معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی : ایجاد موزه ملی برنج کار خوبی است که باید حمایت های محلی و منطقه ای صورت گیرد، وایجاد موزه در واقع برگشتی به تاریخ است و اقدامی ارزنده می باشد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال نیوز ، مراسم کلنگ زنی موزه ملی برنج با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رییس موسسه تحقیقات برنج کشور، استاندار مازندران، فرماندار ویژه آمل و محققان و فعالان حوزه برنج در معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور در آمل برگزار شد.

اسکندر زند، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان این که ایجاد موزه ملی برنج کار خوبی است که باید حمایت های محلی و منطقه ای صورت گیرد، افزود: ایجاد موزه در واقع برگشتی به تاریخ است و اقدامی ارزنده می باشد.

وی تصریح کرد: خوب است تحقیقات و تجربیات در حوزه برنج در نقطه ای جمع شود که از این فعالیت ها حمایت کرده و تجربیات خود را در اختیارشان قرار می دهیم.

زند افزود: موزه ارقام و بانک ژن برای ما مهم است که باید به تکنولوژی و روش های مدیریتی برگردد.

رحمان عرفانی، معاون موسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران با بیان این که موزه ملی برنج را در کنار تشکیلات معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران کلنگ زنی می کنیم، گفت: این کار با هدف احیاء و حفظ آداب و رسوم و فرهنگ شالیزاری مناطق مختلف صورت می گیرد.

وی تصریح کرد: حفظ تاریخچه ارزشمند بیش از نیم قرن تحقیقات برنج در مازندران مهم است که می توانیم با ایجاد این موزه نقش ارزنده ای داشته باشیم و در توسعه و احیای گردشگری گام های خوبی برداریم.

ربیع فلاح استاندار مازندران نیز با بیان این که موزه ملی برنج مورد حمایت است، گفت: می توانیم مشارکت های لازم را در این راستا صورت دهیم.

وی خاطرنشان کرد: راه اندازی این موزه کاری ارزشمند و گرانقدر است که می تواند دستاوردهای خوبی داشته باشد.

اسکندر زند، رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در جمع مدیران و محققان معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور در آمل اظهارداشت: یک پایگاه در گاودشت داریم که پایگاه تحقیقاتی برای گاوهای دومنظوره است و پایگاه دیگر این منطقه در حوزه بذر مادری فعالیت دارد.

وی با بیان این که 25 نوع سم کم مصرف رادر کشور تولید کردیم، گفت: 132 توصیه تحقیقاتی ارائه شده و 4 هزار تن هسته اولیه بذر تولید شده است.

زند با اشاره به این که 3 هزار برند کود را آوردیم و اصالت آن ثبت شد، اظهارداشت: امسال نیز برنامه پایش سم را داریم که 60 درصد بودجه سازمان تحقیقات را دولت می دهد و مابقی براساس خودکفایی است که می خواهیم ضریب آن را افزایش دهیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: نهضت معرفی رقم برنج در کشور ایجاد شده است و تکنولوژی دارد معرفی می شود که کاهش مصرف آب را داشته باشیم.

رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ادامه داد: انبارها پر است اما ویترین خالی می باشد که ضرورت دارد در معرفی ارقام تلاش شود و محققان باید دستاوردهای خود را ترویج دهند.

وی افزود: موفقیت های سرشاری در عرصه های کشاورزی داشتیم که به درستی از ظرفیت های مغفول در این حوزه استفاده کردیم و گام های خوبی برداشته شد.

زند از فعالیت 330 شرکت دانش بنیان کشاورزی خبرداد و تصریح کرد: هدف گزاری ایجاد هزار شرکت دانش بنیان را داریم و تلاش می کنیم تا آن را محقق کنیم.

ربیع فلاح، استاندار مازندران اظهارداشت: محققان سرمایه های کشور هستند که تحقیقات در اقتصاد مقاومتی نقش بالایی دارد.

وی با بیان این که سالانه 800 هزار تن برنج در مازندران تولید می شود، گفت: این میزان محصول وقتی به بازار می رود ارزش اقتصادی حدود 10 هزار میلیاردی دارد.

فلاح اظهارداشت: حدود 25 درصد اشتغال استان را کشاورزی دربرمی گیرد که باید تدبیری بیاندیشیم از سرمایه ها استفاده کرده و فعال و پویا گام برداریم.

استاندار مازندران خاطرنشان کرد: باید برنج را کدگذاری کنیم که کار سنگینی است و مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج کشور در آمل می خواهد در این عرصه گام بردارد.

وی ادامه داد: کشاورز با همه مشکلات دارد کار می کند و وضعیت خوبی ندارند که دست خوش آسیب هایی شدند و فشار به این قشر می آید.

فلاح اظهارداشت: باید واحدهای کوچک را جمع کرده و آن را بزرگ و تعیین کننده کنیم تا با قدرت بتوانند جلوی واردات برنج را بگیرند و نقش آفرینی خوبی صورت دهند.

استاندار مازندران با تاکید بر این که اصلاح ساختار کشاورزی ضرورت دارد، گفت: باید به دنبال سیستم تحول گرا برویم و حرفی برای گفتن داشته باشیم  که نیاز است برای نیازهای مراکز تحقیقاتی گام های خوبی برداریم.

وی اظهارداشت: اجازه نمی دهیم برنج خارجی قاچاق در استان عرضه شود که با جدیت جلوی آن را می گیریم

فلاح اظهارداشت: دانشگاه ها کار آموزشی انجام می دهند و فارغ التحصیلان حداقل مهارت های لازم را ندارند که چالشی جدی در این حوزه داریم.

استاندار مازندران با قدردانی از فعالیت های معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران اظهارداشت: در حد توان حمایت های لازم را از موسسه صورت می دهیم.

رحمان عرفانی، معاون موسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران با بیان این که 70 پرسنل، 20 عضو هیئت علمی و 5 بخش تحقیقاتی داریم و دو ایستگاه چپرسر و گاودشت را تحت پوشش قرار دادیم، گفت: در مقوله تامین بذر می توانیم ضریب خوداتکایی را جلو بیاندازیم و فعالیت های خوبی در عرصه ساماندهی و زیرساخت های موسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران انجام شده است.

وی افزود: احداث استخر تامین آب برای مزارع تولید بذر در گاودشت صورت گرفته است و حفر دو چاه عمیق و تعمیر اساسی سه حلقه چاه انجام شد.

عرفانی خاطرنشان کرد: لاین جدید با عملکرد و کیفیت پخت مطلوب و طول دوره رشد نزدیک به ارقام به ثمر می رسد و در کنار آن برگزاری جشنواره ملی برنج و فعالیت های دیگر مشارکتی صورت گرفته است.

معاون موسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران با بیان این که انعقاد تفاهم نامه همکاری با شرکت های خصوصی صورت گرفته است، گفت: طرح متعدد به دستگاههای مختلف ارائه شده است و خواستار حمایت های ویژه از سوی مسئولان هستیم.