با تصمیمات به موقع ستاد تنظیم بازار در سال جاری توزیع گوشت منجمد گوسفندی در دستور کار قرار گرفت

کمال آنلاین : وزارت جهاد کشاورزی به منظور تامین امنیت غذایی محصولات اساسی و راهبردی ولبنات با اولویت تامین از محل تولیدات داخلی و برخورداری از ذخایر مطمئن برای کالاهای اساسی شامل ،گندم روغن خام ، شکر، برنج ، ذرت، کنجاله سویا ، جو، گوشت قرمز و گوشت سفید و لبنیات با توجه به میزان جمعیت و سرانه مصرف اقدام به رصد مستمر بازار و کالاهای هدف می نماید. این رصد بر کل فرایند از جملهه تامی ، ذخیره سازی ، خرید ، انبار، فروش و تامین کالا در شرایط بحرانی به صورت مستمر صورت می پذیرد.

با توجه به وظیفه مندی وزارت جهاد کشاورزی در تولید، تامین و نظارت بر کالاهای اساسی کشور فرصتی دست داد تا گفتگویی با آقای احسان کمالی مسئول بخش تنظیم بازار و صنایع مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان آمل داشته باشیم.

**استقبال شهروندان آملی از توزیع گرم ومنجمد

 

 وی گفت بر اساس ابلاغ دستورالعملهای تنظیم بازار در سال ۱۴۰۰، وظیفه تولید، تامین و نظارت بر بازار کالاهای اساسی بر عهده وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفت. در همین راستا زمانی که کمبود کالا و یا افزایشی قیمت نا متعارف کالاهای اساسی در بازار مشاهده میگردد بر اساس ذخایراستراتژیکی که از قبل تدارک دیده شده است ستاد تنظیم بازار دستور توزیع این کالاها را در سطح بازار صادر می کند به عنوان مثال از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا پایان مهرماه در شهرستان آمل بالغ بر ۶۵ تن مرغ منجد با قیمت مصوب ۶۷۵۰۰ تومان  ۱۵ تن گوشت گوساله منجمد با قیمت 275000 تومان ، ۴۹ تن گوشت گرم گوساله با قیمت ۲۹۹۰۰۰ تومان توزیع گردیده که استقبال فراوانی از سوی شهروندان عزیز صورت پذیرفته است .

**توزیع شکر با قیمت مصوب

مسئول تنظیم بازار و صنایع جهاد کشاورزی شهرستان آمل اظهار داشت: با تصمیمات به موقع ستاد تنظیم بازار در سال جاری توزیع گوشت منجمد گوسفندی در دستور کار قرار گرفت که تاثیر بسزایی در تثبیت قیمت گوشت گرم و جلوگیری از افزایش قیمت آن داشته است در همین راستا حدود ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی با قیمت مصوب در شهرستان توزیع گردیده است وهمچنین بالغ بر172 تن شکر تنظیم بازاری برای مصرف خانوار و ۱۴۰ تن شکر مخصوص واحدهای صنفی قنادان و ابمیوه فروشان در شهرستان توزیع شده که آمار بسیار بالای نسبت به سال قبل داشته است.

 وی با بیان اینکه توزیع کالاهای تنظیم بازاری با هماهنگی کار گروه تنظیم بازار شهرستان که در محل فرمانداری تشکیل می گردد صورت می پذیرد، اذعان داشت این مهم از سوی مباشران و کاسباان امین انجام شده که انتخاب این مباشران با همفکری دستگاههای مربوطه عضو ستاد تنظیم بازار از جمله اداره صمت، اتاق اصناف، بسیج اصناف و اتحادیه های مرتبط بوده که به تصویب ستاد فوق می رسد.

