بررسی مشکلات صنعتگران آملی / پلمپ 5 شرکت توسط بانکها /صادرات 90 درصد محصولات کارخانجات آمل به سلیمانیه عراق

کمال نیوز گزارش می دهد :باحضور سرپرست و معاون فرمانداری ویژه شهرستان آمل ، هیئت امناء شهرک های صنعتی ، روسای بانکها و روسای ادرات خدمات جلسه بررسی مشکلات صنعتگران شهرستان آمل بدون حضور رئیس اداره صنایع آمل برگزارشد .

سید جعفر رسولی سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان آمل با اشاره به وضعیت موجود اقتصادی کشور گفت : شهرستان آمل بادارابودن 5 شهرک صنعتی بیش از 50 درصد صنعت با 68 درصد صادرات مازندران را به خودش اختصاص داده است  می طلبد که بیشترین مشکلات راداشته باشیم .

وی افزود : علیرغم همه مشکلات اقتصادی در نمایشگاه سلیمانیه عراق بیش از 45 غرفه اختصاص به صنعتگران آملی داشته که 90 درصد صادرات به استان سلیمانیه عراق توسط کارخانجات شهرستان آمل صورت می گیرد .

رسولی بیان کرد : همه عزیزان خصوصا هیئت امنا شهر کهای صنعتی ، دستگاههای خدمات رسان وروسای بانکها همت وتلاش کردند تا چرخه تولید درشهرستان به حرکت خود ادامه بدهد هرچند که بیشترین مطالبات بانکها از شهرستان آمل می باشد .

وی با ابراز گله مندی از صاحبان صنایعی که وام گرفتند ودر پرداخت اقساط کوتاهی می کنند ادامه داد : بانکهای شهرستان موظف هستند لیست افراد ی که دارای معوقات کلان هستند را سریعا اعلام کنند .

سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان آمل تصریح کرد : سال اقتصاد مقاومتی است که علاوه بر حمایت ازتولید کنندگان بانکها راحمایت می کنیم که بتوانند معوقات خودرا وصولی کنند ودراین راستا کمیته ای برای رسیدگی به این موضوع تشکیل می شود .

وی با بیان اینکه 63 هزار بیمه شده تامین اجتماعی درشهرستان وجوددارد اظهارداشت : این آمار نشان ازاین است که چرخه تولید درشهرستان درحال گردش است .

ولی الله چلابی رئیس اداره کار ، رفاه وتامین اجتماعی شهرستان آمل با اشاره به اینکه با بازدید های که از کارخانجات شهرستان صورت گرفته اکثریت دارای مشکلات سرمایه درگردش وتسهیلات رابیان می کنند گفت : تمام دغدغه مسئولین رفع مشکلات صنتعگران شهرستان آمل است که خدای ناکرده اگر کارخانه ای بسته بشود شاید بیکارشدن افرادی هستیم که مشغول بکار بودند .

محمدتقی جوادی رئیس انجمن صنفی کارفرمایان آمل  با اشاره به این که اگر مشکلاتی که درپیش روی صنعتگران وجوددارد باید ببینیم که در اقتصاد کشور چه اتفاقی افتاده است افزود :کسانی که ازبانکها وام برای ایجاد کارخانه تولید وام گرفتند واقساط راپرداخت نمی کنند با آن کسانی که نسبت به پرداخت اقساط به بانکها همکاری می کنند باید از هم تفکیک شوند .

وی گفت : متاسفانه هنوز بعداز چندسال با گذاشتن جلسات گوناگون هنوز نتوانستیم مشکلات صنعتگران آمل درزمینه دادن تسهیلات وسرمایه درگردش که نیاز اساسی کارخانجات برای ادامه تولید هستند را برطرف کنیم که هرکسی می آید فقط حرف خودش رامی زند بدون این که چاره اندیشی کنیم .

 حمید احمدی مدیر شهرک صنعتی امامزاده عبدالله(ع)ادامه داد : متاسفانه امروز کارخانجات ما بخاطر نداشتن مواداولیه آنهم به واسطه نداشتن سرمایه درگردش که باتوجه به تورم30 درصدی می بایستی سرمایه درگردش افزایش داده شود در شرف تعطیلی قراردارند .

وی اشاره کرد : در 6 ماه گذشته 5 کارخانه تولیدی درشهرک صنعتی بابکان بخاطر نداشتن سرمایه درگردش و عدم پرداخت اقساط توسط بانکها پلمپ شدند که 4 واحد آن مشغول بکار بوده است .

