کارافرینان واقعی به تسهیلات دولتی دسترسی ندارد / دست های مافیایی مانع عملیاتی شدن دستاوردهای پژوهشی در استان می شوند

کمال نیوز: مدیرکل آموزش و پژوهش استانداری مازندران با بیان اینکه دست های مافیایی مانع عملیاتی شدن دستاوردهای پژوهشی در استان می شوند، گفت: حمایت های مالی بانک ها و تسهیلات دولتی برای کارآفرینان واقعی نبوده است.

' لطف الله آجدانی ' روز شنبه در آیین افتتاحیه نمایشگاه اشتغال و توسعه کارآفرینی دانشگاه علمی و کاربردی صنایع چوب و کاغذ مازندران افزود: در کارآفرینی این مشکل وجود دارد که ایده های جدید منافع برخی ها را به مخاطره می اندازد که یا باید

بپذیرند و یا مقاومت کنند که این افراد همچنان مقاومت می کنند ،چراکه رسیدن به منافع در سیستم وضع موجود آسان تر و کم هزینه تر است.

وی با بیان یک نمونه در حوزه نانو و فناوری در مازندران گفت: متخصصان این حوزه موفق به دستاورد ساخت اولین تصفیه خانه شیرابه زباله جهان در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل شده اند.

وی با اشاره به اینکه معاونت فناوری ریاست جمهوری این طرح را تایید کرد و استانداری مازندران به عنوان کارفرمای اجرای این طرح شده است، ادامه داد: این دستاورد علمی به صورت پایلوت در شهرداری ساری اجرا شده است و صد درصد موفق بوده است.

مدیرکل آموزش و پژوهش استانداری مازندران گفت: وقتی این دستاورد پژوهشی به صورت گسترده برای حل مشکل چندین ساله مازندران برنامه عملیاتی را شروع کرد هزاران دست مافیایی مانع می شوند چرا که سیستم سنتی وضع موجود در واقع متضمن حفظ منافع عده ای خاص است و مانع استفاده از تکنولوژی جدید می شوند.

آجدانی با بیان این نکته که باید شفاف سازی کنیم که چه مقدار از حمایت های مالی بانک ها برای حمایت از کارافرینان واقعی بکار رفته است و یا ردیف اعتباری ملی و استانی که کارخانه ها دریافت کردند ، آیا کارآفرین بوده اند؟

وی اظهار داشت: امروز استانداری مازندران خجالت می کشدکه شماری از کارآفرینان واقعی خودشان و سرمایه شان را برای ایجاد خط تولید و اشتغال گذاشته اند ولی با مشکل مواجه می شوند.

وی با بیان اینکه استانداری مازندران به جد پیگیر عملیاتی کردن ارتباط بین صنعت و دانشگاه است, گفت: تنها ایده ها را نمایش گذاشتن صحیح نیست و باید کارآفرینان واقعی و لایق را بر اساس معیار های صحیح شناسایی و حمایت عملیاتی کنیم.

وی با اشاره به اینکه بین کارخانه دار و کارآفرین فرق است و برنامه های حمایتی را با شناخت درست از آنان به شعار عملیاتی تبدیل کنیم، ادامه داد: کارآفرینی و حمایت از آنان همانند حکایت ماده صد شورای شهر است که می گویند به این شکل اگر بسازید خلاف است اما اشکالی ندارد ،شما بسازید و جریمه اش را بپردازید.

مدیرکل آموزش و پژوهش استانداری مازندران گفت: یعنی شورای شهر خودش مروج فرهنگ خلاف است تا بتواند از محل جریمه درآمد زایی کند.خوب شورای شهری که عرضه ندارد درآمد زایی کند و از طریق خلاف ایجاد درآمد را ترویج می کند دربش را ببندیم بهتر و آبرومندتر است .

آجدانی خاطر نشان کرد: سال ها پیوند دانشگاه و صنعت ، تولید علم و ایده پردازی و تبدیل ایده به ثروت را مطرح می کنیم، اما همچنان تعریف درستی در عمل از کارآفرینی نشده است.

وی با بیان اینکه با ایجاد ثروت و ارزش افزوده هیچ کس مخالف نیست و دغدغه همه مردم و مسوولان نیز شده است ، ادامه داد: چالش اصلی بخش خصوصی و دولت در واقع عملیاتی کردن تدبیر کارآمد و تحقق شعارها است.

وی با اشاره به اینکه قصه توجه به علم و ارتباط بین دانشگاه و صنعت برای اهل دانشگاه و صنعت نا آشنا نیست، اظهار داشت: زمانی باید صحبت از کارآفرینی کنیم که اولا تعریف درست از کارآفرین داشته باشیم و مصادیق آن را بشناسیم.

آجدانی تصریح کرد: احصا درست مصادیق کارآفرینی بسیار مهم است ولی آیا مصادیق و ظرفیت های کارآفرینی در مازندران به درستی احصا شده است؟.

وی در ادامه با این سئوال که امسال صد درصد اعتبار پژوهشی مازندران افزایش یافته است و 160 طرح تحقیقایی نیز اجرایی شد اما چند گره از مشکلات اجتماعی ، سیاسی و اقتصادی استان حل شده است ؟ اظهار کرد: این گونه نمایشگاه ها بهانه ای برای رسیدن به واقعیت ها است ./ایرنا