معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش مازندران با بیان اینکه آموزش و پرورش مازندران دستگاه برتر در اقامه نماز شد، گفت: به دلیل اجرای برنامه های موفق در ترویج فرهنگ نماز و نمازخوانی در میان دانش آموزان، آموزش و پرورش مازندران به عنوان دستگاه برتر در این زمینه شناخته شده و مورد تجلیل قرار گرفت.

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش مازندران؛ «محمد شعبانی» در حاشیه اجلاس استانی نماز استان مازندران که صبح امروز با حضور حجت الاسلام قرائتی -رئیس ستاد اقامه نماز کشور- در دانشگاه فرهنگیان ساری برگزار شد، اظهار کرد: چهارمین اجلاس نماز استان مازندران با موضوع شیوه‌های مهارت‌های دعوت به نماز در دانشگاه فرهنگیان این استان برگزار شده و از اداره‌کل آموزش و پرورش مازندران به دلیل فعالیت‌های چشمگیر در حوزه نماز تجلیل به‌عمل آمد.

وی با بیان اینکه نماز در آموزش و پرورش جایگاه ویژه ای دارد، بیان کرد: از برنامه‌های مهم نماز در آموزش و پرورش کاروان نماز با حضور مسئولین و مفاخر علمی و فرهنگی در مدارس، جشنواره گلدسته های سرو، برگزاری نماز جماعت، پخش زنده نماز جماعت از سیمای تبرستان با حضور ائمه جمعه استان، بهسازی و توسعه نمازخانه های مدارس و شناسایی و تشویق دانش آموزان می‌توان برشمرد.

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش مازندران با بیان اینکه نماز در مدارس به‌صورت مستمر برگزار می‌شود، افزود: برگزاری نماز جماعت در مدارس موجب همبستگی در بین دانش آموزان، ایجاد پیوند سالم و برقراری روابط اجتماعی و کاهش آسیب‌های اجتماعی خواهد شد.

شعبانی به اهم فعالیت‌های آموزش و پرورش مازندران در زمینه ترویج فرهنگ نماز در مدارس اشاره کرده و گفت: تجهیز نمازخانه‌های مدارس استان، تأسیس نمازخانه‌های مستقل در مدارس، اجرای برنامه‌های جذاب جهت افزایش حضور دانش‌آموزان در مراسم نماز،  توجه به زنگ نماز، برگزاری همزمان جشن عبادت در مدارس سراسر استان، اجرای دوره‌های آموزشی ویژه برای خانواده‌ها در جهت ترویج فرهنگ نماز، و استفاده از همه ظرفیت‌ها برای ترویج فرهنگ نماز و نمازخوانی در بین دانش‌آموزان از جمله این موارد است.

این مسئول آموزش و پرورش مازندران با اشاره به اهمیت نماز در زندگی انسان اظهار کرد: نماز مهم‌ترین پایه و رکن دین است و هرکه با نماز خو گیرد از آسیب ها و گناهان به دور می ماند. به ویژه نماز در سنین نوجوانی و جوانی می تواند قلب انسان را از ناپاکی ها و آلودگی ها دور کرده و صفای باطن و تقوای الهی را به ارمغان آورد.

وی با تأکید بر کارکردهای فردی و اجتماعی نماز برای انسان، تصریح کرد: هر چه بیشتر دانش آموزان به نماز روی آورند به همان میزان از آسیب ها دور شده و رشد می یابند. نماز جماعت که در دین ما بسیار بر آن تأکید شده با ایجاد همبستگی در بین افراد، هم بر رشد فردی و هم به ایجاد پیوندهای سالم و برقراری روابط اجتماعی کمک می کند.

معاون پرورشی آموزش و پرورش مازندران افزود: از این رو یکی از مهم ترین دغدغه های ما بحث نماز جماعت در مدارس است. در کنار توجه به ابعاد فیزیکی این فریضه مهم همچون بهسازی و توسعه نمازخانه ها، باید به ابعاد نرم افزاری آن نیز دقت کرد که از جمله می توان به اجرای چندین برنامه جذاب اشاره داشت.

شعبانی یکی از این برنامه ها که در سال تحصیلی 98-97 اجرا می شود را پخش زنده نماز جماعت مدارس از سیمای تبرستان با حضور ائمه جمعه آن شهرستان اعلام کرد.

این مقام مسئول بهره مندی از ظرفیت محبوبیت نخبگان ورزشی و علمی را یکی دیگر از ابزارهای ترویج نماز در مدارس دانسته و ابراز کرد: در برنامه «کاروان نماز» ائمه جمعه شهرستان، مسئولان و نخبگان ورزشی و علمی و فرهنگی در نمازخانه های مدارس حضور پیدا کرده و همراه با دانش آموزان نماز را در فضای نمازخانه مدارس برپا می دارند.

معاون پرورشی آموزش و پرورش مازندران با بیان اینکه شناسایی و تشویق دانش آموزان فعال در برنامه های نمازی در دستور کار معاونت قرار دارد، خاطرنشان کرد: در این برنامه که تحت عنوان «بچه های مسجد» برگزار می شود دانش آموزان فعال در برگزاری برنامه های نماز در مدارس و حتی دانش آموزان فعال در برنامه های مساجد محل زندگی و همچنین نماز جمعه مورد تشویق قرار می گیرند.