**تمامی تلاش و هدف بر این است که قشر کم برخوردار از این کالاهای تنظیم بازاری منتفع گردند

کمالی تاکید کرد تمامی تلاش و هدف بر این است که قشر کم برخوردار از این کالاهای تنظیم بازاری منتفع گردیده و کالاهای مذکور با قیمت مصوب به دست مصرف کننده حقیقی برسد لذا در سال گذشته و امسال انتخاب مباشر و توزیع کالا در بخش های روستایی از جمله امام زاده عبدالله، لاریجان، دابودشت و دشت سر انجام شده و حتی در چندین نوبت توزیع بسیار نیزدرسطح روستاها با هماهنگی بخشداری و دهیاری صورت پذیرفته است که در این خصوص برخود لازم می دارم از تلاش اعضای کار گروه تنظیم بازار از جمله فرمانداری محترم. بخشداران محترم، ادارات صمت، دامپزشکی، اتاق اصناف و بسیج اصناف و بسیج اصناف به طور ویژه تشکر نمایم.

 

**شهرستان آمل نقش بسزایی در تامین مرغ گرم دراستان وکشور دارد

 وی اشاره کرد در خصوص بازار مرغ با توجه به وجود ۴ واحد کشتارگاهی صنعتی طیور و میانگین تولید ۲۰۰ تن مرغ گرم روزانه ، اولویت اول، تامین مرغ گرم و جلوگیری از کمبود آن در شهرستان بوده که با توجه به رقم بالایی تولید خوشبختانه کمبودی در شهرستان وجود نداشته و حتی ارسال مرغ از شهرستان آمل به سایر شهرستانهای استان مازندران و شهر تهران صورت می پذیرد و از این نظر شهرستان آمل نقش بسزایی در تامین مرغ گرم داشته و از قطب ها مهم تولید مرغ در استان و حتی کشور محسوب می شود.

**تشکیل تعداد ۳۸ پرونده تعزیراتی به ارزش ۵۲۰ میلیارد ریال

در ادامه کمالی اظهار داشت از دیگر وظایف بخش تنظیم بازار ، نظارت بر حلقه های تولید، توزیع و بازار مصرف کالاهای اساسی بوده که در همین راستا بازرسان جهاد کشاورزی به صورت منظم و مستمر از واحدهای تولیدی، توزیعی و صنفی بازرسی به عمل آورده که از ابتدای سال جاری تا کنون ۳۵۷ مورد بازرسی در از سه کار خانجات لینیات ، کشتارگاهها ،کارخانه آرد، واحد های توزیعی و کارگزاران کود و سم، انبارها و سردخانه های نگهداری کالاهای اساسی کارخانجات شالیکوبی و واحد های صنفی شامل مرغ ،گوشت، نانوایی و....  صورت پذیرفته و تعداد ۳۸ پرونده تعزیراتی به ارزش ۵۲۰ میلیارد ریال تشکیل گردیده است با موضوعات گران فروشی، کم فروشی عرضه خارج ازشبکه و....

 

 

 

 

 وی تاکید کرد ارتباط تنگاتنگی با ادارات مرتبط با بازرسی تنظیم بازار از جمله  صمت، دامپزشکی ،اتاق اصناف، غله و بسیج اصناف تاکنون داشته ایم و گشت های مشترکی بازرسی به صورت مستمر .هفتگی برگزار می گردد.

**توزیع آرد ونظارت بر نانوائیان سطح شهر

همچنین با توجه به فعالیت حدود ٤۹۰واحد نانوایی(یارانه ای نوع ۱و۲)در شهرستان و توزیع تقریبی بین ۷۵۰۰۰ تا ۸۰۰۰۰ کیسه آرد به صورت ماهانه نظارت بر توزیع آرد از اولویت های بخش بازرسی تنظیم بازار بوده که با عنایت به تشکیل منظم جلسات کارگروه آرد و نان و هماهنگی های صورت گرفته گشتهای بازرسی مستمر در این خصوص حتی در ایام تعطیل و گاها شبانه روزی همه انجام می شود.

**آمادگی دریافت شکایات مردمی بصورت شبانه روزی

مسئول بخش تنظیم بازار و صنایع جهاد کشاورزی در پایان تاکید کرد شهروندان عزیز در صورت مشاهده هر گونه تخلف و انحراف می توانند از طریق سامانه اینترنتی ۱۲۴ و شماره تلفن های ۱۲۴ و ۱۳۵ گزارشات خود را ارائه نموده و تلفن ۴۳۲۷۲۴۳۳ مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان آمل نیز آماده دریافتی گزارشات شهروندان می باشد .