بهره گیری از سیره امام صادق راه جهانی سازی اسلام شیعی است

کمال نیوز: حجت الاسلام محمدعلی رحمانی آملی، امام جمعه آمل در آستانه سالروز شهادت امام صادق(ع) در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در آمل در خصوص نقش ارزنده این امام گرانقدر در تحولات اجتماعی و تکوین تمدن بزرگ دینی، گفت: همه ائمه اطهار(ع) به دنبال فرصتی بودند که مقام علوی را که خداوند به آنها داده است  با بیان حقایق اسلام، القاء علوم و اخلاق، معنویت و حسن‌رفتار با مردم در جهان منتشر کنند و نشر این عقاید ناب شیعی هدف نهایی همه این بزرگواران بود.

وی با بیان این که اواخر دوران امامت امام محمدباقر(ع) و اوایل امامت امام صادق(ع) مصادف بود با جنگ بین بنی‌امیه و بنی‌عباس که در این زمان فرصت مناسبی برای ائمه به منظور نشر دین فراهم شد، خاطرنشان کرد: در این زمان بنی‌عباس که با کمک مردم به روی کار آمدند با ائمه مخالف نبودند و به آنها استبداد نکردند که این فاصله مصادف بود با امامت امام جعفر صادق(ع) که این امام همام می‌توانستند با آنها نبرد کنند و قیام خود را شروع کنند ولی این کار را نکردند و نبرد و کار خود را با کار فرهنگی و احیاء تفکر شیعی شروع کردند.

امام جمعه آمل با تاکید بر این که امروز باید برای صدور فرهنگ شیعی به سراسر جهان از امام صادق(ع) الگوپذیری کنیم، یادآور شد: این امام بزرگوار با کار فرهنگی و اخلاقی که شروع کرد توانست شاگردان زیادی را از نقاط مختلف دنیا و با مذاهب گوناگون گرد محفل خود جمع کند و به بسط اسلام و گسترش رشته‌های مختلف علمی، دینی، ‌اخلاقی، قرآنی و عرفانی بپردازد که در این میان شاگردان امام صادق(ع) هر کدام دانشمندان ماهر در رشته خود بودند.

حجت الاسلام رحمانی ادامه داد: وقتی امام یک مذهب اینچنین در زمانه ای که کسی نمی توانست بگوید شیعه هستم و هویت شیعی در آن زمان ظاهر نبود، روح و تفکر شیعه را زنده کرد و به همین خاطر بود که امام صادق(ع) را مؤسس مکتب شیعی می گویند.

این استاد حوزه علمیه با بیان این که این امام گرانقدر با حسن عمل و اخلاق در دل مخالفان خود نفوذ کرد و اندیشه شیعی را به آنها منتقل کرد، افزود: ایشان به پیروان خویش می فرمودند که به شیعیان من بگویید با حسن نیت، عمل، خدمت و زیباترین حرف در برخورد با مخالفان استفاده کنند و بدین وسیله  مکتب و تفکر شیعی را به آنها نشان دهند تا در دل آنها نفوذ کرده و آنان از این طریق جذب شیعه گردند و از دشمنی آنها با شیعیان کاسته شود.

وی در خصوص تأثیرات امام صادق(ع) بر نشر علم، تأسیس دانشگاه و نشر آداب و رسوم برخورد با مردم، گفت: تربیت امام صادق(ع) روش داشت و در آن علم، فرهنگ و تربیت به نحو برجسته ای وجود داشت.  

امام جمعه آمل با اشاره به این که کلام علمانی و عقلانی، زبان ساده و زیبایی ایشان باعث پذیرش روش از سوی مخالفانش نیز بود، خاطرنشان کرد: کلام این امام همام عین حقیقت، اخلاقیت، معنویت و عاری از هرگونه خرافات و آرایش های غیراخلاقی بود.

حجت الاسلام رحمانی آملی گفت: امام صادق(ع) به شاگردانش اینچنین یاد می‌داد که  اگر دین را به مردم به طور خالص و ناب ارائه دهیم همه می‌پذیرند و اگر نپذیرند بر دلشان خواهد نشست.

این استاد حوزه علمیه با اشاره به این که امروز باید برای نشر و تبلیغ اسلام از شیوه‌های امام  صادق(ع) کمک بگیریم، یادآور شد: در نحوه رفتار با جهان باید روش نشر اسلام و تشیع که همان شیوه امام صادق(ع) است احیاء شود.


امام جمعه آمل با بیان این که اگر در زمان های قبل شیوه امام صادق(ع) را به کار برده بودیم  الان اسلام در دنیا تلألو پیدا کرده بود، گفت: ترویج سیره و روش زندگانی این امام گرانقدر از اهمیت والایی برخوردار است که همگان به خصوص حوزه های علمیه در این امر ارزنده نقش مهم و برجسته ای را دارا است.