درس مقاومت را از آنها بیاموزیم.

این مسئول ادامه داد: در موزه حماسه اسلامی ششم بهمن و جنگل فعالیتهای مردم در قبل از انقلاب و فعالیتهای آیت اله جوادی در آمل، قبل انقلاب و حین انقلاب و پایان انقلاب و دفاع مقدس را به تفکیک عملیاتها و 1048 شهید و سرداران شهید امیر منفرد نیاکی، شهیدان تیموریان و طاهری و 14 شهید از خانواده تک پسر، 36 خانواده 2 شهید و مدافعین حرم را معرفی خواهیم کرد.

پیگیر احداث موزه حماسه اسلامی ششم بهمن در آمل هستیم

حجت الاسلام «سید جلیل مرتضوی» امام جمعه آمل با اشاره به اینکه پیگیر احداث موزه حماسه اسلامی ششم بهمن در آمل هستیم، از حماسه مردم آمل در ششم بهمن یاد کرد و اظهار داشت: مردم مازندران حتی در یمن نیز حضور یافته و به شهادت رسیدند و در همانجا دفن شدند.

امام جمعه آمل با بیان اینکه حضرت امام بخاطر مردم، از آمل در وصیتنامه اش یاد کرد، گفت: بخاطر هزارسنگر که کمتر از بیست ساعت این حماسه صورت گرفت و موزه شهدا کار بسیار ارزشمندی است و با وجود گردشگری محل درآمدی هم خواهد شد و نیازمند یک کار جهادی هستیم.

نیازمند عزم همگانی برای ساخت موزه شهدای آمل هستیم

حسن خیریانپور معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مازندان با بیان اینکه نیازمند عزم همگانی برای ساخت موزه شهدای آمل هستیم، اظهارداشت: در قبال این همه مقاومت و ایثار و فداکاری در شهری مثل آمل با آن حماسه اسلامی ششم بهمن قابل انجام است و بهترین نقطه برای جوانان و مردم و مسافرین خواهد بود.

بعد از جنگ در شهرها موزه‌ای نداریم که شهدای‌مان را معرفی کنیم

علیرضا شریعت فرماندار آمل با بیان اینکه آمل دارای انسانهای بزرگی است و باعث افتخار ما است، گفت: نسل جنگ در حال عروج هستند و این واقعیتی است که باید همگان بدانند.

وی افزود: ما بعد از جنگ در شهرها موزه‌ای نداریم که شهدای‌مان را معرفی کنیم به شهدا و جانبازان و مردم آمل و حماسه آفرینان ششم بهمن بدهکاریم.

یک مرکز فرهنگی باید در این شهر ساخته بشود و این حداقل‌هایی است که در آمل باید انجام شود و باید همه ما فعل خواستن را صرف کنیم.

ما هم دغدغه احداث این موزه را داریم

هاشمی شهردار آمل گفت: ما هم دغدغه احداث این موزه را داریم و در این حماسه 41 شهید دادیم و باید برای این شهدا سنگ تمام بگذاریم.

حال باید دید این دغدغه ها کی به ثمر می نشیند وبازهم باید شاهد وناظر برگزاری چنین جلساتی باشیم که احداث موزه درآمل برای شناساندن ارزش های والای دفاع مقدس وحماسه اسلامی ششم بهمن یک ضرورت محسوب می شود.

یا شاید احداث موزه همانند بنیاد ششم بهمن در لابه لای نامه ها و دستورات باقی خواهد ماند؟/گزارش ماه آفرید عزیز کمالی