وی با بیان این که بعضی ها خیال می کنند که صنعتگران پول درجبیب شان دارند ونسبت به پرداخت معوقات اقدام نمی کنند گفت : متاسفانه از 60 درصد سود حاصله 30 درصد بخاطر مالیات وارزش افزوده ومابقی برای ایاب وذهاب وغیره هزینه می شود .

تقی اسماعیلی رئیس شعبه مرکزی بانک تجارت آمل با اشاره به این که بعضی از کارخانجات از ما وام های میلیاردی گرفتند ولی درپرداخت مشکل ندارند گفت : متاسفانه بعضی از صاحبان کارخانجات وامهای گوناگون به عناوین مختلف ازما گرفتند خوشبختانه پول و زمین دارند ولی در پرداخت کوتاهی می کنند .

وی افزود : ما راضی نیستیم درکارخانه ای بسته بشود وکارگران آن درمیادین سطح شهر پرسه بزنند ادامه داد : 95 درصد بحث ما با صنعتگران مطالباتی است که  دارای انحراف هستند .

وی با تاکید براین که دربانک تجارت بیشترین اجرائیات راداریم اضافه کرد : متاسفانه کسانی هستند که ماشین 800 میلیونی زیرپای خودشان دارند ویا زمین 5 میلیارد تومانی دارند ولی درپرداخت اقساط کوتاهی می کنند واگر ما پیگیر معوقات هستیم بخاطر گرفتن بیت المال از کسانی است که حق وحقوق راپرداخت نمی کنند .

اسماعیلی با انتقاد از ایجاد بانکهای خصوص درکشور اذعان داشت : ایجاد بانکهای خصوصی بالاترین ضربه رابه سیستم بانکی کشور زدند که نفس عمل آنها گرفتن سود های کلان است .

رئیس بانک تجارات شعبه مرکزی شهرستان آمل اضافه کرد:تا سال 87 چیزی به عنوان مطالبات نداشتیم که متاسفانه گرفتن مطالبات از برنامه های اصلی ها بانک شد .

 
سیداحمد ساداتی کوهستانی رئیس حوزه شعب بانک ملت آمل با بیان این که امروز بادونوع صنعتگر مواجه هستیم یک عده کسانی هستند که صنعتگر هستند ودارای مشکلات ویک عده دیگری که ادعای صنعتگران رادرمی آورند گفت :متاسفانه افرادی هستند که یک هزار میلیارد تومان به سیستم بانکی بدهکار هستند وبه همان میزان اموال دارند ولی بنام دیگران می باشد .

وی با انتقاد از کسانیکه که سرمایه درگردش از بانکها گرفتن وآن رادرجاهای دیگر مصرف می کنند تاکید کرد : متاسفانه بعضی از افرادکه سرمایه درگردش دریافت کردند درخارج از کشور برای خودشان ملک واموال خریداری کردند .

رئیس شعبه بانک ملت مرکزی شهرستان آمل با اشاره به این که شهرستان آمل به تنهائی 3/1 مطالبات مازندران رادارد تصریح کرد : ما به دنبال صنعتگرانی هستیم که دراین شرایط بد اقتصادی مطالبات خودراپرداخت می کنند باید دست آنها رابگیریم .

کوهستانی اذعان کرد : بعضی از معوقات مربوط به کسانی است که برای پرداخت 6 ماه به آنها فرصت دادیم که قولی به مادادند به قولشان وفا نمی کنند ومی گویند بانک اشتباه کرده که به ما وام داده وما اشتباه بانک راتکرارنمی کنیم .

فرضعلی اسدی رئیس شعبه مرکزی بانک کشاورزی شهرستان آمل گفت : پنجمین بانک کشاورزی درکشور هستیم که بیشترین معوقات راداریم گفت : متاسفانه کسانی هستند که از سال 86 اعلام ورشکستگی کردند که آلان خود وفرزندانشان بهترین زندگی رادارند ودرپرداخت بیت المال کوتاهی می کنند .

فریدون فلاح رئیس شهرک صنعتی بابکان آمل با بیان اینکه کسانی که با بانکها درپرداخت معوقات همکاری می کنند وبا کسانی که از پرداخت امتناع می کنند باید فرقی وجودداشته باشد گفت : متاسفانه درطول 30 سال بانکها درقبال افراد خوش حساب چه عکس العملی نشان داده است که با عملکر بد بانکها بعضی ها را راغب می کنند که بد حساب باشند .

وی با اشاره به بستن 5 واحد تولیدی درشهرک بابکان توسط بانکها افزود : بستن در کارخانه دردی رادوا نمی کند که دلشان خوش است که اعلام کنند فلان کارخانه رادرب آن رابستیم غافل ازاین که بستن درب کارخانه که مشغول بکارهستند علاوه بربیکاری کارگران لوازمات آنها فرسوده ومستهلک می شود .