اقدام اساسی برای جلوگیری خروج مدیریت قله دماوند از مازندران صورت گیرد / تلاش فدراسیون کوهنوردی و سودجویان برای مدیریت قله دماوند

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال نیوز ، علی حیدرزاده، شهردار رینه لاریجان در نشست با خبرنگاران آمل و لاریجان با بیان این که رینه شهر گل شقایق و پایتخت کوهنوردی ایران است، گفت: رینه از سال 35 دارای شهرداری بود و از سال 42 شهرداری به طور دائم مستقر شد که تا حال 38 شهردار و سرپرست داشته و نزدیک ترین شهر به قله دماوند است.
وی اظهارداشت: از سال 92 در رینه لاریجان کار را شروع کردم و تهیه و تصویب طرح جامع، راه مواصلاتی اصلی پلمون به رینه و ایجاد ماده صد بخشی از فعالیت ها بوده است.
حیدرزاده ادامه داد: 1800 متر بلوار سطح شهری داشتیم که به 4 کیلومتر رسید و بیش از 2500 اصله نهال کاشته و به کوهستان پارک توجه ویژه شده است.
وی ادامه داد: شهر رینه را دارای شناسنامه و نام گذاری کردیم و این شهر 42 شهید دارد که از این تعداد شهردار شهید و شهید مدافع حرم هم داشته ایم که نام گذاری کوچه ها بنابر محل سکونت خانواده شهدا صورت گرفت.
حیدرزاده بیان داشت: گاز رینه پس از هفت سال آغاز عملیات لوله گذاری به نتیجه نمی رسید و با پیگیری های نماینده مردم آمل در مجلس کارهای لازم انجام شد و کار آن آغاز گردید.
شهردار رینه افزود: متاسفانه با پیگیری های خارج استانی می خواهند مدیریت این قله از اختیار شهرستان آمل و استان مازندران خارج شود.
وی بیان داشت: شهرداری معدن خود را برای ثبت جهانی قله دماوند تعطیل کرد اما دیگر نهادها و معدن داران این کار را انجام ندادند که ساماندهی قله دماوند برای ما مهم است و شورای اسلامی شهر اختیار مراتع رینه را دارد و این اختیار را به شهرداری داد که برای این کار سه سال است در ورودی قله دماوند ایستگاه زدیم و ورود و خروج را کنترل می کنیم.
شهردار رینه اظهارداشت: در این مدت به هیچ وجه سرقت و آتش سوزی در قله دماوند نداشتیم و در قضیه ساماندهی قله دماوند دچار چالش جدی شدیم که از طرف فدراسیون کوهنوردی و عده ای سودجو صورت می گیرد.
شهردار رینه ادامه داد: برای ورودی قله نایلکس می دهیم و مبلغی دریافت می کنیم و پس از بازگشت با آوردن زباله آن مبلغ را برگشت داده و تقدیر می کنیم.
حیدرزاده خاطرنشان کرد: افراد فرصت طلب دنبال این بودند برای انتقال کوهنوردان سود ببرند که دچار چالش شده و ما را مورد تهدید قرار می دهند و 37 راننده در قله مستقر هستند که ایجاد اشتغال برای نیروهای بومی شد.
وی ادامه داد: فدراسیون به دنبال گرفتن ساماندهی قاطرچی ها از شهرداری است که آن را در مراجع مختلف مطرح کردند و می خواهند مدیریت قله دماوند را از ما بگیرند.
شهردار رینه ادامه داد: سد لار در موقعیت جغرافیایی مازندران قرار دارد اما یک آملی در آنجا اختیار نداشته و آب آن هم به تهران می رود که باید کوشا باشیم این قضیه برای قله دماوند تکرار نشود.
وی تصریح کرد: ما به داد قله دماوند رسیدیم و سالانه چند ده میلیون هزینه می کنیم و در طول سال 2200 گردشگر خارجی داریم که با کم کاری مدیران استانی و شهرستانی و پرکاری پایتخت می خواهند مدیریت آن را از دست ما خارج کنند.
حیدرزاده با بیان این که بهترین داروهای گیاهی کشور در رینه است، گفت: از سرمایه گذاران در حوزه گردشگری حمایت می کنیم و اگر کسی می تواند 72 هزار مترمربع زمین خوب با ثبت میراثی و زمین دیگری هم است را در اختیار گیرد و استقبال می کنیم.
حسن سالاری، رییس شورای اسلامی شهر آمل در این نشست افزود: تلاش داریم از ظرفیت خبرنگاران برای ساماندهی قله دماوند بهره گیری کنیم که نگاه کشوری به گردشگری ضعیف است و کاری برای قله دماوند صورت نگرفت.
سالاری بیان داشت: نیاز است تا ثبت جهانی قله دماوند انجام شود و به نام استان مازندران باشد که باید شرایط لازم برای تحقق این امر را فراهم کنیم.
رییس شورای اسلامی شهر رینه ادامه داد: شهرک صنعتی داریم  که 50 کارخانه در آن احداث شد که درب آن به صورت رسمی بسته است.
گفتنی است، خبرنگاران در این نشست به بیان نظرات خود به منظور جلوگیری خروج مدیریت قله دماوند از مازندران و ساماندهی این قله پرداختند و سپس بازدیدی از پروژه های عمرانی و ظرفیت های رینه صورت گرفت که در پایان از خبرنگاران آمل و لاریجان قدردانی شد.